Cum să transmiteți în flux video sau audio de la VLC la Chromecast

Cum să transmiteți în flux video sau audio de la VLC la Chromecast
⏱️ 4 min read

Mult așteptatul upgrade la popularul media player VLC este în sfârșit aici. Atrage destul de multă atenție datorită adăugării multor îmbunătățiri mult așteptate, în special capacității de a arunca de pe playerul media pe un dispozitiv Chromecast. Dezvoltatorii au lucrat la această caracteristică de ceva timp, iar acum este disponibilă în versiunea 3.0, dar numai pentru Windows începând cu această scriere.

Cum Să Convertiți Un Articol Înt...
Cum Să Convertiți Un Articol Într -Un Videoclip Gratuit Online?

Ce este VLC Media Player?

VLC Media Player este un player media open-source gratuit dezvoltat de proiectul VideoLAN. Redă majoritatea fișierelor multimedia de pe orice computer, permițându-vă să comutați între computere fără a pierde capacitatea de a reda fișierul media de care aveți nevoie. De asemenea, acceptă streaming media pe Internet.

VLC 3.0 „Vetinari” este o actualizare semnificativă a VLC, prima în câțiva ani și oferă multe noi îmbunătățiri ale programului. În ceea ce privește mediul de turnare, 3.0 poate transmite în flux pe dispozitive Chromecast, chiar și în formate care nu sunt acceptate în mod nativ.

De ce ai nevoie

  • Pentru a proiecta conținut media de pe computerul dvs. Windows, aveți nevoie de cea mai nouă versiune de VLC, care este 3.0.1.
  • De asemenea, aveți nevoie de un dispozitiv Chromecast sau de un dispozitiv Android TV sau televizor care utilizează Android TV ca software pentru ca acesta să funcționeze.
  • Nu uitați să confirmați că aparatul Windows pe care îl utilizați se află în aceeași rețea locală ca și Chromecastul dvs. Poate fi o conexiune prin cablu sau fără fir.

Cum se folosește funcția VLC Chromecast

1. Descărcați VLC pe computer. Dacă aveți deja VLC pe dispozitiv, trebuie să vă asigurați că aveți cea mai recentă versiune (3.0.1). Adaptările care permit Chromecasting sunt disponibile numai pe VLC 3.0

2. Instalați programul.

3. Deschideți VLC.

vlcchromecast_main_screen

4. Încărcați suportul media pe care doriți să-l proiectați. Puteți deschide doar un fișier sau mai multe.

vlcchromecast_open_file

5. Când sunteți gata să aruncați media, nu veți găsi un buton tipic „Cast”. În schimb, trebuie să selectați „Redare” din bara de meniu și să treceți mouse-ul peste „Renderer”.

vlcchromecast_renderer_device_list

6. Veți vedea opțiunile de vizualizare listate în meniul următor. Pentru a reda conținutul media de pe computer, selectați „”. Celelalte dispozitive pe care le puteți transmite cel mai probabil se vor încărca automat, cu condiția ca acestea să fie pornite și conectate la aceeași rețea ca computerul dvs.

7. Prima dată când solicitați programului să transmită pe dispozitivul dvs. Chromecast, acesta vă va spune că solicitați conectarea la un site nesigur. Faceți clic pe „Afișați certificatul”. Apoi, în următoarea casetă de dialog, trebuie să permiteți certificatul permanent.

vlcchromecast_security_warning

8. În următoarea casetă de dialog trebuie să acceptați definitiv certificatul.

vlcchromecast_security_override

Data viitoare când solicitați transmiterea în flux, nu va trebui să acceptați din nou certificatul. Va trebui să utilizați meniul „Redare -> Render” doar pentru scanare și conectare.

Probleme actuale cu VLC Chromecast

Această versiune a VLC este stabilă, dar este evident că încă lucrează la bug-uri. Unii oameni spun că funcționează impecabil, în timp ce alții se confruntă cu probleme cu diferite tipuri de mass-media. Rapoartele indică faptul că unii utilizatori au probleme cu redarea videoclipurilor, dar pentru mine videoclipurile funcționează foarte bine. Am avut o problemă cu porțiunea audio. Fișierele au fost redate foarte bine pe computerul meu, dar când am trecut la casting, fișierul a durat adesea mult timp pentru a fi încărcat. Ar apărea pe ecran cu o bară de încărcare albastră, care tocmai continua să măture. Dacă ar începe să se joace, s-ar opri brusc după douăzeci și patruzeci de secunde.

Așadar, noua actualizare care vă permite să trimiteți fișiere media către un Chromecast de la VLC nu este o soluție infailibilă pentru fiecare utilizator, dar este posibil să fiți unul dintre norocoșii care consideră că funcționează excelent pentru dvs. Este ușor de făcut și merită verificat, iar dezvoltatorii vor îmbunătăți fără îndoială programul în curând pentru a rezolva problemele.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x