Como enviar mensagens que desaparecem com o WhatsApp

Cum să trimiteți mesaje care dispar cu WhatsApp

WhatsApp a început recent să lanseze o caracteristică foarte așteptată numită mesajele care dispar. Dacă sună familiar, asta se datorează faptului că alte aplicații oferă opțiuni similare de ceva vreme, deși propriile aplicații WhatsApp diferă puțin.

Funcția este acum disponibilă pentru utilizatorii WhatsApp pe Android, iOS și Web. Aici vă arătăm cum puteți trimite mesaje care dispar în WhatsApp.

Ce sunt mesajele care dispar?

Mesajele care dispar în WhatsApp permit utilizatorilor să trimită mesaje care vor dispărea după o perioadă de timp. După ce ați activat funcția, veți putea trimite mesaje individuale sau de grup care se vor autodistruge după șapte zile.

Funcționalitatea nu este deloc nouă, deoarece alte aplicații precum Snapchat o au de ceva vreme. Inițial, aplicația de mesagerie oferea această opțiune numai pentru fotografii și videoclipuri, dar ulterior a extins serviciul pentru a include și mesaje.

Aplicațiile suplimentare de mesagerie care au îmbrățișat efemeritatea includ Facebook, Instagram și Telegram. Gmail are, de asemenea, un mod confidențial care permite utilizatorilor să trimită mesaje cu o dată de expirare atașată.

Acest tip de comunicare se poate dovedi extrem de practic în diverse scenarii, deoarece permite utilizatorilor să împărtășească gânduri private sau doar imagini prostești sau alte suporturi media fără a lăsa o urmă de date digitale. Într-adevăr, probabil că vom vedea din ce în ce mai multe aplicații implementează această opțiune în viitor.

Câteva lucruri de știut despre mesajele care dispar pe WhatsApp

Înainte de a ne arunca cu capul în tutorial, ar trebui mai întâi să discutăm un pic despre caracteristicile mesajelor care dispar pe WhatsApp. Pentru început, le puteți activa în orice fir pe care l-ați început înainte, dar să știți că setarea nu va afecta textele pe care le-ați trimis sau primit anterior în acel chat. În chaturile de grup, administratorul va putea activa și dezactiva mesajele care dispar.

Cum să dispară mesaje text șters

Dacă ați schimbat câteva mesaje care dispar într-un fir, dar ați uitat totul despre verificarea WhatsApp în următoarele șapte zile, mesajele vor fi șterse. Cu toate acestea, trebuie să rețineți că previzualizarea oricăror mesaje noi primite în perioada de absență va fi afișată în continuare în bara de notificare până când vă întoarceți la WhatsApp.

Dacă doriți să utilizați funcția de răspuns pe un mesaj care dispare, textul citat (textul la care răspundeți) ar putea rămâne în acel chat după șapte zile. Alternativ, dacă un mesaj care dispare este redirecționat către un chat care are această caracteristică dezactivată, mesajul nu va fi șters în chatul către care l-ați redirecționat.

Dar fișierele media?

Cu mesajele care dispar, mass-media este ștearsă din chat după șapte zile, dar fișierele vor continua să existe în telefon. Utilizatorii pot dezactiva funcția de descărcare automată dacă doresc să se asigure că media pe care o partajează în fire este distrusă definitiv.

Rețineți că, dacă dezactivați funcția, efectul acesteia se va răspândi în toate chat-urile dvs., nu doar în cele cu mesaje care dispar care sunt dezactivate. Puteți dezactiva descărcarea automată accesând „Setări WhatsApp -> Stocare și date -> Descărcare automată media -> Dezactivați toate opțiunile”.

Cum să activați mesajele care dispar pe mobil

Deocamdată, este posibil să setați mesajele să se autodistrugă după o perioadă de șapte zile. Iată cum puteți activa funcția pe mobil. Acești pași funcționează atât pe dispozitivele Android, cât și pe cele iOS.

1. Deschideți WhatsApp pe telefon.

2. Identificați conversația pentru care doriți să activați mesajele care dispar.

3. Apăsați pe avatarul contactului din ecranul principal al aplicației.

Cum să dispară mesajele Selectați Contact Mobile

4. Selectați butonul Info.

5. Căutați și atingeți „Mesaje care dispar” – ar trebui să fie dezactivat în mod implicit.

Cum să dispariți mesaje Activați opțiunea pe mobil

6. Va apărea un mesaj de întâmpinare care vă informează despre mesajele care dispar. Selectați Continuare.

Cum să dispară mesajele Continuă opțiunea mobil 1

7. Porniți funcția.

Cum să dispariți mesaje Prezentare generală a opțiunii Mobile

Gata, acum ați activat funcția, astfel încât toate mesajele pe care le trimiteți de acum înainte să fie supuse distrugerii după o perioadă de șapte zile. În fir, veți putea vedea un mesaj care vă avertizează că opțiunea este activată.

Dacă vreți vreodată să reveniți, repetați procesul descris mai sus și apăsați pe Dezactivat pentru a dezactiva opțiunea.

Cum să activați mesajele care dispar pe web

WhatsApp Web este un instrument foarte util. Din păcate, nu oferă toate caracteristicile versiunii mobile. Vestea bună este că funcția de mesaje dispare a apărut pe web și așa o puteți activa rapid.

1. Deschideți WhatsApp Web pe computer.

2. Navigați la conversația pentru care doriți să setați mesajele care dispar.

3. Apăsați pe numele sau avatarul contactului din partea de sus.

Cum să dispariți mesaje Selectați Contact Web

4. Căutați Mesaje care dispar în meniul din dreapta care apare.

Cum să dispariți mesaje activați funcția pe web

5. Porniți funcția.

Cum să dispariți mesaje pe Off Web

Acum, că știi cum să trimiți mesaje dispare în WhatsApp, poți învăța, de asemenea, cum să înregistrezi apeluri video și vocale WhatsApp și cum să formatezi texte în aplicație.

Legate de:

Scroll to Top