Cum să trimiteți site-ul WordPress pentru indexarea Bing

Cum să trimiteți site-ul WordPress pentru indexarea Bing
⏱️ 4 min read

Lasă faptele să vorbească de la sine. Google este încă regele rezultatelor motorului de căutare. În octombrie 2014, Google are o cotă de 67% din clasament, urmată de Bing cu 19,5% și Yahoo cu 10,3%, respectiv, conform comScore. Cu toate acestea, în timp ce webmasterii, antreprenorii și specialiștii în marketing se concentrează pe derularea celor mai bune practici SEO pentru Google, nu putem trece cu vederea “subdogii” care conduc, de asemenea, traficul către site-urile noastre web, cum ar fi Bing, Yahoo! Ask.com și chiar “micuțul David”, DuckDuckGo care a funcționat din 2008.

Acesta este un procent destul de semnificativ pentru Bing pe baza raportului recent al comScore. Deci, dacă doriți ca site-ul dvs. să fie indexat în rezultatele căutării, vă vom învăța cum să îl trimiteți și să vă configurați site-ul WordPress folosind instrumentele Bing Webmaster.

Cum să trimiteți și să configurați site-ul WordPress

1. Accesați bing.com/toolbox/webmaster și conectați-vă utilizând contul dvs. Microsoft. Dacă nu aveți încă un cont, faceți clic pe “Înscrieți-vă cu contul Microsoft”.

2. Presupunând că ați parcurs procesul de înregistrare și că contul dvs. Microsoft este gata, introduceți numele de utilizator și parola și veți vedea tabloul de bord pentru webmaster al lui Bing (a se vedea mai jos).

bingindexing-dashboard

3. În câmpul de sub “Site-urile mele” tastați adresa URL a site-ului web pe care doriți să îl adăugați, apoi faceți clic pe “ADĂUGAȚI”.

bingindexing-webmasteraddurl

4. Dacă ați creat anterior un sitemap, puteți tasta copiere și lipire în câmp. Săriți-l dacă nu aveți unul; îl puteți adăuga mai târziu.

5. Alegeți fusurile orare care se potrivesc cel mai bine orelor în care primiți mai mult trafic.

bingindexing-webmastertraffic

6. Bing vă cere să verificați proprietatea site-ului, pe care o puteți face în trei moduri. Cel mai simplu mod este prin lipirea fișierului <meta> etichetați în pagina antetului blogului dvs. WordPress.

bingindexing-verification

7. În tabloul de bord WordPress, accesați “Aspect” (asigurați-vă că aveți drepturile de administrator), apoi accesați Editor și găsiți șablonul de antet. (FYI: opțiunile temei variază; trebuie doar să găsiți “header.php” odată ce vă aflați în pagina Editorului.)

bingindexing-header

8. Din tabloul de bord al webmasterului Bing, copiați codul și lipiți-l pe antet, urmând formatul dat.

bingindexing-verificationmetatag

9. Faceți clic pe “Actualizare fișier” și reîmprospătați browserul.

Notă: dacă configurarea dvs. WordPress nu vă permite să scrieți în fișierul tematic direct din tabloul de bord, iată ce puteți face:

9.1. Folosind o aplicație FTP, descărcați fișierul “functions.php” din folderul temelor.

9.2. Deschideți-l cu un editor de text și introduceți următoarele rânduri la sfârșitul documentului, chiar înainte de ?> etichetă.

Asigurați-vă că schimbați conținutul metaetichetei în ceea ce vi se oferă de către Bing.

9.3. Salvați și reîncărcați fișierul “functions.php” pe server, suprascriindu-l pe cel vechi. Dacă utilizați un plugin pentru cache pentru site-ul dvs., nu uitați să ștergeți memoria cache după ce ați făcut modificările.

10. Reveniți la tabloul de bord al webmasterului Bing și faceți clic pe “VERIFICARE”. Dacă primiți erori, reîmprospătați browserul din nou sau reporniți computerul.

Notă: acordați lui Bing mai mult timp pentru procesul de verificare. În acest tutorial, am primit erori de câteva ori (cred că am avut probleme cu serverul de atunci), așa că m-am dus să dorm și am încercat să verific site-ul a doua zi și a mers bine până acum.

După finalizarea procesului de verificare, veți vedea activitatea site-ului pe tabloul de bord, împreună cu valori precum clicuri, cuvinte cheie de căutare, linkuri de intrare, numărul de pagini indexate etc.

bingindexing-Verifieddashboard

În partea dreaptă a tabloului de bord, veți găsi o mulțime de setări și instrumente pentru analiza datelor și multe altele.

Dacă doriți să adăugați alte site-uri WordPress, pur și simplu repetați pașii de mai sus. De asemenea, puteți încerca celelalte două opțiuni descărcând fișierul .XML și apoi încărcând pe site-ul dvs. prin client FTP sau configurând setările DNS în tabloul de bord de găzduire a domeniului.

Simțiți-vă liber să comentați mai jos și să ne anunțați cum vă merge.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x