de javinpaul

Cum să treceți certificările Java Oracle – un ghid practic pentru dezvoltatori

Cum sa treceti certificarile Java Oracle un ghid practic

O certificare Java este foarte apreciată în industria IT și oferă unui dezvoltator Java recunoaștere la nivel mondial. Vă ajută să găsiți un loc de muncă mai bun, să obțineți un salariu mai bun și chiar o creștere sau un bonus mai bun la locul de muncă actual.

De aceea, mii de dezvoltatori Java încearcă să se certifice în fiecare an, dar succesul nu este ușor la acest examen.

Certificarea Java Oracle are un procent de trecere dificil, aproape 65% pentru amandoi OCAJP (programatorul asociat certificat Oracle Java) și OCPJP (programatorul Oracle Certified Professional Java).

Aveți nevoie de cunoștințe aprofundate despre limbajul Java și API pentru a reuși la examen.

Ca o notă, pregătirea pentru OCPJP nu este foarte diferită de OCAJP, deși trebuie să utilizați resurse care se concentrează doar pe OCPJP. De asemenea, trebuie să acoperiți mai multe subiecte și mai în profunzime, deoarece OCPJP 8 este cu siguranță o piuliță greu de spart.

Pentru a mă pregăti bine și a obține un scor mare, iată câteva sfaturi pe care le voi împărtăși. Aceste sfaturi m-au ajutat în trecut să obțin peste 90% la certificări.

Deci, fără să mai pierd timp, iată cele cinci sfaturi ale mele pentru a mă pregăti bine pentru OCAJP și OCPJP examene.

1. Codificați în fiecare zi

Nu există nici un substitut pentru codificare. Trebuie să codificați zilnic pentru a dezvolta un sens de codificare, care vă va ajuta să citiți codul dat în examenul real.

În cazul în care OCPJP, devine și mai important, deoarece atenția la detalii este necesară pentru a înțelege fiecare întrebare de codificare înainte de a selecta opțiuni.

2. Alătură-te unui curs bun

În opinia mea, cursurile online sunt una dintre cele mai bune modalități de a învăța o nouă tehnologie într-o perioadă scurtă de timp și acest lucru este valabil și pentru pregătirea unui examen de certificare, cum ar fi certificarea Java Oracle.

Acestea sunt a doua cea mai bună modalitate, chiar lângă un instructor personal sau o instruire în clasă. Înveți în mod activ de la profesioniști cu experiență care au parcurs acea cale și știu exact unde sunt spargătorii și unde drumul este accidentat.

Când m-am pregătit pentru certificarea Java în urmă cu 10 ani, cărțile erau singura cale, în special cartea Khalid Mughal, dar acum aveți mai multe cărți și cursuri pentru a vă ajuta.

 1. Curs de formare OCAJP 8 al Whizlab
 2. Cursul de formare OCPJP 8 al Whizlab
 3. Certificare Oracle Java – Treceți examenul asociat 1Z0–808
1611760207 333 Cum sa treceti certificarile Java Oracle un ghid practic

3. Citiți o carte de studiu bună

Nu există un însoțitor mai bun decât o carte de studiu bună dacă vă pregătiți pentru certificări Java.

Acestea acoperă toate subiectele examenului, oferă întrebări practice la sfârșitul capitolului și împărtășesc o mulțime de sfaturi specifice examenului pe care nu le găsești în nicio carte Java normală.

Există o mulțime de ghiduri de studiu disponibile pe piață, dar dacă vă pregătiți pentru OCAJP 7 sau OCAJP 8 puteți arunca o privire asupra acestor resurse pentru a găsi un ghid de studiu bun.

 1. OCA Oracle Certified Associate Java SE 8 Programator I de Jean Boyarsky și Scott Selikoff
 2. Ghid de certificare OCA Java SE 8 Programator I (examen 1Z0–808) (Mala Gupta)
 3. Oracle Certified Professional Java SE 8 Programmer Exam 1Z0–809 De Ganesh, Hari și Tushar
Cum sa treceti certificarile Java Oracle un ghid practic

4. Alegeți un simulator de examen bun

După ce ai ales o carte bună sau un ghid de studiu, următorul lucru de care ai nevoie este un simulator de examen bun. Acest lucru este obligatoriu dacă doriți să obțineți un scor mare, dar nu este necesar, dacă doriți doar să treceți examenul.

Simulatoarele de examen vă vor ajuta să dezvoltați viteza și precizia necesare pentru a completa toate întrebările în 2,5 ore.

Vă sugerez să continuați să faceți teste simulate până când obțineți 80% în mod consecvent înainte de a merge la examenul real.

Iată câteva dintre recomandările mele pentru simulatoarele de examen:

 1. Simulatorul de examen Whizlab
  Există cele mai bune de pe piață, încercate și testate de mulți dezvoltatori, inclusiv de mine.
 2. Testul de practică al lui Enthuware
  Din nou, acesta este al doilea cel mai bun, de asemenea, foarte ieftin, îl puteți obține doar sub 10 USD. De asemenea, este încercat și testat de mulți dezvoltatori Java certificați
 3. Testul de practică al lui David Mayer
  Dacă trebuie să faceți un efort suplimentar cu pregătirea, vă sugerez să rezolvați peste 450 de probleme de la testul lui David Mayer.
 4. Certificare Java: simulare examen OCA (1Z0–808) [2018]
  Mai mult de 260 de întrebări cu răspunsuri multiple, cu explicații pentru a evalua Oracle Certified Associate, pregătirea programatorului Java SE 8 I.
 5. Certificare Java – OCA (1Z0–808) Teste tematice [2018]
  Întrebări cu alegere multiplă care acoperă toate obiectivele examenului Oracle Certified Associate, Java SE 8 Programmer I

Btw, dacă cumpărați simulatorul Whizlab, puteți utiliza și codul cuponului „JAVACOMBO2 ” pentru a obține o reducere de 25%.

Deoarece oferă acces pe viață la simulatorul lor, vă sugerez să cumpărați împreună simulatorul OCAJP și OCPJP și să profitați de acest cod de cupon.

1611760207 421 Cum sa treceti certificarile Java Oracle un ghid practic

5. Participă regulat la forumuri

Trebuie să te menții motivat și la curent cu privire la examen și la alte detalii. Având în vedere acest lucru, nu este nimic mai bun decât participarea la forumuri precum CodeRanch sau a lui Oracle forum oficial de certificare Java.

Puteți pune întrebări, clarifica îndoielile și să vă familiarizați cu alți candidați care se pregătesc pentru examene.

S-ar putea să găsiți și câțiva prieteni care se pot pregăti cu dvs. pentru examene.

1611760208 916 Cum sa treceti certificarile Java Oracle un ghid practic

6. Rezolvați cât mai multe întrebări practice

Practica te face perfect, deci rezolvă cât poți. Veți dezvolta încet viteza și precizia necesare pentru examen.

Există multe astfel de examene gratuite disponibile, iar Google este prietenul tău. Puteți găsi multe dintre ele pentru a începe.

Iată o listă cu unele dintre întrebări practice disponibile gratuit pentru examenele OCAJP 8 și OCPJP 8:

 1. http://www.java67.com/2017/05/10-free-java-8-certification-sample-questions-OCAJP8-OCPJP8-Mock-Exams.html
 2. http://javarevisited.blogspot.sg/2015/11/5-free-ocajp8-ocpjp8-mock-exams-and-practice-questions.html#axzz5ACLhR0b5
 3. http://javarevisited.blogspot.sg/2016/08/5-free-ocajp-7-and-ocpjp7-mock-exams.html#axzz4pXl8Axsv

5 examene simulate OCAJP8, OCPJP8 și întrebări practice – 1Z0-808 809 (certificare Java 8)
Pentru a vă descurca bine în certificările Java, aveți nevoie de cărți bune și de un număr rezonabil de întrebări practice înainte …javarevisited.blogspot.com10 exemple de întrebări gratuite de certificare Java 8 – OCAJP8 și OCPJP8 – 1Z0-808 și 1Z09 dumps
Dacă vă pregătiți pentru certificările Oracle Java SE 8, de ex. OCAJP8 și OCJP8, cunoscut și sub numele de examen 1Z0-808 și 1Z0-809 …www.java67.com

Alte resurse utile pentru certificările Java 8:

Iată câteva dintre resursele utile pentru pregătirea OCAJP8 (1Z0–808) și OCAPJP8 (1Z0–809) examinare.

Unele resurse sunt gratuite și trebuie să le cumpărați pe altele, dar având în vedere costul real al examenului este 245 USD sau 10.100 INR, merită să mai cheltuiți ceva bani pentru a vă pregăti bine. Este mai bine decât să reia examenul.

Note de închidere

Mulțumesc, ai ajuns la sfârșitul articolului … Mult succes la examenul de certificare Java! Cu siguranță nu va fi ușor, dar urmând această foaie de parcurs și sfaturi, sunteți cu un pas mai aproape de a deveni un dezvoltator Java certificat.

PS – Dacă aveți nevoie de resurse GRATUITE, puteți consulta această listă de examene simulate OCAJP 8 și OCPJP 8 gratuite pentru a începe pregătirea.