Cum să trimiteți răspunsuri predefinite ca răspunsuri automate în Gmail

Cum să trimiteți răspunsuri predefinite ca răspunsuri automate în Gmail
⏱️ 4 min read

După recenta revizuire a interfeței de utilizare, Gmail s-a reafirmat ca fiind cel mai bun serviciu de e-mail prin ușurință în utilizare și accesibilitate. De asemenea, este ușor să adăugați diverse clopote și fluiere la Gmail folosind extensii și suplimente. Printre cele mai bune dintre acestea se numără Răspunsuri predefinite – e-mailuri scrise în prealabil de dvs., pe care le puteți trimite cu un singur deget sau chiar automat.

Vă vom arăta cum să creați răspunsuri predefinite, apoi să folosiți filtre pentru a le trimite ca răspunsuri automate oricui doriți.

Activați răspunsurile predefinite

Mai întâi, va trebui să activați răspunsurile predefinite în Gmail. Este un pic misterios de ce o astfel de caracteristică utilă nu este activată în mod implicit.

Pentru a activa răspunsurile predefinite, faceți clic pe pictograma roată din colțul din dreapta sus al căsuței de e-mail Gmail.

În Setări, faceți clic pe fila Avansat, apoi selectați „Activați” lângă „Răspunsuri predefinite”.

create-auto-replies-gmail-canned-answers-enable-enable

Cum se utilizează răspunsurile predefinite

De acum înainte, atunci când compuneți un e-mail nou, puteți face clic pe pictograma meniului cu trei puncte din caseta „Mesaj nou” și „Răspunsuri predefinite” va apărea ca opțiune. Plasați cursorul peste aceasta și veți vedea opțiuni pentru Inserare, Ștergere și Salvare a răspunsurilor dvs. predefinite.

Pentru a crea un nou răspuns predefinit (sau șablon de răspuns automat, după caz), ignorați setarea „Răspuns predefinit” pentru moment. Scrieți doar ceea ce doriți să spuneți în răspunsul automat în corpul casetei Mesaj nou.

creați-răspunsuri automate-Gmail-răspunsuri-predefinite-mesaj-nou

Când ați terminat, faceți clic pe pictograma meniu din colțul din dreapta jos, selectați „Răspunsuri predefinite”, apoi faceți clic pe „Răspuns predefinit nou”.

Vi se va solicita să dați un răspuns răspunsului dvs. Dă-i o etichetă și dă clic pe „OK”. Ne-am numit „Întâlnirea” noastră.

create-auto-replies-gmail-canned-answers-meeting-meeting

Acum, data viitoare când accesați meniul Răspunsuri predefinite din caseta Mesaj nou, veți vedea ca noua dvs. răspuns automat să apară ca opțiune. Dacă doriți să îl adăugați la e-mail, faceți clic pe acesta sub titlul „Inserați”.

create-auto-replies-gmail-canned-answers-insert-meeting

Dacă doriți să vă editați răspunsul predefinit, deschideți-l mai întâi sub titlul „Inserați”, efectuați modificările, apoi reveniți la meniul de răspunsuri predefinite și faceți clic pe acesta sub titlul „Salvare”. Apăsați OK când vi se cere să confirmați suprascrierea.

Pentru a șterge un răspuns predefinit, deschideți meniul Răspunsuri predefinite și selectați-l sub titlul „Ștergeți”.

create-auto-replies-gmail-canned-answers-delete-meeting

Transformați răspunsurile predefinite în răspunsuri automate

Acum este timpul să transformați aceste răspunsuri fixe în răspunsuri automate complete.

Faceți clic pe pictograma roată din Gmail, apoi pe Setări.

Apoi, faceți clic pe „Filtre și adrese blocate”, apoi în partea de jos (poate fi necesar să derulați dacă aveți filtre existente) faceți clic pe „Creați un filtru nou”.

răspunsuri automate-răspunsuri-create-create-filtru-nou

În caseta următoare, selectați criteriile pentru un răspuns automat – fie că primiți e-mailuri de la anumite adrese, e-mailuri care includ cuvântul „lucru” sau e-mailuri cu anumite lucruri scrise în linia „Subiect”.

setări de filtrare-răspunsuri automate-răspunsuri fixe

După ce ați terminat, faceți clic pe „Creați filtru”, apoi în caseta următoare bifați caseta „Trimiteți răspuns predefinit” și alegeți răspunsul predefinit pe care doriți să îl trimiteți.

filtru-2-de-răspuns-auto-răspuns-conservat

Când sunteți gata, faceți clic din nou pe „Creați filtru” și sunteți bine să plecați!

Concluzie

Puteți crea orice număr de răspunsuri automate și răspunsuri predefinite folosind metoda de mai sus, creând o bază de date cu răspunsuri instantanee pentru toate scopurile. Ați putea avea un singur răspuns automat care spune că veți reveni la cineva în câteva ore, câteva zile sau chiar niciodată, dacă doriți acest lucru. Depinde de tine.

O altă utilizare excelentă a răspunsurilor predefinite este de a crea semnături pe care le puteți arunca în e-mailurile dvs. Gmail are o opțiune de semnătură, dar este puțin limitată și trebuie să o activați și să o dezactivați tot timpul. Cu răspunsurile predefinite, puteți adăuga rapid semnături pe bază de e-mail.

Pentru a afla mai multe, consultați ghidul nostru cu privire la modul de utilizare a răspunsurilor predefinite ca instrument de semnătură (puteți săriți până la puțin vorbind despre crearea unei semnături).

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x