Cum să transformi site-ul tău într-o aplicație Android în 3 moduri eficiente

3 moduri de a transforma orice site într-o aplicație Android
⏱️ 11 min read

În lumea digitală din ziua de azi, accesibilitatea este cheia succesului. Mai mult decât atât, utilizatorii de dispozitive mobile și-au schimbat stilul de navigare, iar aplicațiile mobile sunt o modalitate mai convenabilă și mai ușoară pentru a accesa site-uri în mod regulat. Din aceste motive, multe companii și afaceri își doresc să-și convertească site-uri în aplicații mobile.

Există diferite modalități de a face asta. O variantă este de a utiliza platforme de dezvoltare a aplicațiilor mobile, cum ar fi Xamarin sau Flutter. Acestea permit programatorilor să creeze aplicații native pentru multiple platforme folosind aceeași bază de cod.

O altă metodă este să folosiți o platformă care creează un container în care puteți introduce site-ul dvs. În acest mod, site-ul dvs. va fi convertit într-o aplicație Android ce va avea un acces mai bun și mai stabil la componentele dispozitivului.

În fine, o ultimă metodă este de a utiliza un constructor de aplicații mobile. Aceste platforme permit utilizatorilor să creeze aplicații mobile fără a fi nevoie să aibă cunoștințe tehnice, prin intermediul unor șabloane predefinite și prin trască și aruncă pentru a personaliza aspectul și funcționalitatea aplicației.

Indiferent de opțiunea aleasă, transformarea unui site într-o aplicație mobilă este un pas important pentru a ajunge la utilizatorii care preferă să acceseze conținutul dvs. de pe dispozitive mobile.

Instalarea prea multor aplicații pe telefon nu numai că îl încetinește, ci și bateria mai puțin eficientă. Multe dintre aplicații solicită, de asemenea, permisiuni invazive, ceea ce le face un coșmar de confidențialitate. O modalitate de a evita toate acestea este să deschideți un browser și să utilizați site-urile web în loc de aplicații, dar aceasta nu este întotdeauna o soluție foarte eficientă. Așadar, astăzi vă vom arăta cum puteți transforma aproape orice site într-o aplicație Android nativă cu caracteristici complete, inclusiv un mod întunecat, interfață pe ecran complet și multe altele.

Transformați orice site într-o aplicație Android „Lite”.

Există mai multe aplicații în Magazinul Google Play care vă permit să transformați site-urile web ale terților în aplicații native Android. Vom folosi trei dintre ele pentru demonstrația noastră astăzi. Primul, numit Pustnic, este probabil cea mai cunoscută aplicație din segment și este, de asemenea, cea mai bogată în funcții de departe. În plus, vom folosi și o aplicație open source numită alfa nativă care trebuie descărcat de pe Github. În cele din urmă, vă vom arăta și cum să folosiți vechiul bun Google Chrome pentru a face aplicații Android de pe site-uri web. Așa că, fără alte prelungiri, să începem.

Notă: Serviciile care nu au site-uri web complet funcționale nu vor obține în mod magic funcționalitatea aplicației native folosind metodele descrise mai jos. De exemplu, Instagram nu vă permite să încărcați imagini pe site-ul dvs. web, ceea ce înseamnă că aplicația pe care o creați va fi, de asemenea, împiedicată în mod similar..

Aplicația 1: pustnic; Dezvoltator: Chimbori

De acum, cea mai bună modalitate de a transforma un site web într-o aplicație mobilă este o aplicație numită Pustnic (Gratuit). Este disponibil ca descărcare gratuită pe Google Play Store. Aproape toate caracteristicile relevante, inclusiv crearea aplicației, modul întunecat, blocarea anunțurilor, interfața de utilizare pe ecran complet etc. sunt disponibile în versiunea gratuită. Cu toate acestea, unele funcții avansate, cum ar fi scriptleturi, etichete, blocarea conținutului și agent de utilizator personalizat, se află în spatele unui paywall.

 • Hermit vă permite să creați o aplicație în două moduri: fie selectând o aplicație ușoară „preconstruită” din inventarul existent al aplicației, fie introducând manual o adresă URL.

Aplicații gata de utilizare

 • Atingeți pe „+” conectați-vă în bara de sus pentru a vedea întreaga bibliotecă de aplicații ușoare. Acum derulați în jos pentru a verifica toate aplicațiile disponibile și selectați-o pe cea dorită. Folosesc Wikipedia în scopuri demonstrative.

aplicație pustnic

 • Odată ce creați aplicația Wikipedia lite, aceasta va fi văzută pe pagina de pornire Hermit (captura de ecran din stânga de mai jos) și va exista și o comandă rapidă pe pagina de pornire a telefonului (captura de ecran din dreapta de mai jos). Puteți atinge oricare dintre comenzile rapide pentru a lansa aplicația dvs. simplă.

aplicație wikipedia ușoară

 • Pentru a utiliza modul întunecat pentru aplicația Lite nou creată, porniți-o și apăsați tasta pictograma roții (meniul Setări) în dreapta sus. Acum atingeți modul întunecat în colțul din dreapta jos al panoului glisor. Aplicația se va reîncărca în toată gloria cu tematică întunecată.

Modul întunecat pentru aplicația Wikipedia lite

Notă: Nu uitați să schimbați tema sistemului la întunecat (Setări > Mai multe setări > Temă > Întunecat) pentru a vedea toate paginile și meniurile de setări în modul întunecat.

Creați o aplicație Lite pentru orice site web

De asemenea, puteți transforma orice site într-o aplicație Android ușoară folosind Hermit. Folosim Beebom ca exemplu și așa o face:

 • Introduceți adresa URL de destinație în bara de căutare din partea de jos și apăsați Enter. Odată ce site-ul se încarcă, apăsați pictograma roată din colțul din dreapta sus.

3 moduri de a transforma orice site într-o aplicație Android cu Hermit

 • În meniul glisant, atingeți Creați o aplicație ușoară. Veți avea opțiunea de a selecta numele aplicației și de a edita adresa URL a acesteia înainte de a finaliza alegerea. De asemenea, puteți alege să adăugați o comandă rapidă la ecranul de start folosind caseta de selectare [1]. lovit în cele din urmă Crea [2].

3 moduri de a transforma orice site într-o aplicație Android cu Hermit

 • Aplicația web Beebom va fi adăugată la ecranul de pornire Hermit, precum și la ecranul de pornire al dispozitivului dvs., dacă alegeți această opțiune în ultimul pas. Veți putea lansa aplicația din orice comandă rapidă.

Aplicația Beebom Lite

Hermit este o aplicație plină de funcții și funcționează foarte bine în cea mai mare parte. Oferă o opțiune de mod întunecat, o interfață de utilizare pe ecran complet fără margini și chiar un blocator de anunțuri încorporat, toate acestea putând fi adaptate pentru fiecare aplicație ușoară separat. Cu toate acestea, este puțin greșit și, din experiența mea, poate fi necesar să încercați anumite opțiuni de două sau de trei ori înainte ca acestea să funcționeze așa cum este anunțat.

Aplicația 2: alfa nativă; Dezvoltator: Cyclonid

Native Alpha este o aplicație Android open source care poate transforma orice site într-o aplicație Android în câteva secunde. Creat de dezvoltatorul Cyclonid, folosește WebView încorporat Android pentru a afișa site-ul web. Din motive de confidențialitate, puteți utiliza vizualizări web alternative, cum ar fi Bromite, pe dispozitive înrădăcinate. Native Alpha este încă în faza de pre-lansare și nu a fost încă găzduit în Magazinul Play. Îl puteți descărca de pe Github (Gratuit) și încărcați-l pe telefonul dvs. Android.

Notă: Native Alpha este compatibil numai cu Android Oreo și versiuni mai noi. Dezvoltatorul spune că suportul pentru versiunile mai vechi este în lucru, dar încă nu există ETA pentru asta..

 • Prima dată când porniți Native Alpha, vi se va solicita să adăugați o adresă URL pentru a crea prima aplicație web. scrie adresa URL a site-ului de destinație. Pentru a avea o comandă rapidă pentru aplicația lite pe ecranul de pornire, mențineți comutatorul „Activat” [1] și lovit Bine [2].

alfa nativ

Notă: Puteți crea oricând aplicații web ușoare atingând butonul roșu “+” din colțul din dreapta jos al paginii de pornire a aplicației.

 • Aplicația va descărca automat o pictogramă de înaltă rezoluție dacă site-ul web oferă una. Dacă nu, apăsați setați pictograma personalizată pentru a adăuga o pictogramă la alegere din galeria dvs. sau din pachetul de pictograme instalat. Lovit OK > Adăugați odată ce ai terminat.

Transformați orice site într-o aplicație Android cu Native Alpha

 • Veți vedea acum noua comandă rapidă a aplicației Beebom Lite pe ecranul de pornire al telefonului, precum și pe pagina de pornire Native Alpha.

Aplicația Beebom lite cu Native Alpha

Încă în faza de pre-lansare, Native Alpha îi lipsesc unele dintre funcțiile lui Hermit, inclusiv modul întunecat și interfața de utilizare pe ecran complet. Cu toate acestea, există un blocaj de anunțuri experimental care este dezactivat implicit, dar care poate fi activat din setări. Toate spuse și gata, Native Alpha are mai puține bug-uri decât Hermit, iar caracteristicile pe care le oferă sunt mai șlefuite. Aplicația este în dezvoltare activă, iar versiunea pe care am folosit-o, v0.85.1, a fost lansată pe 30 ianuarie 2021. Așa că sperăm că dezvoltatorul va adăuga și alte funcții interesante mai devreme decât mai târziu.

Aplicația 3: Google Chrome; Dezvoltator: Google

Știți că chiar și Google Chrome pentru Android vă permite (mai mult sau mai puțin) să construiți aplicații ușoare de pe multe site-uri web? Așa este, browserul atotputernic al Google poate crea aplicații ușoare pentru site-urile web care au încorporat un manifest Progressive Web App (PWA). Iată cum procedați:

 • Deschideți Chrome și accesați site-ul web pentru care doriți să creați o comandă rapidă (aplicație ușoară). Apoi atingeți butonul de meniu (trei puncte) în stânga sus. În cele din urmă, în panoul glisant, selectați Adăugați pe ecranul de start.

Acces direct la site cu Google Chrome

Notă: Acest lucru va funcționa numai în filele obișnuite și nu în modul incognito.

 • Veți avea opțiunea de a introduce un nume pentru comanda rapidă înainte ca Chrome să o adauge pe ecranul de pornire.

Transformați orice site într-o aplicație Android cu Google Chrome

Notă: Puteți crea comenzi rapide către site-uri web pe dispozitive Android în același mod ca și în cazul altor browsere web populare, inclusiv Firefox..

Rețineți că, în timp ce aplicațiile ușoare create de Native Alpha și Hermit funcționează ca aplicații de sine stătătoare (mai mult ca împachetare site-uri web), comenzile rapide create de Chrome funcționează ca o filă de browser, mai degrabă decât o aplicație independentă. Oricum ar fi, este încă o opțiune grozavă, mai ales dacă nu poți fi deranjat să instalezi o altă aplicație pe telefon.

Creați aplicații Android de pe site-uri web pentru a economisi spațiu de stocare și pentru a îmbunătăți confidențialitatea

Transformarea site-urilor web în aplicații înseamnă că nu mai trebuie să acordați permisiuni invazive pentru a rula aceste servicii pe telefon. De asemenea, nu vor rula în fundal, trimițând datele tale private către serverele lor și consumând energia bateriei în timp ce fac acest lucru. Așadar, folosiți ghidul nostru de mai sus pentru a converti site-urile web în aplicații pe telefonul dvs. Android și spuneți-ne ce metodă ați ales și pentru ce site web. Pentru a îmbunătăți și mai mult confidențialitatea pe telefonul dvs., aflați cum vă puteți modifica setările DNS pe Android și cum să vă blocați profilul Facebook pe iPhone și Android.

Instalarea unui număr mare de aplicații pe telefon poate încetini dispozitivul și poate afecta durata de viață a bateriei. Unele aplicații pot solicita permisiuni invazive, punând în pericol confidențialitatea utilizatorului. O soluție este transformarea site-urilor web în aplicații Android nativ, care oferă caracteristici complete, cum ar fi modul întunecat, interfața pe ecran complet și blocarea anunțurilor. Exemple de astfel de aplicații sunt Pustnic, alfa nativă și Google Chrome. Transformarea site-urilor web în aplicații poate economisi spațiu de stocare și îmbunătăți confidențialitatea.
Încheiem această postare cu gândul la viitorul tehnologic și la provocările pe care le vom întâmpina în drumul nostru spre inovație. Așteptăm cu nerăbdare să vă aducem vești din lumea tehnologiei și să explorăm împreună noile tendințe și descoperiri care ne vor schimba modul de viață.
Până data viitoare, să fim conectați și să ne păstrăm pasiunea pentru tot ce ține de tehnologie!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x