Cum să urmăriți un e-mail la adresa IP sursă

Cum să urmăriți un e-mail la adresa IP sursă
⏱️ 4 min read

E-mailul este în continuare cel mai popular mod de a trimite și primi documente și informații importante. Pe măsură ce e-mailurile devin mai integrate în societate, spamul devine tot mai frecvent.

Multe dintre e-mailurile de spam pe care le primiți sunt identificate și trimise în dosarul dvs. de spam. Cu toate acestea, există încă unele care ajung în căsuța de e-mail. Spammerii devin mai buni în a face ca aceste e-mailuri false să pară reale, deci este ușor să confundați unul cu o corespondență legitimă.

Dacă aveți îndoieli cu privire la validitatea unui e-mail, puteți verifica adresa IP originală. IP-ul vă va ajuta arătând de unde provine e-mailul din lume. Localizarea adresei IP nu garantează că e-mailul este valid, dar vă va oferi mai multe informații despre expeditor pentru a vă ajuta să decideți dacă aveți încredere în ea sau nu.

Notă: adresa protocolului Internet sau adresa IP este un număr care identifică un dispozitiv conectat la o rețea. Adresa IP permite dispozitivului să comunice cu alte dispozitive prin Internet. Identifică computerul într-un mod similar cu modul în care o adresă stradală vă identifică casa.

Nu veți vedea adresa IP listată în antetul vizibil pe care îl vedeți atunci când deschideți un e-mail. Este nevoie de un pic mai mult săpat, dar există mai multe modalități ușoare de localizare a informațiilor.

Folosiți antetul

Antetul e-mailului care este vizibil atunci când deschideți mesajul este doar o mică parte din informațiile care îl însoțesc. De obicei, vedeți câmpurile de adresă „Către” și „De la” și linia subiectului.

Pentru a vedea restul informațiilor și a găsi adresa IP care a fost sursa mesajului, trebuie să vedeți restul antetului. Pentru a deschide antetul complet:

În Gmail

1. Deschideți mesajul în browser.

2. Faceți clic pe cele trei puncte din colțul din dreapta sus.

3. Selectați „Afișați originalul”.

În Outlook

1. Faceți clic pe mesajul pe care doriți să îl verificați.

2. În panoul Vizualizare, faceți clic pe meniul Acțiune (trei puncte orizontale).

3. Selectați „Vizualizați sursa mesajului”.

Găsiți Email Ip Outlook

În Yahoo!

1. Deschideți e-mailul.

2. Faceți clic pe Mai multe (cele trei puncte orizontale) din partea de sus.

3. Selectați „Vizualizați mesajul brut”.

Localizați e-mailul Ip Yahoo

Alți clienți de e-mail funcționează într-un mod foarte similar pentru a găsi antetul complet al mesajului.

Indiferent de clientul de e-mail pe care îl utilizați, rezultatul clicului pe comandă pentru a afișa antetul complet vă va oferi un text nebun care nu va avea prea mult sens pentru majoritatea oamenilor. Este codul computerului și jargonul referitor la e-mail.

Găsiți antetul exemplu al e-mailului Ip

Găsirea adresei IP sursă pentru e-mail nu este dificilă. presa Ctrl + F pentru a căuta textul „Primit de la”. După ce o găsiți, veți vedea adresa de e-mail a expeditorului urmată de adresa IP numerică a acestora.

Folosiți un site pentru a-l decoda

După ce ați localizat antetul e-mailului, există mai multe site-uri pe care le puteți utiliza pentru a găsi IP-ul sursă în loc să îl căutați singur. Copiați antetul complet în caseta de text de pe site și faceți clic pe buton pentru a permite site-ului să evalueze antetul și să găsească adresa IP pentru dvs.

Unele dintre aceste site-uri includ:

MXToolbox-Analize Headers

Găsiți e-mail Ip Mxtoolbox

Antetul mesajului GSuite Toolbox

Localizați antetul de e-mail Ip Gsuite

Urmărire antet adresă e-mail adresă IP

Localizați e-mailul antet e-mail Whatismyip Ip

Căutați o adresă fizică

După ce ați găsit adresa IP, vă recomandăm să căutați locația sa geografică pe site-uri precum whatismyip.com sau Tracker IP. Tastați adresa IP din antet în caseta de căutare și veți vedea fie un tabel de informații despre sursa IP, fie o hartă care arată locația.

După ce cunoașteți IP-ul și locația de unde a venit e-mailul, îl puteți verifica împotriva e-mailurilor legitime pe care le-ați primit de la acea companie.

Deși căutarea IP-ului sursă poate fi un mare ajutor în determinarea legitimității unui e-mail, nu credeți tot ceea ce vedeți. Nu este dificil pentru spammeri să folosească servere proxy pentru a-și ascunde adresa IP sau pentru a adăuga mai multe câmpuri Primite din câmpuri pentru a vă deruta. Dacă aveți încă dubii cu privire la sursa reală a e-mailului, probabil că este mai bine să o ignorați și să o ștergeți.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x