Cum să transmiteți în flux audio de la Linux la Chromecast și Google Home

Cum să transmiteți în flux audio de la Linux la Chromecast și Google Home

Pe măsură ce casele noastre se umplu cu dispozitive de streaming, trebuie să le gestionăm de pe toate mașinile noastre, inclusiv din cutii Linux. În acest articol vă arătăm cum puteți transmite în flux audio și videoclipuri de pe computerul dvs. Linux către Chromecast și Google Home.

Utilizați MKCHROMECAST

Mkchromecast este un program pentru a proiecta audio și video de pe desktopul dvs. MacOS sau Linux pe dispozitivele dvs. Google Cast sau în difuzoarele Sonos. Este scris în Python și vine cu pachete atât pentru Debian, cât și pentru Ubuntu. Dacă depozitele dvs. sunt actualizate, puteți deschide un terminal și introduceți:

De asemenea, este disponibil în software-ul Ubuntu și poate fi instalat cu un clic.

După instalare, veți găsi Mkchromecast în folderul Aplicații. Lansați-l și ar trebui să vedeți pictograma de serviciu care apare în colțul din dreapta sus al ecranului. În mod implicit, pictograma nu este configurată pentru a se potrivi cu tema întunecată a Ubuntu, dar puteți trece la un set de pictograme mai ușor. Faceți clic pe pictogramă și alegeți Preferințe.

Există trei opțiuni pentru culorile pictogramei. Alegeți-l pe cel pe care îl preferați și închideți fereastra. În mod surprinzător, nu se întâmplă nimic, dar dacă faceți din nou clic pe pictogramă și selectați „Căutați dispozitive de streaming media”, schimbarea va intra în vigoare.

Captură de ecran a tuturor dispozitivelor Chromecast și Google Home disponibile din rețea.

Selectați „Căutați dispozitive de streaming media” pentru a vedea tot ce este accesibil în rețeaua dvs. Poate dura aproximativ un minut pentru ca toate dispozitivele dvs. să fie afișate.

Acum puteți selecta destinația dvs. din lista dispozitivelor disponibile și pictograma se modifică pentru a include un mic cap de redare. Acest lucru înseamnă că dispozitivul este gata să efectueze un flux. Am observat că, în mod implicit, Mkchromecast a setat volumul dispozitivului la 0, deci este o idee bună să selectați opțiunea Volum și să o setați la ceva rezonabil.

captură de ecran pavucontrol care afișează fila Dispozitive de ieșire în care puteți selecta Mkchromecast pentru a reda audio.

Pulse Audio Control pentru a gestiona conductele

Pentru a transmite conținutul audio pe dispozitivul corect, optăm pentru a folosi un al doilea software, numit Controlul software-ului Pulse Audio (căutați „pavucontrol”), disponibil de la Ubuntu Software. Aceasta are cinci file în partea de sus. Începeți sub „Dispozitive de ieșire” pentru a vă asigura că Mkchromecast este listat și activ. Veți vedea, de asemenea, difuzoarele standard de ieșire ca un dispozitiv hardware. Există un glisor de volum pentru a schimba volumul și un buton de blocare pentru a sincroniza fluxurile pe mai multe dispozitive, deși scoatem unul câte unul.

Captură de ecran care arată fila Redare a pavucontrol, unde puteți selecta dispozitivul pe care doriți să îl trimiteți la Chromecast.

Apoi ai nevoie de o sursă. Folosim MPV Media Player pentru redare locală. Lansați sursa și adăugați un fișier, cum ar fi un MP3 sau wav. Sub Redare Pulse Audio într-o filă, ar trebui să vedeți acum o intrare pentru sunetele sistemului și media player. În mod implicit, playerul media va fi setat pentru redare pe ieșirea dvs. standard.

Selectați butonul de lângă playerul media și alegeți Mkchromecast.

Acum, când apăsați Redare în playerul media, sunetul va ieși din dispozitivul selectat. Puteți să vă întoarceți în aplicația din tava de sistem Mkchromecast și să selectați diferite dispozitive, iar sunetul ar trebui să se schimbe.

Transmiteți în flux fișiere locale din Chrome

A doua opțiune este probabil cea mai simplă, dar folosește și mai multe resurse de sistem, deoarece rulează în Chrome sau în browserul open-source Chromium.

Captură de ecran care arată proiectarea nativă a unui fișier la distanță (de către Look Mum No Computer) pe unul dintre dispozitivele noastre Chromecast.

Chrome are propriul sistem de casting nativ, astfel încât să puteți deschide un post de radio web sau o aplicație web precum Spotify, apoi accesați meniul și selectați Cast pentru a vedea o listă a dispozitivelor disponibile. Selectați dispozitivul, iar sunetul va începe redarea.

Puteți, de asemenea, să selectați un dispozitiv, să faceți clic în lista Surse din partea de jos și să selectați „Cast file” dacă doriți să ascultați un fișier local. Va apărea un selector de fișiere și puteți alege o piesă pentru a începe redarea. Problema cu acest lucru este că este totul sau nimic – nu există un control real asupra redării sau pauzei și nu există șanse să reglați volumul, cu excepția dispozitivului în sine.

Captură de ecran care arată extensia Local Audio Player care își face treaba. Care redă sunet local.

O alternativă bună este Player audio local extensie, disponibilă din Magazinul web Chrome. Acest lucru vă permite să selectați un fișier pentru redare, să reglați volumul sau să setați un temporizator de repaus pentru a se opri după o anumită perioadă de timp. Acest lucru este genial pentru cărțile audio!

Această extensie necesită o mică ajustare înainte de utilizare, așa că, odată instalată, accesați „Meniu -> Extensii”, selectați Local Audio Player și faceți clic pe butonul Detalii. La jumătatea paginii veți vedea un comutator la „Permiteți accesul la adresele URL ale fișierelor”.

Playerul audio local are nevoie de o mică ajustare pentru a reda fișiere locale. Această captură de ecran arată cum să o faceți.

Acum puteți trage un fișier local în browser și se va lansa un player. Puteți face „Meniu -> Distribuire” și puteți selecta dispozitivul și apoi apăsați Redare. Din nou, puteți selecta diferite dispozitive, iar sunetul ar trebui să se deplaseze în locația corectă.

Acum vă puteți bucura de sunet în orice parte a casei dvs., unde puteți conecta un dispozitiv Google Home sau Chromecast. Poate chiar doriți să îmbunătățiți experiența cu unele PulseEffects pentru a uniformiza o parte din dinamica muzicii dvs. sau pentru a ridica basul.

Dacă nu aveți un Chromecast, îl puteți construi și dvs. folosind un Raspberry Pi.

Legate de:

Scroll to Top