Cum să uitați o rețea Wi-Fi pe Mac

Cum să uitați o rețea Wi-Fi pe Mac
⏱️ 5 min read

Dacă călătoriți adesea cu MacBook-ul dvs., probabil că veți ajunge să vă conectați la mai multe rețele Wi-Fi decât doriți să vă amintiți. Odată ce ați terminat de utilizat aceste rețele, este probabil ca acestea să rămână undeva pe computerul dvs. Ce puteți face dacă doriți să uitați unul sau mai multe dintre acestea? Acest articol vă va arăta cum să uitați o rețea Wi-Fi pe Mac.

De ce ar trebui să uitați o rețea Wi-Fi pe Mac

La fel ca și cu iPhone-ul dvs., poate doriți să uitați o rețea Wi-Fi pe Mac. Unul dintre motive este că nu îl veți mai folosi – de exemplu, când înlocuiți vechiul router. În acest caz, păstrarea detaliilor vechi pe computerul dvs. nu are niciun folos.

De asemenea, puteți alege să uitați rețeaua din motive de securitate. Rețelele publice, în special, ar putea prezenta riscuri în acest sens – de la furtul de date până la distribuirea programelor malware pe dispozitivul dvs. Încă o dată, nu există niciun motiv pentru a păstra acea rețea stocată. Conectarea din nou ar merita mai mult decât pierderea datelor pentru malware.

Cum să eliminați o rețea Wi-Fi de pe Mac

Procesul de a uita o rețea Wi-Fi pe un Mac este destul de simplu:

1. În bara de instrumente Mac, căutați sigla Wi-Fi în partea de sus a ecranului.

2. Faceți clic pe sigla Wi-Fi pentru a deschide opțiuni suplimentare.

3. Căutați „Preferințe rețea …” în partea de jos a listei derulante, apoi selectați-l.

Captură de ecran care arată unde să alegeți preferințele de rețea Wi-Fi pe Mac

4. Când se deschide fereastra Preferințe rețea, va trebui să faceți clic pe butonul „Avansat …”.

Captură de ecran care arată cum se ajunge la setările avansate de rețea pe Mac

5. Computerul dvs. vă va arăta o listă a rețelelor Wi-Fi la care v-ați alăturat. Derulați în jos pentru a găsi rețeaua (rețelele) de care doriți să vă deconectați.

6. După ce ați selectat rețeaua, căutați simbolurile „plus” și „minus” de sub listă. Faceți clic pe „-” pentru ca Mac-ul dvs. să uite rețeaua.

Captură de ecran care arată cum să uitați o rețea wireless selectată pe Mac

7. Repetați acest proces pentru fiecare rețea Wi-Fi pe care doriți să o eliminați.

Dacă doriți să uitați multe rețele simultan, țineți apăsat butonul Comanda în timp ce faceți clic.

Captură de ecran care arată cum să uitați mai multe rețele Wi-Fi pe Mac

Cum să opriți Mac-ul să nu-și amintească automat rețelele Wi-Fi

După ce ați uitat rețelele la care nu mai doriți să fiți conectat, puteți opri computerul să nu-și amintească automat rețelele la care vă conectați în viitor.

Urmați acești pași:

1. Urmați pașii de la 1 la 5 de mai sus pentru a reveni la fereastra în care ați eliminat rețelele Wi-Fi.

2. Sub lista rețelelor Wi-Fi pe care computerul dvs. le-a amintit, veți găsi o opțiune care spune: „Amintiți-vă rețelele la care s-a alăturat acest computer”. Debifați caseta de selectare.

Captură de ecran care arată cum să uitați automat rețelele

întrebări frecvente

1. Ce se întâmplă când uit o rețea Wi-Fi pe Mac-ul meu?

Odată ce ați uitat o rețea Wi-Fi pe Mac, computerul o va elimina din lista de rețele amintite. Va trebui să îl adăugați din nou pentru a-l utiliza din nou.

2. Pot să mă întorc la o rețea Wi-Fi pe Mac după ce am uitat-o?

Da, poti. Cu toate acestea, va trebui să vă conectați așa cum ați făcut-o prima dată când l-ați adăugat. Acum este ca o rețea pe care nu ați mai vizitat-o ​​până acum.

3. Pot să uit o rețea Wi-Fi pe Mac-ul meu?

Nu. După ce ați uitat o rețea Wi-Fi pe Mac, nu puteți inversa acest lucru. Singurul mod în care vă puteți conecta din nou este dacă îl alegeți din nou în timp ce vă aflați în raza de acțiune și introduceți codurile de securitate necesare, așa cum s-a explicat mai sus.

Încheierea

Este ușor să uitați de riscurile de a păstra rețele Wi-Fi pe Mac pe care nu le utilizați. Din fericire, totuși, pașii pentru eliminarea oricăror la care nu doriți să rămâneți conectați sunt simpli.

Împreună cu a vă arăta cum să uitați o rețea Wi-Fi pe Mac, v-am echipat, de asemenea, cu tot ce aveți nevoie pentru a opri computerul să nu-și mai amintească automat în viitor, oferindu-vă mai mult control. Citiți mai departe pentru a afla cum să găsiți cel mai bun canal Wi-Fi pentru frecvența de 5 GHz.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...