Cum să treceți la un ceas de 24 de ore pe Android

Cum să treceți la un ceas de 24 de ore pe Android
⏱️ 4 min read

Ceasul dvs. Android are multe opțiuni și caracteristici pentru a vă oferi cea mai bună experiență de cronometrare pe care ceasurile și ceasurile obișnuite pur și simplu nu le pot oferi. O astfel de caracteristică este opțiunea de a comuta la un ceas de 24 de ore în loc de configurația standard AM-PM. Iată pașii pentru a trece la un ceas de 24 de ore pe Android.

Comutarea formatului orei

Pe telefonul dvs. Android, derulați la pictograma Setări de pe ecranul paginii de pornire și atingeți-l pentru a deschide pagina de setări.

Derulați în jos lista de opțiuni de pe această pagină până ajungeți la secțiunea intitulată „Sistem”. Atingeți această secțiune pentru a afișa o listă de opțiuni referitoare la modul în care informațiile generale ale telefonului sunt utilizate pentru a interacționa cu utilizatorii, inclusiv schimbarea limbii, accesibilității și opțiunilor de backup.

Opțiunea de dată și oră Android

Din nou, derulați în jos până ajungeți la secțiunea „Data și ora”. Dacă faceți clic pe această secțiune, veți afișa o listă nouă de opțiuni referitoare la modul în care timpul este reprezentat pe telefonul dvs.

Setări pentru dată și oră Android (1)

Derulați în jos până când vedeți opțiunea „Utilizați formatul de 24 de ore”. Comutați pe butonul de lângă el făcând clic pe el, astfel încât butonul să devină albastru.

Telefonul dvs. va afișa acum ora în format de 24 de ore în loc de AM și PM. Dacă doriți să reveniți la formatul orar original, pur și simplu dezactivați butonul de lângă „Utilizați formatul de 24 de ore”, iar ceasul telefonului va reveni automat la afișarea orei în AM și PM.

Notă: este posibil ca diferite modele de telefoane să fi păstrat opțiunea Data și ora în diferite locuri din pagina de setări. Dacă nu o puteți găsi în locul pe care l-am menționat, puteți pur și simplu să tastați numele opțiunii din bara de căutare cu care sunt echipate majoritatea telefoanelor Android moderne pentru a o localiza.

Diferența dintre cele două formate

În acest moment, s-ar putea să vă întrebați ce anume diferențiază cele două formate de păstrare a timpului. Iată diferența de bază dintre cele două:

AM și PM: Ziua este împărțită în două părți, dimineața și noaptea. Timpul este măsurat folosind doar cifrele 1-12. Dimineața este indicată de AM, în timp ce noaptea este indicată de PM.

24 de ore: Cunoscut și sub numele de timpul militar. Ziua întreagă este setată la un ciclu de 24 de ore, iar timpul este măsurat folosind cifrele de la 0 la 24. După 12:59 după-amiaza, timpul se măsoară prin adăugarea 12:00 la fiecare număr de pe ceas. Deci 01:00 după-amiaza devine 13:00, 02:00 devine 14:00, 03:00 devine 15:00 etc.

Motivul pentru care mulți oameni preferă formatul orar militar este că evită confuzia între AM și PM, astfel încât să nu citiți din greșeală ora greșită pentru o întâlnire.

Concluzie

A spune cu exactitate timpul este una dintre cele mai de bază părți ale vieții în societatea modernă pe care o trecem cu vederea până când citim din greșeală timpul greșit și suntem prea târziu sau prea devreme pentru o întâlnire. Majoritatea utilizatorilor de internet își folosesc acum telefoanele pentru a ține evidența timpului, mai degrabă decât a ceasurilor sau a ceasurilor, motiv pentru care este important să folosim formatul de cronometrare pe telefoanele noastre cu care ne simțim cel mai confortabil, indiferent dacă acesta este AM și PM formatul sau formatul de 24 de ore.

Legate de:

  • Cum se activează modul Kiosk pe dispozitivele Android
  • Cum se setează fontul personalizat în Android
  • Cum se remediază datele mobile care nu funcționează pe Android

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x