de Vinny

Cum să treci peste tine, să-ți dezbraci ego-ul și să devii un membru mai bun al echipei

Cum sa treci peste tine sa ti dezbraci ego ul si sa
Mulțumim lui @Ignat la Noun Project pentru pictogramă

Pe măsură ce am lucrat în design, accentul meu s-a mutat de la practica lucrărilor de proiectare și „nitpixeling” (mulțumesc pentru acest cuvânt Jon Moore) la concentrarea asupra imaginii de ansamblu.

Prin imaginea de ansamblu nu mă refer doar la obiectivele companiei sau la lucrul cu directorii. Vorbesc despre echipa în care lucrez. Produsele pe care le realizăm. Experiența pe care o au clienții noștri în și în jurul produselor noastre. Acesta ar putea fi un startup mic cu câțiva dezvoltatori sau ar putea fi o echipă de dezvoltare multifuncțională într-o organizație mare – în esență un grup mic, care lucrează pentru același rezultat.

În trecut, am avut tendința de a fi atașat de ceea ce creez. Este Efectul Ikea în practică, ceva la care suntem supuși cu toții. Devenim atașați de ceea ce facem. Da, poți fi conștient de asta, dar asta nu o face să dispară. Conștientizarea este doar primul pas.

Am învățat că, pentru a produce cele mai bune rezultate, îmbunătățirea abilităților mele de proiectare tehnică va avea un impact mult mai redus decât îmbunătățirea capacității mele de a lucra mai bine cu echipa mea.

Mai jos este o listă cu șapte directive dintr-o grămadă de cărți pe care le-am citit pe această temă (lista de cărți chiar în partea de jos a articolului). Le-am angajat acolo unde a fost posibil și au avut un impact uriaș. Sunt perfect? Nu. Voi fi vreodată? Nu, nici măcar aproape. Dar mă îmbunătățesc și există mult mai mult spațiu pentru a crește. Vă recomand cu tărie să citiți și să vedeți care dintre aceste practici ați putea să le aplicați.

Totul este problema ta.

Nu spun că ar trebui să faceți fiecare treabă care vă traversează biroul. Te vei uza în cel mai scurt timp. Dar asigurați-vă că vă faceți timp pentru a răspunde tuturor atunci când vă solicită ajutorul. Să presupunem ce este mai bun în oameni.

Dacă cineva v-a trimis un e-mail despre ceva de care nu sunteți responsabil, nu uitați, probabil că nu știu cum funcționează. Educați-i. Va ajuta pe toată lumea data viitoare.

A fi abordabil este important dacă doriți să construiți siguranță psihologică. Nu speria oamenii.

Fii generos oferind feedback.

Oferirea de feedback este gratuită. Dacă cineva a făcut ceva bine, asigurați-vă că îi informați despre asta. Suntem atât de repezi să primim feedback negativ atunci când am greșit ceva, astfel încât să scoatem laude devine un cadou. Se simte bine să dai feedback pozitiv și se simte bine să-l primești – este o absență absolută.

Căutați întotdeauna feedback.

Acesta este reciprocul punctului de mai sus. Dar un punct important de reținut este că căutați răul, la fel de mult – cu atât mai mult – decât binele. Așa învățăm noi. Nu provocați părtinire de confirmare și nu vă arătați munca pentru a confirma ceea ce credeți. Puneți oamenii să o pună la îndoială.

O modalitate bună de a trece peste asta este să-ți arăți munca suficient de devreme încât să nu te simți prea atașat și să fie mai ușor de schimbat. Exersați să vă scurtați bucla de feedback. Critica este esențială pentru procesul de proiectare.

Nu luați nimic personal. Mai ales succesul.

Proiectarea se referă la eșec. Veți face lucruri care sunt implementate prost, care nu au impact și care în cele din urmă nu reușesc. Mult. De fapt, chiar și produsele bune pe care le creați vor fi demolate și construite din nou în alți cinci ani (sau mai puțin). Uneori, cele pe care le urâm sunt cele de succes. E in regula! Totul face parte din lucrul în acest tip de disciplină.

Amintiți-vă, același sunet este adevărat atunci când faceți ceva minunat. Bucurați-vă de sentimentul de a construi un produs grozav, dar amintiți-vă că un singur succes nu vă face un succes – rămâneți umil.

Obiceiurile tale sunt cele care te definesc – susține dreptatea proces de mai multe ori, mai degrabă decât să ne concentrăm asupra rezultate, care poate fi norocos sau arbitrar.

Lasă judecățile tale la ușă.

Stereotipurile sunt rezultatul unui creier căruia îi plac comenzile rapide. Și știi ce, uneori sunt foarte utile. Cu siguranță ne-au ținut în viață cu mii de ani în urmă. Dar nu sunt de obicei simptomatice ale unei echipe care fredonează. Lăsați-i la ușă dacă doriți să vă îmbogățiți echipa cu modul de gândire.

Dave Gray se referă la aceasta ca „golirea paharului”, care este o mare metaforă. Când cineva spune ceva cu care nu suntem de acord, există tendința de a-ți lăsa propriile părtiniri să înnegreze judecata asupra lor.

Fiind conștient de acest lucru și „golindu-vă în mod activ cupa” și căutând punctul lor de vedere, puteți începe să vedeți dintr-o altă perspectivă. Conducem vieți atât de înguste în care vedem doar o felie mică din ceea ce se întâmplă în lume. Nu vă gândiți doar „dacă aș fi fost ei”. Începeți să vorbiți cu oamenii despre motivațiile și convingerile lor și vedeți De ce ei gândesc așa cum fac.

Faceți mai mult, spuneți mai puțin.

Ideile sunt grozave. De fiecare dată când întâlnesc oameni și aud că sunt un tip de „computer-design-developer-tech guy”, primesc inevitabilul „Am o idee grozavă pentru o aplicație”. Problema este că aceste idei sunt adesea grozave. Dar ca Derek Sivers spune, ideile grozave sunt doar un multiplicator al execuției. Deci, dacă nu creați niciodată aplicația, nu merită nimic.

Odată ce ați făcut lucrul (oricare ar fi acesta) – strigați de pe acoperișuri. Dar până în acel moment, a vorbi despre ceea ce „veți face” poate fi de fapt o piedică. Vedeți o altă perspectivă despre Derek, mai jos.

Dacă nu îl urmăriți, citat rezumat:

„Spunând cuiva obiectivul tău, este mai puțin probabil să se întâmple. Când îi spui cuiva obiectivul tău și acesta îl recunoaște, mintea este păcălită să simtă că s-a făcut deja ”.

Nu fi persoana care vorbește întotdeauna despre a face lucruri și nu execută.

Nu te mai plânge.

Nimănui nu-i place să lucreze cu oameni care se plâng. Nu se poate câștiga nimic plângându-se de lucruri. Acesta este destul de simplu.

Înfășurându-se

Este aproape imposibil să scoți complet ego-ul din ecuație, dar încercarea de a-l elimina poate avea un impact pozitiv imens asupra relațiilor tale de lucru – cu siguranță are pentru mine. De asemenea, m-a oprit să mă concentrez asupra activităților pe care le desfășor și m-a făcut să mă gândesc mai mult la rezultatul comun. Munca se îmbunătățește ca urmare.

„Uneori este mai ușor să faci lumea un loc mai bun decât să demonstrezi că ai făcut din lume un loc mai bun.”
– Amos Tversky

Să recunoaștem, ceea ce încercăm cu toții să facem din lume un loc mai bun, cui îi pasă cine primește creditul?

Gânduri? Vă rog să lăsați un comentariu! Vrei să afli mai multe de la mine? Alăturați-vă listei mele de e-mail de mai jos!

Lecturi suplimentare

Eul este Dușmanul – Ryan Holiday
Gândirea liminală – Dave Gray
Minte – Nicholas Epley
Împiedicându-se de fericire – Daniel Gilbert