Cum să urmăriți și să limitați mai bine utilizarea datelor în actualizarea Windows 10 aprilie

Cum să urmăriți și să limitați mai bine utilizarea datelor în actualizarea Windows 10 aprilie
⏱️ 5 min read

Noua actualizare Windows 10 din aprilie a adus câteva funcții noi minunate și le-am atins pe unele dintre ele într-o postare recentă. Una dintre caracteristicile mai ascunse este noile și îmbunătățite opțiuni de limitare a datelor care vin în mod implicit în sistemul de operare.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Cum se accesează opțiunile

Pentru a urmări și a limita mai bine utilizarea datelor pe Windows 10, începeți făcând clic pe butonul Start, apoi făcând clic pe pictograma roată din stânga.

Odată ajuns în meniul Setări, selectați „Rețea și Internet”.

Windows-date-rețea

În panoul din stânga, faceți clic pe „Utilizarea datelor”.

Windows-date-utilizare

Acum veți vedea un ecran cu diverse opțiuni pe el. Poate părea foarte mult, dar nu vă faceți griji; de fapt, este destul de simplu să începeți!

Vizualizați utilizarea pe aplicație

Dacă sunteți interesat să vedeți cât de multe date utilizează fiecare aplicație, faceți clic pe textul albastru care spune „Vizualizați utilizarea pentru fiecare aplicație” în partea de sus a ecranului de setări.

fereastra-date-vizualizare

Windows 10 va încărca automat utilizarea aplicației pentru conexiunea la Internet pe care o utilizați în prezent. Puteți vedea rapid și ușor ce aplicații sunt cei mai mari vinovați de date de aici. Deși nu puteți face modificări de utilizare a datelor fiecărei aplicații de aici, vă poate oferi o idee bună despre cele mai mari scurgeri de date, astfel încât să puteți limita utilizarea acestora. Dacă există aplicații înfometate de date de care nu mai aveți nevoie, acest lucru vă va spune ce trebuie să dezinstalați.

Dacă utilizați în prezent o altă conexiune WiFi, cum ar fi un hotspot de birou sau cafenea, puteți vizualiza diferitele conexiuni de rețea făcând clic pe meniul derulant și selectând pe cea care vă interesează.

Setarea unei limite de date

Una dintre cele mai bune opțiuni noi pentru utilizatorii sensibili la date este opțiunea de limitare a datelor. Aceasta va păstra filele cu privire la cantitatea de date pe care le folosește computerul și vă va oferi un avertisment atunci când sunteți aproape de a le folosi. Pentru a seta o limită de date într-o rețea, selectați-o mai întâi din meniul derulant de pe pagina principală, apoi faceți clic pe butonul „Set Limit”.

windows-data-set-limit

Aici puteți spune Windows care este planul dvs. actual de date.

windows-data-limit-options

Lunar este bun dacă aveți un contract continuu cu un furnizor de servicii care vă permite o anumită cantitate de gigaocteți pe lună. Selectați ziua când începe o nouă lună în contract și datele dvs. sunt actualizate, apoi introduceți suma pe care aveți permisiunea să o utilizați.

Windows va păstra acum filele privind utilizarea datelor dvs., spunându-vă cât ați folosit, precum și cât timp mai aveți până la următoarea resetare. Rețineți că Windows nu va putea adăuga retroactiv datele pe care le-ați folosit anterior, deci fiți conștienți de orice utilizare a datelor pe care ați acumulat-o înainte de a seta această opțiune. De asemenea, este important să rețineți că Windows nu va opri conexiunea WiFi atunci când utilizarea este terminată, deci asigurați-vă că nu lăsați descărcarea datelor de la sine.

O data este bun dacă ați cumpărat un lot de date dintr-o singură dată, cum ar fi un „impuls de date” pentru internet mobil. Pur și simplu introduceți câte date trebuie să utilizați și dacă datele expiră după o anumită cantitate de zile. Acest lucru vă va ține informat cât de multe date vă mai rămân. De asemenea, va ține evidența datei de expirare pentru a se asigura că datele nu se risipesc.

Dacă ați epuizat date în planul dvs. unic, înainte de a seta această opțiune, asigurați-vă că ați verificat din nou câte date mai aveți pentru a opri orice surpriză.

Nelimitat este atunci când nu aveți o limită de utilizare a datelor, dar doriți să țineți evidența utilizării dvs. în cazul unei politici de utilizare corectă. Pur și simplu introduceți data la care se resetează utilizarea datelor dvs., iar Windows va păstra filele privind utilizarea dvs.

Date de fundal

Ultimul lucru pe care îl doriți într-o rețea măsurată este ca aplicațiile să vă golească datele prin procese de fundal. Dacă preferați că nu au făcut-o, selectați pur și simplu rețeaua măsurată pe care doriți să o editați, apoi selectați „Întotdeauna” sub „Date de fundal”.

windows-data-background

Cunoaște-ți limitele

Anterior, păstrarea filelor privind utilizarea datelor dvs. în Windows 10 era dificilă, dar nu imposibilă. Acum, odată cu actualizarea din aprilie 2018, este mult mai ușor să vedeți aplicații jignitoare, să setați o limită de date și să restricționați datele de fundal.

Te vezi folosind asta în viitor? Spuneți-ne mai jos.

Acest articol a fost publicat pentru prima dată în martie 2016 și a fost actualizat în mai 2018.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x