Cum să utilizați dispozitivul Roku ca browser web

Cum să utilizați dispozitivul Roku ca browser web

Roku este un player media digital foarte popular care permite utilizatorului să transmită conținut către un televizor de pe diferite platforme de streaming video online. În afară de asta, există, de asemenea, o mulțime de conținut gratuit disponibil pentru a fi redat pe un dispozitiv Roku. Cu toate acestea, o solicitare obișnuită a utilizatorilor Roku este să poată naviga pe web cu dispozitivul. Deși nu există un mod nativ de a naviga pe net de pe un dispozitiv Roku, nu ai noroc. Există două metode pe care le puteți urma pentru a utiliza dispozitivul Roku ca browser web pe televizor.

Transmiteți browserul web de la Windows 10 la dispozitivul Roku

Prima metodă implică utilizarea unui computer sau laptop Windows 10. Datorită tehnologiei Miracast, puteți proiecta ecranul computerului Windows 10 pe dispozitivul dvs. Roku și naviga pe internet pe ecranul mare al televizorului. În special, acest lucru funcționează cu toate dispozitivele care acceptă funcția de turnare.

Pentru început, asigurați-vă mai întâi că aveți cea mai recentă versiune de Windows 10 instalată pe computer. Asigurați-vă că verificați ultima actualizare în secțiunea „Actualizare și securitate”.

Apăsați pictograma de notificare mică cu un simbol cu ​​bulă de vorbire în colțul din dreapta jos al barei de activități pentru laptopul Windows 10 sau desktop. Din panoul de opțiuni, selectați opțiunea Proiect.

Proiectează Windows 10 către Roku Cast

Dacă faceți clic pe opțiunea Proiect vă va afișa lista de opțiuni pe care le puteți utiliza. Opțiunile sunt:

  • Numai ecranul computerului: aceasta se va afișa pe computerul dvs. și nu pe celălalt ecran.
  • Duplicat: această opțiune va duplica ecranul computerului pe dispozitivul dvs. Roku.
  • Extinde: folosind această opțiune, puteți utiliza dispozitivul Roku ca monitor suplimentar.
  • Doar al doilea ecran: puteți proiecta ecranul computerului Windows 10 numai pe dispozitivul Roku. Nu va afișa nimic pe ecranul computerului.
Opțiuni proiect proiectate în Roku

Cea mai frecvent utilizată opțiune este Extend. Această opțiune vă va permite să utilizați ecranul computerului împreună cu browserul web de pe televizor folosind dispozitivul Roku.

Pur și simplu selectați opțiunea dorită din lista de proiecte, apoi faceți clic pe opțiunea „Conectare la un ecran fără fir” din partea de jos a listei. Dacă faceți acest lucru, vă vor arăta toate dispozitivele la care vă puteți conecta și puteți arunca și ecranul computerului dvs. Windows 10. Din listă, trebuie să vă selectați dispozitivul Roku.

În câteva secunde, veți vedea ecranul televizorului luminat cu ecranul computerului. Acest lucru confirmă faptul că computerul dvs. Windows 10 este conectat la dispozitivul dvs. Roku. Acum puteți lansa oricare dintre browserele dvs. web preferate și le puteți utiliza pe ecranul televizorului folosind dispozitivul Roku.

Un lucru important de remarcat este că sunetul oricărui conținut video redat pe ecranul televizorului dvs. va fi redat prin difuzoarele computerului, nu de pe televizor.

Transmiteți browserul web de pe Android pe dispozitivul Roku

A doua metodă din lista noastră este să aruncați ecranul dispozitivului dvs. Android pe un dispozitiv Roku. Acest lucru vă va permite să navigați comod pe internet pe dispozitivul dvs. Roku folosind telefonul dvs. Android.

Majoritatea dispozitivelor Android au o opțiune numită „Screen Mirroring”. Chiar dacă s-ar putea numi un nume diferit pe diferite dispozitive, funcția rămâne aceeași.

În cazul nostru, folosim un dispozitiv Samsung. Funcția de turnare sau oglindă se numește „Smart View”. Pur și simplu glisați în jos pe bara de notificare și selectați opțiunea Smart View.

Dispozitiv Samsung Cast To Roku

În plus, vă va arăta o listă de dispozitive wireless disponibile care acceptă screencast. Din listă, selectați dispozitivul Roku.

Screen Cast To Roku Web Browser

Mai mult, după ce ați selectat dispozitivul Roku, apăsați pe Start Now într-o fereastră nouă care vă întreabă dacă doriți să începeți castingul. Ecranul dvs. Android va apărea imediat pe ecranul televizorului. În cele din urmă, vă puteți deschide browserul web preferat și puteți naviga pe internet pe televizor folosind un telefon Android pe un dispozitiv Roku.

Încheierea

Folosind cele două metode simple de mai sus, puteți utiliza dispozitivul Roku ca browser web pe televizor. În afară de asta, puteți utiliza și Roku pentru a vizualiza filmele, muzica și fotografiile dvs. Google Play.

Legate de:

  • Amazon Fire TV Stick vs. Chromecast vs. Roku Streaming Stick
  • Ce dispozitiv Roku ar trebui să cumpăr?
  • Cum să configurați ascultarea privată pe Roku
Scroll to Top