Cum să transformi o tabletă Amazon Fire într-un dispozitiv Android stoc (aproape)

Amazon Fire Tablet Feature
⏱️ 16 min read

Tabletele Amazon Fire sunt un excelent raport calitate-preț; cu toate acestea, există unele dezavantaje semnificative. Toate tabletele Fire rulează FireOS, care este un furk al Android. Din păcate, există unele compromisuri destul de mari pe care utilizatorii le vor face atunci când optează pentru o tabletă Fire. Urmați acest ghid pentru a afla cum să vă transformați tableta Amazon Fire într-un dispozitiv Android stoc – cu unele excepții.

Dezavantaje tabletei Fire

Amazon Fire Tab7

La prima vedere, sistemul de operare care rulează dispozitive Amazon Fire pare să fie Android. Deși acest lucru este adevărat din punct de vedere tehnic, cel puțin în sensul că dispozitivele Fire rulează o mulțime de cod Android, FireOS nu este cu adevărat Android-ul pe care îl cunoașteți, deoarece dispozitivele Fire nu acceptă Google Play Store sau niciun serviciu Google. Gândiți-vă la asta astfel: baza FireOS este Android, dar restul casei este cu totul altceva. Din păcate, asta înseamnă că există unele avertismente.

Fără Google Play

Logo Magazin Google Play

Pentru majoritatea utilizatorilor, cea mai mare diferență este lipsa Magazinului Google Play. Pentru a instala aplicații pe un dispozitiv Amazon Fire, utilizatorii trebuie să folosească propriul magazin de aplicații al Amazon. Cea mai mare problemă cu care se vor confrunta cei mai mulți utilizatori este aplicațiile limitate disponibile pe Amazon App Store în comparație cu pe Google Play. Acest lucru limitează funcționalitatea dispozitivului dvs.

Nu se poate schimba Lansatorul implicit

În plus, Amazon nu permite utilizatorilor dispozitivelor Fire să schimbe lansatorul. Una dintre cele mai bune caracteristici ale sistemului de operare Android este capacitatea de a-l personaliza. Pentru majoritatea utilizatorilor, personalizarea începe cu lansatorul: ecranul de start unde utilizatorii pot lansa aplicații, deschide sertarul de aplicații etc. Există o mulțime de lansatoare disponibile și toate modifică experiența utilizatorului final.

Amazon Fireos

Din păcate, Amazon nu permite utilizatorilor dispozitivelor Fire să schimbe lansatorul implicit. Acest lucru înseamnă că utilizatorii FireOS au un aspect de grilă cu aspect blând, care amintește de iPadOS. Pentru a înrăutăți lucrurile, aplicațiile centrate pe Amazon sunt în primul rând, îndemnându-vă să continuați să cheltuiți bani la gigantul de vânzare cu amănuntul online.

Reclame pe ecran de blocare

Una dintre cele mai mari atraje ale tabletelor Amazon Fire este prețul. Înainte de tabletele Amazon Fire, achiziționarea unei tablete Android pentru aproximativ 50 USD însemna că vei arunca zarurile cu un dispozitiv îndoielnic fără nume. Spre creditul lui Amazon, a recunoscut lipsa produselor de calitate la un preț scăzut și a umplut acel spațiu cu dispozitivele Fire. Au făcut acest lucru cu dispozitive care funcționează bine, au o calitate bună a construcției și o garanție legitimă.

Opțiunea de reclame pentru ecranul de blocare de incendiu

Motivul pentru care Amazon este dispus să facă acest lucru este dublu. În primul rând, dispozitivele Fire cu cost redus acționează ca un portal către ecosistemul Amazon. În al doilea rând, tabletele Amazon Fire sunt mici generatoare de anunțuri care vă îndreaptă către alte produse Amazon. Când cumpărați o tabletă Amazon Fire există două versiuni ale aceluiași model. Opțiunea cu costuri mai mici (de obicei cu aproximativ 10-15 USD mai ieftină) vine cu reclame pe ecranul de blocare. Acestea sunt reclame care rulează automat pe ecranul tabletei Fire atunci când nu este utilizată. Alternativ, puteți renunța la afișarea reclamelor pe modelul mai scump.

Ce se va întâmpla cu tableta ta Amazon Fire dacă faci asta?

În esență, ceea ce facem în procesul descris mai jos este să ocolim unele dintre restricțiile impuse de Amazon pe tableta Fire. Utilizând un instrument software gratuit, instalăm Google Play Store pe tabletă. Acest lucru vă permite să instalați orice aplicație Android găsită în Google Play Store pe tableta dvs. Fire, indiferent dacă acea aplicație este sau nu disponibilă în Amazon App Store. În plus, veți putea instala orice lansator personalizat pe tableta dvs. Fire. Veți avea un control mai mare asupra aspectului și funcționalității dispozitivului dvs., inclusiv scăpați de bloatware-ul Amazon. În plus, anunțurile pe ecranul de blocare pot fi dezactivate, dacă este necesar. Să aruncăm o privire la cum să facem acest lucru să se întâmple.

De ce veți avea nevoie pentru a vă converti tableta Fire într-un dispozitiv Android

Înainte de a începe, există câteva lucruri de care veți avea nevoie. În primul rând, veți avea nevoie de un Tableta Amazon Fire. Orice tabletă Fire din 2014 până în prezent este compatibilă cu metoda detaliată mai jos. În plus, veți avea nevoie de un PC care rulează Windows (nu există suport pentru Linux și macOS în acest moment, dar rularea Windows într-o mașină virtuală ar trebui să funcționeze).

Fire Windows PC

În cele din urmă, veți avea nevoie de un instrument software numit Cutia de instrumente de foc. Acest software utilizează ADB (Android Debug Bridge) pentru a vă modifica tableta Amazon Fire, eliminând restricțiile impuse de Amazon și restabilind controlul deplin utilizatorului final.

1. Pregătiți-vă tableta Fire

Înainte de a face ceva, va trebui să activați depanarea USB pe tableta Fire. Acest lucru vă va permite să vă modificați tableta Fire prin intermediul computerului dvs. Pentru a face acest lucru, trebuie să activăm opțiunile de dezvoltator pe tableta Fire.

Setări Opțiuni dispozitiv
 1. Deschideți meniul Setări glisând în jos din partea de sus a ecranului pentru a dezvălui meniul de setări rapide.
 2. În dreapta jos, veți observa o pictogramă roată. Atingeți-l pentru a vedea toate opțiunile Setări de pe dispozitiv.
 3. Derulați în jos în partea de jos a meniului și selectați „Opțiuni dispozitiv”.
 4. Pe următorul ecran, atingeți „Despre tableta Fire”.
 5. Atingeți „Număr de serie” de opt ori în succesiune rapidă. Ar trebui să vedeți o numărătoare inversă a numărului de atingeri necesare pentru a debloca opțiunile pentru dezvoltatori în partea de jos a ecranului.
 6. Dacă este făcut corect, aceasta va dezvălui setarea „Opțiuni pentru dezvoltatori” din meniul anterior.
 7. Reveniți un ecran și atingeți „Opțiuni pentru dezvoltatori”.
Număr de serie de incendiu

Notă: dacă „Opțiuni pentru dezvoltatori” nu este listat în meniul Setări, reveniți la ecranul „Opțiuni dispozitiv” și atingeți din nou numărul de serie de cinci sau șase ori.

 1. Activați „Opțiuni pentru dezvoltatori” atingând comutatorul de comutare.
 2. Când vedeți o fereastră pop-up care vă întreabă dacă doriți cu adevărat să activați opțiunile pentru dezvoltatori, atingeți „OK”.
 3. Derulați în jos și apăsați comutatorul de comutare etichetat „Depanare USB”. O fereastră pop-up vă va întreba dacă doriți cu adevărat să faceți acest lucru. Atingeți „OK”.

Acum că am activat depanarea USB, putem sări pe computer pentru următorii pași.

2. Instalați Fire Toolbox

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să descărcați și să instalați „Fire Toolbox” pe computerul dumneavoastră Windows. Instrumentul poate fi găsit pe Dezvoltatori XDA alături de documentație copioasă. Vă recomandăm să citiți instrucțiunile și întrebările frecvente găsite pe XDA.

 1. Descărcați programul de instalare Fire Toolbox sau fișierul zip pe computer. La momentul scrierii acestui articol, cea mai recentă versiune a Fire Toolbox este v25.2.
Fire Toolbox Xda
 1. Odată ce programul de instalare a terminat descărcarea, deschideți aplicația pentru a lansa Fire Toolbox.
 2. Programul va recunoaște că este prima dată când rulați Fire Toolbox și vă va cere să alegeți o temă pentru interfața de utilizator a instrumentului.
 3. Odată ce ați făcut o selecție, programul se va reporni.
 4. Când Fire Toolbox se relansează, va căuta automat toate actualizările disponibile. Vă recomandăm să aplicați orice actualizări ale software-ului. Fire Toolbox se va relansa dacă sunt aplicate actualizări.
Descărcare Fire Toolbox

Notă: unii utilizatori au raportat că au primit un mesaj de eroare la aplicarea actualizărilor. Dacă se întâmplă acest lucru, pur și simplu relansați Fire Toolbox.

3. Conectați tableta Fire la computer

 1. Când Fire Toolbox se relansează, va raporta următoarele: „Nu a fost detectat niciun dispozitiv. Vă rugăm să conectați o tabletă Fire.”
 2. Conectați tableta Amazon Fire la computer folosind cablul USB livrat împreună cu dispozitivul.
 3. Când tableta Fire este recunoscută de computer, ar trebui să vedeți o fereastră pop-up pe tableta Fire care vă întreabă dacă doriți să permiteți depanarea USB. Atingeți OK. Acest lucru va permite computerului să facă modificări tabletei Fire.
 4. Dacă utilizați computerul personal, nu ezitați să bifați caseta cu eticheta „Permiteți întotdeauna de pe acest computer”.

Cum se utilizează Fire Toolbox

Acum că ați conectat tableta Fire la computer, veți vedea interfața Fire Toolbox. Se va întreba dacă ați folosit Fire Toolbox înainte. Dacă nu ați făcut-o, vă recomandăm să faceți clic pe „Nu, sunt un utilizator nou”. Aceasta va oferi o scurtă prezentare a modului de utilizare a software-ului.

Meniul Fire Toolbox

Fire Toolbox oferă o mulțime de opțiuni pentru a modifica și personaliza tableta Fire. Mai jos le acoperim pe cele mai populare patru, dar nu ezitați să experimentați și cu celelalte opțiuni.

Instalați Google Play și Serviciile Google

Fire Toolbox Googleservices

După cum am menționat mai sus, tabletele Fire nu au Magazin Google Play. Acest lucru îi obligă pe utilizatori să instaleze aplicații din App Store-ul Amazon, care are o selecție slabă de aplicații în comparație. Pentru a instala Google Play Store, faceți clic pe butonul etichetat „Servicii Google”. Procedând astfel, veți oferi o descriere a ceea ce se va întâmpla cu tableta dvs. Fire. Dacă sunteți mulțumit de modificările propuse, faceți clic pe „Execute Tool”. Lăsați Fire Toolbox să-și facă treaba și asigurați-vă că citiți toate solicitările care apar.

Gestionați aplicațiile Amazon preinstalate

Amazon vrea să-și folosești serviciile față de concurenți, așa că gama de tablete Fire împinge destul de mult aceste aplicații. Din fericire, puteți dezactiva aceste aplicații urmând instrucțiunile de mai jos și folosind Fire Toolbox. Rețineți că, în loc ca Fire Toolbox să ștergă complet aplicațiile, le dezactivează și le ascunde vizual.

 1. Faceți clic pe „Gestionați aplicațiile Amazon” în meniul principal.
 2. Pe următorul ecran, alegeți să dezactivați manual anumite aplicații. Procedând astfel, veți ajunge la o listă de aplicații pe care le puteți dezactiva. Acestea au coduri de culoare pentru a indica cât de sigure sunt dezactivate, verdele fiind în regulă și roșu nerecomandat.
Fire Gestionează aplicațiile Amazon

Cu toate acestea, dacă nu doriți să vă încurcați cu aplicațiile individuale, alegeți o deblocare automată a tabletei Fire. Pe ecranul „Gestionați aplicațiile Amazon” există o casetă derulantă etichetată „Dezactivați aplicațiile Amazon”.

Aceasta vă oferă două opțiuni: „Deblocare completă” și „Deblocare standard”. Veți observa că opțiunea „Standard” este recomandată. Din acest motiv, vă sugerăm să optați și pentru asta. Faceți clic pe „Execută” pentru a rula instrumentul și a dezactiva aplicațiile Amazon recomandate.

Instalați un Lansator personalizat

Lansatorul FireOS implicit este destul de simplu, iar Amazon dezactivează capacitatea de a-l schimba imediat. Din fericire, putem instala un nou lansator implicit folosind Fire Toolbox.

 1. Din meniul principal, faceți clic pe „Lansatorul personalizat”.
 2. Faceți clic pe caseta drop-down pentru a selecta lansatorul pe care îl preferați.
Fire Toolbox Launcher
 1. După ce ați selectat lansatorul la alegere, vi se vor prezenta câteva alte opțiuni. Vă recomandăm să dezactivați lansatorul Fire. În plus, puteți activa widget-urile dacă le utilizați.
 2. Când sunteți gata, faceți clic pe butonul „Da”. Fire Toolbox va descărca și instala automat lansatorul ales.

Dezactivați reclamele pe ecranul de blocare

În cele din urmă, vom dori să dezactivăm acele reclame enervante pe ecranul de blocare.

Notă: Dacă ați optat pentru un model mai scump care nu are reclame cu ecran de blocare, puteți sări peste acest pas.

Gestionarea ecranului de blocare a incendiului

În meniul principal al Fire Toolbox, faceți clic pe „Lockscreen Management”. Pe pagina următoare, faceți clic pe „Eliminați reclamele de pe ecranul de blocare -> Execute Tool”. Când vă întreabă dacă doriți cu adevărat să continuați, faceți clic pe „OK” și lăsați instrumentul să-și facă treaba. Odată ce instrumentul este terminat, nu veți mai vedea reclame pe ecranul de blocare pe tableta Fire.

întrebări frecvente

1. De ce nu oferă Amazon tablete Android Fire stoc?

Există câteva moduri de a răspunde la această întrebare, dar practic se rezumă la un singur lucru: control. Amazon vrea să blocheze utilizatorii într-o experiență centrată pe Amazon. Gigantul de vânzare cu amănuntul online vrea să fie gardianul dispozitivului, ceea ce înseamnă că trebuie să treceți prin Amazon pentru a face orice și totul pe dispozitivul dvs. Fire. Acest lucru îi pune într-o poziție mai bună pentru a vă forța să utilizați aplicațiile Amazon pentru orice.

La sfârșitul zilei, Amazon nu vrea să folosești un concurent, în acest caz Google, pe dispozitiv. Are sens din perspectiva afacerii, dar pentru utilizator, acest lucru ajunge să creeze o experiență oarecum înăbușită. Din fericire, dacă doriți ca tableta dvs. Amazon Fire să funcționeze mai mult ca un dispozitiv Android standard, există o modalitate de a face acest lucru.

2. Pot anula modificările aduse tabletei mele Fire?

Pe scurt, da. Practic, nu există niciun risc asociat cu modificarea modului în care arată și se comportă tableta dvs. Amazon Fire. Acest lucru se datorează faptului că Fire Toolbox nu face nimic la partiția de sistem a tabletei Fire. Toate modificările efectuate pot fi anulate prin simpla resetare din fabrică a tabletei Amazon Fire.

3. Acest lucru va anula garanția pentru tableta mea Fire?

Amazon și comercianții cu amănuntul care vând tableta Amazon Fire, cum ar fi Target, cu siguranță nu doresc să faceți ceea ce este subliniat mai sus. Cu toate acestea, așa cum am menționat mai devreme, nu faceți nimic pe tabletă care să nu poată fi anulat. Aceasta înseamnă că nimic din acest ghid nu va anula garanția.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x