Cum să trimiteți o combinație de corespondență în Mozilla Thunderbird

Cum să trimiteți o combinație de corespondență în Mozilla Thunderbird

Unul dintre cele mai enervante lucruri care s-ar putea întâmpla este primirea unui e-mail nesolicitat de la cineva care, evident, arată că este un e-mail în masă. În calitate de destinatar, știți și puteți afla dacă este un alt hype de marketing sau un mesaj sincer de “Bună ziua, Bună ziua și la revedere!”

Dacă sunteți utilizator Google Apps, probabil că ați auzit trimiterea unui cont de corespondență în Gmail care vă permite să trimiteți un singur mesaj către un număr destul de mare de destinatari fără a arăta spam, folosind Google Drive și Google Scripts. Pe de altă parte, există o altă modalitate de a face acest lucru folosind extensia Mail Merge din Mozilla Thunderbird. Creați un mesaj sau un șablon în schițe și trimiteți-l mai multor destinatari, cu aspect personal și personalizat.

Începând cu elementele de bază și configurațiile de e-mail

Acest tutorial necesită următoarele:

Pentru utilizatorii pentru prima dată, trebuie să vă configurați contul de e-mail implicit în Thunderbird. Iată tutoriale extinse pe Configurarea automată a contului și Configurarea manuală a contului pe suportul Mozilla.

Cum se configurează Mail Merge și Thunderbird

Dacă utilizați Thunderbird ca client implicit de e-mail, treceți la Descărcare Mail Merge și instalare.

1. După ce ați descărcat fișierul Mail Merge “mail_merge-3.10.1-sm + tb.xpi”, lansați Thunderbird. Puteți să-l setați ca client de e-mail implicit sau să omiteți integrarea.

Setați Thunderbird ca implicit.

2. Faceți clic pe Instrumente și alegeți “Suplimente” și vă va direcționa către fila “Manager suplimente”. Vedeți pictograma roată adiacentă barei de căutare și faceți clic pe meniul derulant.

Manager de suplimente Thunderbird

3. Alegeți “Instalați programul de completare din fișier” și deschideți fișierul de îmbinare a corespondenței pe care l-ați descărcat anterior; reporniți clientul de e-mail pentru ca modificările să aibă efect.

Reporniți Thunderbird pentru ca modificările să intre în vigoare.

Pregătiți contactele într-o foaie de calcul ca fișier CSV

Combinarea corespondenței este benefică pentru cei care și-au construit contactele de e-mail într-o foaie de calcul. În acest tutorial, iată cum arată.

1. Creați o foaie de calcul și salvați-o ca fișier .csv (de ex mtelist.csv bazat pe captură de ecran) dacă nu aveți unul.

Creați o foaie de calcul și salvați-o ca fișier dot-csv.

2. Asigurați-vă că coloanele sunt umplute cu nume și adrese de e-mail. Alegeți “Salvați ca” pentru fișier și faceți clic pe OK. Nu vă deranjează avertismentul din caseta de dialog; treceți la pasul următor.

Ignorați avertismentul recomandat pentru verificarea compatibilității.

Trimiterea primului mesaj personalizat

1. Faceți clic pe pictograma “Scrieți text” și creați un mesaj nou. De asemenea, puteți adăuga mai mulți destinatari manual în câmpul “Către”.

2. Când scrieți, includeți întotdeauna textul pe care doriți să îl utilizați din fișierul CSV pe care l-ați salvat anterior cu paranteze duble, de ex. {{Nume}}. Consultați A1 pe foaia de calcul de mai sus.

Includeți text din fișierul CSV cu paranteze duble.

3. Odată ce ați terminat de scris schița, accesați Fișier și selectați Combinare corespondență. Setați Sursa de e-mail la CSV, modul de livrare (Trimiteți ca schiță, Trimiteți mai târziu și Trimiteți acum), Formatul (HTML sau simplu) și dacă aveți atașamente.

Mergeți la Fișier și selectați Fuzionare e-mail.

4. Faceți clic pe Răsfoire pentru a încărca fișierul CSV din directorul în care l-ați salvat și faceți clic pe OK. Combinarea corespondenței va rula și vă va trimite mesajul în conformitate cu modul de livrare.

Gânduri finale

Puteți verifica dacă mesajele sunt trimise în folderul Trimis. Dacă ați setat Modul de livrare ca Trimitere mai târziu, atunci acestea vor fi salvate automat în Căsuța de ieșire sub Directoare locale. Rețineți că textul din paranteze trebuie să fie același text sau numele coloanei etichetate în fișierul CSV pe care l-ați salvat. Consultați A1 pe foaia de calcul de mai sus. Opțiunea CSV funcționează bine; totuși, când am încercat să o fac prin Agendă, continuu să primesc erori.

Spuneți-ne cum funcționează de partea dvs. și simțiți-vă liber să împărtășiți alte modalități de creare a îmbinării corespondenței.