Cum să utilizați Clipboard-ul Android și să îl îmbunătățiți

Cum să utilizați Clipboard-ul Android și să îl îmbunătățiți
⏱️ 3 min read

Android vine cu o iesire pentru clipboard, una care vă permite să copiați textul într-o aplicație și să-l inserați într-o altă locație. Cu toate acestea, clipboard-ul stoc este ascuns vederii și este extrem de simplu, deci este posibil să nu fi aflat niciodată mai multe despre acesta.

Acest articol arată cum să utilizați clipboard-ul dvs. Android pentru copiere și lipire și, de asemenea, modalități de a-l face mai util.

Clipboardul este accesibil prin setări?

Din păcate, clipboard-ul nu este ușor accesibil prin setările dispozitivului. În funcție de dispozitivul pe care îl aveți, puteți vedea opțiunea clipboard atunci când copiați un text, dar nu este un lucru sigur.

Cum se copiază și se lipesc pe clipboardul Android

Știți că este acolo apăsând lung un cuvânt și atingând opțiunea „Copiere”, dar ar trebui să vedeți și un mesaj care vă anunță că textul a fost copiat în clipboard. Totuși, textul copiat nu va fi stocat în clipboard pentru totdeauna. Dacă nu îl lipiți imediat, acesta va fi șters din memorie după puțin timp sau când copiați o altă bucată de text.

Treceți la aplicația în care doriți să lipiți textul. Apăsați lung pe zona de text în care doriți să lipiți și va apărea opțiunea Lipire. Atingeți „Lipiți” și va apărea textul copiat.

O altă modalitate de a copia textul în clipboard este, de asemenea, să apăsați lung pe text, dar în loc să atingeți opțiunea „Copiere”, atingeți opțiunea „Distribuiți”. Poate fi necesar să glisați spre stânga pentru a vedea opțiunea „Copiere în clipboard”.

Cum să aveți mai mult control asupra clipboard-ului Android

După cum puteți vedea, clipboard-ul stoc este extrem de limitat. Dacă aveți nevoie de mai mult control și utilizare, există o mulțime de aplicații pentru clipboard pe care le puteți instala din magazinul Play. Maşină de tuns este o opțiune bună, deoarece vă oferă destul de multe opțiuni pentru a vă organiza mai bine clipurile. Vă permite să stocați conținutul din clipboard și vă oferă mai multe opțiuni pentru a le utiliza.

Puteți sorta elementul din clipboard după dată sau după conținut. Atingând pictograma coș de gunoi din partea de sus a paginii principale, puteți șterge simultan toate clipurile. Când atingeți cele trei puncte din dreapta unui clip, veți obține opțiuni precum Vizualizare, Editare, Ștergere, Fixare, Mutare, Partajare și Selectare.

clip-clipper

Dacă vedeți ceva pe care doriți să îl copiați în Clipper, apăsați lung pe text și selectați opțiunea „Partajare”. Clipperul ar trebui să fie printre primele opțiuni disponibile. Pentru a adăuga textul pe care l-ați copiat deja în aplicație, apăsați cercul albastru cu semnul alb plus și lipiți textul. Nu uitați să dați un titlu notei dvs. și selectați „Salvați”.

clip-nou

Rețineți că iesirea din clipboard salvează tot ceea ce ați copiat, inclusiv parola, așa că nu uitați să ștergeți în mod regulat conținutul din clipboard dacă copiați / lipiți conținut sensibil.

Concluzie

Este dezamăgitor faptul că singurul lucru pe care îl puteți face cu clipboardul Android stoc este copierea și lipirea textului. Având în vedere că mulți utilizatori copiază regulat text fie online, fie dintr-o aplicație, ați crede că veți putea vedea cel puțin o listă cu ceea ce ați copiat. Ce caracteristici ați adăuga la clipboard-ul Android stoc?

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x