Cum să trimiteți un fax de pe computer

Cum să trimiteți un fax de pe computer
⏱️ 5 min read

Trimiterea unui fax este o modalitate excelentă de a face o scurtă călătorie mentală înapoi în anii 90, dar este, de asemenea, o cerință pentru unele companii și instituții guvernamentale care nu au reușit încă să facă saltul digital.

Dacă locuiți în Japonia, unde se fac încă multe faxuri, puteți trimite adesea unul de la un magazin din apropiere, dar altfel s-ar putea să fiți la un drum lung și lung de cel mai apropiat aparat de fax public accesibil.

Dar aparatele de fax își trimit datele prin liniile telefonice, care sunt accesibile de mult timp pe internet, deci există o mulțime de opțiuni care nu implică atingerea vreodată a unui aparat de fax real.

Acest articol va acoperi serviciile care sunt disponibile în majoritate prin intermediul computerelor desktop sau laptop, dar puteți găsi și aplicații pentru smartphone, dacă aceasta este viteza dvs. mai mare.

Există câteva opțiuni diferite în lumea faxurilor digitale, cu diferite niveluri de dificultate și comoditate:

  • Ușor / rapid: servicii de fax online
  • Pentru utilizatorii frecvenți: serviciul de fax prin e-mail
  • Avansat: conectarea computerului la o linie telefonică

Servicii de fax online

Majoritatea oamenilor nu vor trebui să caute mult mai departe decât una dintre acestea. Sunt ușor de utilizat, funcționează bine și sunt, în general, gratuite pentru cel puțin câteva pagini. Opțiunile gratuite nu vă permit, în general, să primiți faxuri. Dacă sunteți îngrijorat de securitate, dar nu sunteți suficient de îngrijorat pentru a face o muncă suplimentară, majoritatea serviciilor promit cel puțin un anumit nivel de criptare. Unele companii populare includ:

Toate acestea includ nivele și funcții de preț diferite, dar trimiterea de faxuri nu este atât de dificilă – aproape orice serviciu va putea face elementele de bază. Trebuie doar să introduceți numărul destinatarului, să alegeți dintre câteva opțiuni, să încărcați o scanare a documentului pe care doriți să îl trimiteți prin fax și să îl trimiteți. Serviciul de fax îl va trimite apoi prin liniile telefonice pentru dvs.

Trimiterea prin e-mail

fax-email-myfax

Dacă faxurile fac cumva parte din viața ta de zi cu zi, cea mai convenabilă opțiune este, probabil, configurarea unui serviciu de fax care îți permite să trimiți și să primești de la adresa ta de e-mail existentă. Multe dintre serviciile enumerate mai sus oferă această caracteristică clienților plătitori, iar procesul este de obicei același:

  1. Înscrieți-vă pentru serviciu și primiți un număr de fax pe care îl puteți da oricui are nevoie să vă trimită faxuri.
  2. Conectați-vă contul de e-mail.
  3. Cu majoritatea serviciilor (cum ar fi MyFax, în imaginea de mai sus), puteți introduce numărul de fax al destinatarului în bara de adrese atunci când compuneți e-mailul și utilizați @[onlinefaxservice.com] ca domeniu. Serviciul de fax primește e-mailul și trimite faxul la numărul de telefon din bara de adrese.

Trimiteți faxuri de pe computer direct pe liniile telefonice

fax-modem

Având în vedere cele două opțiuni de mai sus, nu are prea mult sens ca majoritatea oamenilor să se confrunte cu toate aceste probleme suplimentare, dar dacă trimiteți și primiți volume mari de faxuri, nu doriți să plătiți și vă simțiți mai bine cu propria securitate aceasta ar putea fi o opțiune bună pentru dvs.

Dacă rulați Windows 10, computerul dvs. are un program de fax încorporat, ceea ce înseamnă că puteți conecta un modem de fax și îl puteți utiliza. Multe distribuții Linux fac, de asemenea, destul de simplă trimiterea prin fax a lucrurilor. MacOS a încetat să accepte modemuri USB în Sierra, totuși, și, deși există soluții, sunt destul de dificil. Apple recomandă utilizarea unei imprimante multifuncționale sau un serviciu online.

Cu Windows, iată de ce veți avea nevoie:

  • Un modem fax (în general, este cel mai ușor să obțineți unul pe care îl puteți conecta la un port USB)
  • O linie telefonică funcțională

După ce aveți aceste lucruri, trebuie doar să găsiți programul „Fax și scanare” din bara de căutare Windows și să rulați prin expertul care vă configurează să trimiteți și să primiți faxuri prin linia dvs. de telefon. Rețineți că, dacă doriți să primiți faxuri, computerul trebuie să fie pornit și conectat la linia telefonică atunci când faxul este trimis.

Pentru Linux, aveți mai multe opțiuni software, cum ar fi Efax (bun pentru utilizatorii mici) și HylaFax (la nivel de întreprindere). Ca și în Windows, veți avea nevoie de un modem de fax pentru a rula prin configurare.

Bucură-te de explozia ta din trecut

Deși nu sunt la fel de satisfăcătoare ca și cum ați vedea încet o bucată de hârtie trimisă de undeva departe, faxurile online sunt mult mai convenabile. Pentru majoritatea utilizatorilor, un serviciu simplu de fax online (gratuit dacă nu trebuie să primiți, plătit dacă faceți acest lucru) va face tot ce aveți nevoie. Utilizatorii puternici pot prefera un serviciu prin e-mail sau pot opta pentru rularea propriului modem de fax. Sau, dacă sunteți doar nostalgic, un adevărat aparat de fax (dacă puteți găsi unul) sau o combinație de imprimante / fax vă va oferi acea experiență de epocă.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x