Cum să trimiteți programe Windows 10 în tava de sistem

Cum să trimiteți programe Windows 10 în tava de sistem

⌛ Reading Time: 4 minutes

De obicei, când minimizați un program sau o aplicație, acesta merge în bara de activități. Acest lucru vă oferă acces rapid atunci când trebuie să-l maximizați. Dar, uneori, nu aveți nevoie de un program care să aglomereze bara de activități atunci când trebuie doar să ruleze în fundal, cum ar fi când descărcați fișiere în browser. Atunci este o idee bună să trimiteți în schimb programele Windows 10 în tava de sistem.

Deși unele programe au această opțiune în mod implicit, multe nu. Mai multe instrumente terțe vă permit să trimiteți orice program Windows 10 direct în tava de sistem folosind opțiunea de minimizare sau o tastă rapidă. Aceasta este, de asemenea, o modalitate excelentă de a ascunde rapid programele care rulează de ochii curioși.

Minimizează la tavă

Unul dintre instrumentele cele mai utilizate pentru a trimite programe Windows 10 în bara de sistem este Minimizează la tavă. După cum sugerează și numele, minimizează aplicațiile în tava de sistem.

Cu toate acestea, nu folosește butonul de minimizare din fereastra programului. În schimb, este și mai ușor, ceea ce îl face o alegere populară. Pentru a trimite o fereastră deschisă activă în tava de sistem și a o scoate din bara de activități, apăsați Alt + F1, apoi apăsați Alt + F2 pentru a restabili ultima fereastră minimizată.

Alternativ, dacă doriți să restaurați simultan toate ferestrele tăvii de sistem minimizate, apăsați F10. Puteți schimba aceste taste rapide dacă doriți, făcând clic pe pictograma Minimizare în tavă din tava de sistem. Veți vedea, de asemenea, o listă cu toate ferestrele minimizate în prezent. Aceasta este o aplicație excelentă pentru a vă asigura că nimeni nu vede o fereastră deschisă dacă nu doriți, deoarece pictogramele nu sunt nici măcar vizibile în tava de sistem.

Instrumentul este complet gratuit și actualizat periodic. În timp ce l-am testat pe Windows 10, funcționează și pe Windows 7 și 8.

Traymond

Traymond este una dintre cele mai simple aplicații pentru a trimite programe Windows 10 în bara de sistem. Este un program portabil, nu are setări și șterge orice date stocate atunci când închideți aplicația sau reporniți computerul. Dacă doriți un instrument terță parte care să nu lase nicio urmă reală, Traymond este o alegere excelentă.

Cum să trimiteți programele Windows 10 către tava de sistem Traymond

Traymond este ușor de utilizat, deoarece există o singură combinație de taste rapide de reținut. Când orice fereastră este deschisă, apăsați Victorie + Schimb + Z pentru a minimiza fereastra către tava de sistem. Pictograma programului apare în tavă.

Pentru a maximiza fereastra și a o readuce în bara de activități, faceți dublu clic pe pictograma programului din bara de sistem. De asemenea, puteți face clic dreapta pe pictograma Traymond din tava de sistem și puteți alege „Restore All Windows” dacă doriți să maximizați mai multe ferestre simultan.

Minimizator de ferestre actual

Ca singură opțiune premium din listă, Minimizator de ferestre actual funcționează, de asemenea, puțin diferit de restul. În loc de o tastă rapidă, acest instrument adaugă o nouă opțiune de minimizare la fiecare fereastră a aplicației Windows 10. Aceasta nu înlocuiește pictograma de minimizare existentă.

Cum să trimiteți programe Windows 10 în tava de sistem Minimizator de ferestre reale

În schimb, o pictogramă minimă mai mică este plasată lângă cea standard. Cu un singur clic, puteți trimite orice aplicație direct în bara de sistem. În timp ce pictograma apare în tavă, nu este vizibilă decât dacă extindeți tava de sistem pentru a afișa toate pictogramele.

Deoarece aplicația costă 19,95 USD și oferă actualizări gratuite timp de un an, oferă opțiuni de personalizare suplimentare. Puteți configura Actual Window Minimizer să utilizeze tastele rapide, să schimbați modul de minimizare și cum să restaurați Windows și multe altele. Este o opțiune mult mai simplă dacă doriți mai mult control și vă place ideea de a avea opțiunea de minimizare în fereastra programului Windows 10.

Există o perioadă de încercare gratuită de 14 zile pentru a vedea dacă vă place instrumentul înainte de a cumpăra.

RBTray

RBTray adoptă o abordare ușor diferită în trimiterea programelor Windows 10 în bara de sistem. Nu sunt adăugate taste rapide sau pictograme noi. De fapt, nici măcar nu veți vedea o pictogramă RBTray în tava de sistem. În schimb, faceți dublu clic pe aplicație pentru a începe să o rulați în fundal. Este o aplicație portabilă și nu instalează nimic.

Apoi, faceți clic dreapta pe butonul de minimizare din orice fereastră pentru a-l minimiza instantaneu în tava de sistem. Când o doriți înapoi, faceți clic pe pictograma aplicației minimizate pentru a o maximiza și a o returna în bara de activități. Este un instrument simplu, mic și extrem de eficient.

Nu a fost actualizat de ceva timp, dar a funcționat pe Windows 10 în propriile teste pentru browsere, foldere, fișiere Office și multe altele.

Dacă vă place să utilizați comenzile rapide și tastele rapide ca utilizator Windows 10, asigurați-vă că le cunoașteți pentru o navigare mai rapidă. Sau, creați-vă propriile taste rapide rapide, la fel cum vă permit să faceți câteva dintre opțiunile de mai sus.

Legate de:

  • 13 fundaluri de desktop 4K cool pentru Windows 10
  • 8 moduri de a vă opri rapid ecranul în Windows 10
  • Cum se setează o imprimantă implicită Windows 10

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.