de Irina Bulygina

Cum să trimiteți cu succes o aplicație în App Store pentru examinare

Cum sa trimiteti cu succes o aplicatie in App Store

Echipa Apple are o viziune strictă cu privire la calitatea aplicațiilor mobile. Acest lucru este foarte bun pentru utilizatori, deoarece echipa Apple lucrează din greu pentru a face din App Store un ecosistem de încredere. App Store are un prag ridicat și cerințe dure, nu numai pentru performanța aplicației, ci și pentru implementarea măsurilor de securitate adecvate. Utilizatorul poate fi sigur că aplicațiile iOS sunt fiabile.

Cu toate acestea, îndeplinirea tuturor cerințelor poate deveni un adevărat iad pentru dezvoltatori. Doar pentru a compara, dezvoltarea aplicației poate dura doar câteva săptămâni, în timp ce timpul petrecut trecând revizuirea App Store poate fi de până la o lună (sau chiar luni dacă dezvoltatorul nu ia în considerare Liniile directoare ale dezvoltatorilor Apple).

Lucrez la Dashdevs ca angajator de clienți. Datoria mea principală este să creez aplicații de la zero, astfel încât să treacă revizuirea. Lucrez cu cerințele clienților. Avem mai mult de 9 ani de experiență în dezvoltarea de aplicații iOS. Am lucrat cu diverse piețe, industrii și diferite companii.

Complexitatea aplicațiilor variază, de asemenea. Am trimis peste 250 de aplicații spre examinare în 2018. Nu toate au trecut revizuirea prima dată. Dar uneori am simțit o adevărată bucurie nestăvilită dintr-o recenzie bună.

În acest articol, vreau să împărtășesc experiența noastră, astfel încât să puteți evita greșelile obișnuite și să treceți cu ușurință etapa de revizuire.

Cum se aplică în App Store

O aplicație iOS nouă și strălucitoare a fost dezvoltată, testată și este gata să vadă lumea. Un fișier binar este deja încărcat pe panoul iTunes Connect. Dar de ce mai este nevoie?

  • Trebuie să adăugați informații de bază (descriere, etichete, contacte) despre aplicația dvs., să adăugați capturi de ecran și acreditări ale unui cont de utilizator demo (dacă aplicația dvs. necesită autorizare).
  • Trebuie să includeți explicații detaliate despre caracteristicile neevidente (cum ar fi utilizarea gesturilor native) și achizițiile în aplicație în notele de examinare a aplicației.
  • Apoi, trebuie să apăsați butonul „Trimiteți pentru examinare” pentru a informa Apple că aplicația dvs. este pregătită pentru App Store.

Veți fi notificat dacă lipsește ceva important în descriere. Apoi, revizuirea stării aplicației va fi schimbată în „Se așteaptă examinarea”. Poate dura câteva zile înainte de începerea verificării reale. Când echipa de verificare începe efectiv revizuirea, starea cererii va fi schimbată în „În examinare”.

Aluzie: Veți economisi ceva efort instalând aplicația iTunes Connect pe iPhone pentru a primi notificări imediate despre toate modificările de stare.

Revizuirea App Store este un pas obligatoriu pentru toate aplicațiile. Procesul de verificare a aplicațiilor respectă Ghidul Apple, asigurând cea mai bună și cea mai sigură experiență a utilizatorului.

De asemenea, examinează informațiile principale despre aplicație. O parte a verificării se face automat folosind scripturi, iar oamenii o efectuează pe cealaltă. Dacă aplicația dvs. are o problemă, veți primi o notificare cu o descriere precisă a ceea ce ar trebui remediat. Perioada de timp pentru prima etapă a revizuirii durează între 3 și 7 zile. Inspecția actualizărilor aplicației este mai rapidă – de la 1 la 3 zile.

Cum sa trimiteti cu succes o aplicatie in App Store

În ultimii ani, am avut unele probleme cu cererile trimise spre examinare. Unele dintre ele au fost ușor de remediat, iar altele au durat multe ore.

Deci, de ce aplicațiile dvs. nu au transmis prima încercare?

Iată ce trebuie să țineți cont.

Utilizați ghidurile de interfață umană (HIG) pentru proiectare

Designerii dvs. ar trebui să urmeze BUNĂ G de la bun început. Dimensiunile și pozițiile butoanelor, utilizarea corectă a elementelor de bază ale interfeței de utilizare și navigarea trebuie să fie conforme cu liniile directoare Apple. Rezolvarea problemelor cu HIG vă poate costa mult dacă găsiți aceste probleme la sfârșitul dezvoltării.

Aluzie: Nu creați o aplicație care să pară confuză similară cu un produs Apple existent sau cu orice altă aplicație (fără copii copiat). Echipa Apple este foarte strictă în această privință.

Verificați lista de funcționalități

Aplicația dvs. trebuie să includă caracteristici, conținut și o interfață de utilizare care o ridică dincolo de un site web reambalat. Echipei Apple îi pasă de utilitatea și beneficiile pentru utilizator.

A existat un caz în care una dintre aplicațiile noastre a fost respinsă, deoarece echipa de examinare Apple a presupus că aplicația noastră nu trebuie să aibă funcționalitatea Înregistrare / Conectare. Așadar, am trimis o notificare de apel cu dovezile relevanței acestei funcționalități.

Un alt caz a fost puțin diferit – aplicația era prea simplă pentru AppStore (doar un calendar amuzant). Aplicația avea nevoie de funcționalități suplimentare. Am îmbunătățit-o adăugând o funcție de partajare și a trecut revizuirea.

O altă regulă semnificativă la care trebuie să faceți referire este că aplicația dvs. nu trebuie să necesite instalarea altor aplicații.

Oferiți un cont demo cu funcționalitate completă echipei Apple

Echipa de examinare a App Store va încerca cu siguranță să vă înregistreze aplicația, dar va trebui să verifice și restul caracteristicilor. De exemplu, pentru a revizui funcționalitățile unei aplicații bancare, trebuie să aibă un cont cu un card activat și câteva tranzacții pe acesta. Trebuie să vă asigurați că contul accesează funcționalitatea completă și că toate funcțiile back-end sunt activate.

Aluzie: nu furnizați acest cont echipei dvs. de asigurare a calității pentru testarea obișnuită, mai ales în perioada de revizuire. Odată, am trimis o aplicație spre revizuire și, în același timp, inginerul nostru de asigurare a calității a testat funcționalitatea de blocare și a interzis ocazional un nou utilizator.

Fără „test”, „în curând”, „beta”, „încercare”, „Testflight” în aplicație.

Toate funcțiile demo viitoare, neterminate, nu trebuie utilizate în aplicație. Nu utilizați deloc aceste cuvinte pentru conținutul aplicației dvs., chiar și pentru capturi de ecran și descrieri în aplicație. Dacă trebuie să vă testați cererea, vă puteți înscrie Servicii de testare a zborurilor.

Odată am făcut o greșeală ridicolă cu o altă aplicație a noastră. După cum ați știut, pentru a pregăti o trimitere spre examinare, dezvoltatorii fac uneori capturi de ecran ale aplicației chiar din TestFlight. Aceste imagini sunt postate ca capturi de ecran ale aplicației reale pentru App Store. Dacă faceți acest lucru, verificați de două ori, deoarece poate exista eticheta „Testflight” în bara de stare. Când se întâmplă acest lucru, cererea dvs. este respinsă. Acest lucru neplăcut poate bloca trimiterea cererii dvs.

Performanţă

Fără blocări, fără performanțe lente, nu sunt permise scurgeri de memorie pentru aplicațiile din App Store. Pachetele și aplicațiile binare incomplete de aplicații care se blochează sau se comportă cu probleme tehnice evidente în aplicații sunt respinse simultan.

Descrieți doar funcționalitatea existentă

În descrierea aplicației nu trebuie să apară nicio reclamă pentru funcțiile viitoare.

Termeni și condiții / Politici de confidențialitate.

Aceste documente sau linkurile către acestea trebuie adăugate în aplicație. Trebuie să îi explicați utilizatorului modul în care datele sale sensibile sunt procesate și ce date sunt partajate de aplicație cu terți și în ce scopuri (de exemplu, instrumente de analiză, rețele de publicitate și SDK-uri terțe etc.). Un utilizator trebuie să cunoască politicile de ștergere și păstrare a aplicației dvs.

Proprietate intelectuală

Trebuie să aveți permisiuni pentru a utiliza toate materialele din aplicație (problema drepturilor de autor). Nu utilizați mărci comerciale terțe, opere protejate prin drepturi de autor sau idei brevetate în aplicația dvs. dacă nu ați obținut licența necesară. Amintiți-vă despre restricțiile împotriva utilizării conținutului sexual sau pornografic, marijuanei, tutunului, substanțelor controlate, citatelor înșelătoare de texte religioase și violenței în aplicațiile mobile.

Licențe

Dacă unele reglementări din zona dvs. de afaceri solicită o licență pentru furnizarea serviciilor dvs., cum ar fi FinTech, Medicină, Sănătate etc., trebuie să atașați o copie a acestor documente la examinarea cererii. Dacă o aplicație necesită hardware specific, trebuie să furnizați un certificat sau o licență corespunzătoare pentru acest hardware.

Un alt caz din experiența noastră: o aplicație a folosit o imprimantă specială cu autocolante. La început, cererea a fost respinsă și trebuia să obținem un certificat pentru a folosi aceste imprimante. Ne-a luat o lună să obținem aprobarea oficială de la producătorul hardware-ului.

Un alt exemplu a fost o aplicație bancară digitală. Trebuia să oferim echipei de revizuire App Store licența pentru bani electronici. Acest lucru este valabil și pentru industria criptomonedelor.

Aplicațiile care facilitează ofertele inițiale de monede („ICO-urile”), tranzacționarea la termen a criptomonedelor și alte tranzacții cu cripto-valori mobiliare sau cvasi-valori mobiliare trebuie să provină de la bănci consacrate, firme de valori mobiliare, comercianți de comisioane la termen („FCM”) sau alte instituții financiare aprobate și trebuie să respecte toate legile aplicabile ”.

Solicitați permisiunea utilizatorului

Aplicația dvs. trebuie să solicite permisiuni pentru utilizarea unei camere foto, microfon, locație, acces la contacte, rola camerei și locațiile utilizatorilor. Permisiunile trebuie să fie relevante pentru funcționalitatea aplicației. Echipei din App Store îi pasă de faptul că informațiile colectate în aplicație sunt stocate în mod corect și împiedică utilizarea, divulgarea sau accesul neautorizat al acestora de către terți.

Aluzie: nu uitați să adăugați o descriere a acestor permisiuni în fișierul .plist. Acesta este un alt motiv comun pentru respingeri.

Nu există date de machetă în aplicație

Dacă aplicația dvs. nu are conținut pentru unele formulare de care aveți nevoie, ascundeți acest element sau adăugați un substituent pentru acesta cu o explicație a modului în care utilizatorul poate obține datele necesare.

Uneori, codul dur al dezvoltatorilor pentru a arăta funcționalitatea maximă a utilizatorului. De exemplu, aplicația dvs. are o secțiune cu diagrame care afișează statisticile de activitate ale utilizatorului în aplicație. În acest caz, trebuie să existe un substituent cu un mesaj prompt care să indice că graficul va fi disponibil atunci când utilizatorul începe să utilizeze aplicația în fiecare zi.

Cu reclamele, lucrurile stau la fel – nu puteți trimite aplicația cu bannere de anunțuri goale sau anunțuri de testare.

Abilitatea de a modera conținutul utilizatorului

„Blocați un utilizator / conținut”, „raportați un utilizator / conținut”, „lista neagră pentru utilizatori” sunt funcționalități necesare pentru aplicație dacă oferă comunicare multi-utilizator (de ex. Fluxuri, chat-uri, grupuri). În calitate de proprietar al produsului, trebuie să fiți conștient de faptul că diferite persoane vor folosi aplicația dvs., iar unele dintre ele le pot deranja pe altele. Trebuie să le oferiți utilizatorilor posibilitatea de a gestiona conținutul și comunitatea cu care interacționează.

Opțiuni pentru lansare

Cu fiecare trimitere spre examinare, echipa mea câștigă o nouă experiență. Sfatul meu principal este să trimiteți cererea dvs. la revizuirea App Store de îndată ce ați dezvoltat MVP-ul aplicației dvs. Rețineți că, chiar dacă treceți recenzia, nu înseamnă că aplicația va fi lansată.

Există trei acțiuni diferite pe care le puteți face după o revizuire reușită:

  • Eliberați manual această versiune: ca dezvoltator sau manager de aplicații, trebuie să accesați panoul iTunes Connect și să apăsați butonul pentru a elibera aplicația.
  • Eliberați automat această versiune: asta înseamnă că aplicația va fi publicată imediat ce va trece revizuirea.
  • Eliberați automat această versiune după revizuirea aplicației, nu mai devreme de …: puteți selecta ora / data pentru lansare. Dacă cererea dvs. trece revizuirea, va fi publicată în acel moment.

Aceste opțiuni pot ajuta dezvoltatorii și proprietarii / managerii de produse să treacă revizuirea și să aștepte începerea campaniei de marketing. Trebuie să știți că prima revizuire a aplicației este cea mai critică, astfel echipa App Store verifică aplicația pentru o perioadă mult mai lungă și mai amănunțită. Fiecare actualizare ulterioară este revizuită, de asemenea, dar este nevoie de mai puțin timp pentru verificare. Uneori poate dura doar câteva ore.

App Store vă poate respinge cererea. Asta e ok. Nu vă panicați. Dacă înțelegeți motivul, trebuie doar să remediați problema și să retrimiteți din nou cererea pentru examinare. Dacă aveți întrebări sau doriți să furnizați informații suplimentare, puteți utiliza Centrul de rezoluție pentru a comunica cu echipa de examinare a aplicațiilor. Acestea sunt de sprijin și sunt gata să vă ajute cu cererea dvs. Am rezolvat o mulțime de probleme cu ajutorul lor.

Sper că exemplele mele menționate în acest articol vă vor fi de ajutor și toate aplicațiile dvs. IOS vor trece prin verificarea App Store chiar la prima încercare.

PS Link-uri utile: