Cum să treceți rolul de prezentator în timpul conferințelor video

Cum să treceți rolul de prezentator în timpul conferințelor video

În timpul întâlnirilor la distanță, uneori doriți posibilitatea de a transmite rolul de prezentator altor participanți. Folosind PowerPoint, tablă albă sau videoclip, participanții dvs. pot interacționa similar cu cei care se întâlnesc față în față.

Următorul este un ghid cuprinzător pentru trecerea rolului de prezentator în instrumente de colaborare populare precum Join.me, Webex, GoToMeeting, Zoom și Google Meet.

1. Schimbarea rolului de prezentator în Webex

Dacă sunteți gazda, veți fi prezentatorul implicit în orice întâlnire online Webex. Pentru cele mai bune rezultate, Webex recomandă tuturor prezentatorilor să utilizeze un computer desktop sau Mac. Faceți clic dreapta pe numele oricărui participant pentru a-și schimba rolul în prezentator sau gazdă. Diferența dintre cele două este că o gazdă are privilegii suplimentare, cum ar fi înregistrarea întâlnirii, încheierea întâlnirii și dezactivarea / dezactivarea sunetului participanților.

Dacă nu intenționați să părăsiți întâlnirea la jumătatea drumului, folosiți doar modul „Prezentator” pentru participanți.

Participantul poate merge acum la „Pornire rapidă” și „partajează conținut” în cadrul întâlnirii.

Mod Prezentator Webex Destinatar Distribuirea conținutului 1

În pasul următor, participantul are posibilitatea de a-și partaja ecranul, de a deschide o tablă albă sau de a partaja fișiere și fotografii din diferite aplicații cloud. Pentru a rula o prezentare PowerPoint, trebuie să selecteze „partajează ecranul”.

Mod prezentator Ecran Webex Share 1

PowerPoint poate rula de pe laptopul unui participant sau de pe alt dispozitiv. Dacă sunt pe un telefon mobil, aceștia pot folosi Prezentări Google pentru a reda o prezentare captivantă.

Mod de prezentare Prezentare destinatar Webex 1

Ecranul noului prezentator poate fi vizualizat acum de gazda întâlnirii și de alți participanți. Pentru a-și încheia privilegiul de prezentator, trebuie doar să faceți clic dreapta pe propriul profil și să reveniți ca prezentator.

Mod prezentator Webex Ecran nou prezentator 1

2. GoToMeeting

Pentru a trece rolul de prezentator ca gazdă GoToMeeting, accesați „Persoane” și selectați noul dvs. prezentator. Le puteți acorda privilegii suplimentare ca „organizator” care funcționează similar ca gazdă Webex.

Mod prezentator Gotomeeting Atribuie prezentator 1

Noul prezentator trebuie să facă clic pur și simplu pe o pictogramă „partajare ecran” pentru a captura totul de pe ecranul dispozitivului. Ar trebui să clipească verde.

Modul prezentator Ecran de partajare Gotomeeting 1

Acum pot rula multe lucruri pe dispozitivul lor, inclusiv PowerPoint, videoclipuri și fișiere PDF.

Mod Prezentare Gotomeeting Partajare prezentare 1

Ecranul noului prezentator ar trebui să fie vizibil atât pentru gazdă, cât și pentru alți participanți la GoToMeeting. În orice moment le puteți renunța la rolul de prezentator printr-un simplu clic dreapta.

Modul prezentator Gotomeeting Ecran nou prezentator 1

3. Măriți

În calitate de organizator Zoom, veți găsi că opțiunile pentru a trece rolul de prezentator sunt ușor diferite de instrumentele de mai sus. Puteți să le cereți participanților să „pornească un videoclip” sau „să le facă gazdă”, ceea ce este similar cu acordarea unui rol de prezentator în Webex sau GoToMeeting.

În prezent, nu există nicio opțiune separată pentru a schimba gazda întâlnirii în Zoom.

Mod prezentator Zoom Atribuire prezentator 1

Noul prezentator are o serie de opțiuni de prezentare, inclusiv partajarea ecranului pentru integrarea aplicațiilor PowerPoint, tablă albă și cloud.

Mod prezentator Zoom Partajare ecran 1

În calitate de gazdă a întâlnirii, puteți anula oricând privilegiile de partajare ale unui participant.

Mod prezentator Zoom Opriți partajarea

4. Google Meet

Dacă utilizați Google Meet pentru a colabora la un chat video, este foarte ușor să vă partajați ecranul din „Partajare ecran” într-un meniu cu trei puncte din colțul din dreapta sus. Aveți posibilitatea de a selecta întregul ecran sau de a comuta la o fereastră de aplicație. Faceți clic pe „Partajați” pentru a finaliza partajarea ecranului.

Modul prezentator Ecranul de distribuire Google Hangouts 1

5. Trecerea rolului de prezentator în Join.me

Ca gazdă Join.me, veți putea vedea toți participanții într-un balon „listă de participanți”.

Modul prezentator Lista participanților Join.me 1

Selectați unul dintre participanții la întâlnire și dați-le „rolul de prezentator”.

Mod prezentator Join.me Atribuie prezentator 1

Noul prezentator va trebui să facă clic pe pictograma unei aplicații telefonice din partea dreaptă jos pentru partajarea ecranului.

Mod de prezentare Partajare ecran Join.me 1

În orice moment, gazda întâlnirii poate „revendica rolul de prezentator” trecând peste numele participantului.

Mod prezentator Join.me Opriți prezentarea 1

Acestea sunt modalitățile prin care prezentatorul poate fi schimbat pentru diferite instrumente de colaborare online. Aflați mai multe despre unele dintre aceste aplicații în cele mai bune aplicații de conferințe video pentru 2020. Ați întâmpinat vreodată o problemă tehnică sau dificilă în timp ce interacționați cu participanții la instrumentele de întâlnire? Vă rugăm să împărtășiți feedback-ul dvs. în comentarii.

Legate de:

Scroll to Top