Cum să utilizați firul Discord: tot ce trebuie să știți

Ce sunt firele discord și cum să le folosești?
⏱️ 15 min read

Firele discord sunt un instrument de comunicare virtuală, în special între jocurile video și comunitățile online. Acestea permit utilizatorilor să comunice în timp real prin intermediul mesajelor text, voce sau video, împărțind informații și opinii despre jocuri și subiecte similare. Firele discord sunt utile pentru organizarea jocurilor în rețea, pentru organizarea evenimentelor și pentru conectarea cu membrii comunității. Utilizatorii pot alege să se alăture canalului de voce sau să asculte doar mesajele text. Pentru a utiliza firele discord, trebuie să instalați aplicația și să vă alăturați unui canal existent sau să creați propriul canal și să invitați alți utilizatori să se alăture.

După ce a anunțat funcția cu câteva luni în urmă, Discord a început în sfârșit să-și lanseze funcționalitatea Threads pe servere. Create pentru a simplifica conversațiile care copleșesc rapid canalele, firele Discord sunt o nouă completare uimitoare la popularul software de comunicare. Cu toate acestea, este posibil să fii confuz cu privire la modul de utilizare. Sau poate vrei să știi tot ce trebuie să știi despre Discord Threads. În orice caz, am creat un ghid cuprinzător care vă va învăța ce sunt exact Discord Threads, cum să creați Discord Threads și multe altele.

Ce sunt firele Discord și cum să le folosești: un ghid complet (2021)

Acest ghid este împărțit în mai multe secțiuni, care acoperă cum să porniți un nou thread Discord, arhivarea firelor, cum să moderați firele și multe altele. Am răspuns la unele dintre cele mai frecvente întrebări pe care le puteți avea despre această funcție. Așa că, fără alte prelungiri, haideți să pătrundem.

Ce sunt firele de discuție și ce fac ele?

Dacă sunteți un utilizator obișnuit al Discord, știți deja cât de repede se poate ramifica o conversație în șapte diferite. Și înainte să știi, întregul canal este inundat de postări pline de subiecte și discuții aleatorii. Exact aceasta este problema pe care thread-urile Discord își propun să o rezolve.

Mai simplu spus, firele Discord sunt o modalitate rapidă de a creați un flux separat pentru astfel de conversații fără a crea un nou canal. Firul Discord va exista în sfera acelui canal, dar va avea un loc diferit unde membrii pot vorbi despre un anumit subiect. Gândiți-vă la firele Discord ca la un canal dintr-un canal, dar la unul pe care îl puteți șterge cu ușurință odată ce conversația a dispărut. Dacă vi se pare confuz, nu vă faceți griji pentru că ni s-a întâmplat și nouă la început. Cu toate acestea, odată ce înveți cum să creezi fire Discord, vei vedea cât de ușor este.

Firele Discord sunt utile în situațiile în care mai multe persoane vorbesc între ele, dar nimeni nu ascultă. Deci, dacă aveți grupuri de prieteni care doresc brusc să discute dacă Penne este cel mai bun tip de paste, puteți crea rapid un fir Discord pentru el. Vă rugăm să mutați conversația în acel subiect în timp ce canalul poate continua să vorbească despre cât de grozav este Batman. Odată ce firul a ajuns la o încheiere și este inactiv, acesta este arhivat automat. Sună util, nu? Deci, să învățăm cum să creăm fire Discord.

Funcția Discord Threads este folosită gratuit?

Firele Discord sunt libere de utilizat și de chat pentru toți utilizatorii de pe un server Discord. Discord a planificat această funcționalitate de ceva vreme și urmărea să o implementeze mai devreme sau mai târziu. Cu toate acestea, deși firele Discord sunt gratuite, există câteva funcții plătite pe care utilizatorii le pot debloca dacă au un abonament Discord Nitro (mai multe despre asta mai jos).

Am nevoie de vreo permisiune pentru a folosi Discord Threads?

Pentru a crea sau discuta în firele Discord, veți avea nevoie de anumite permisiuni de la serverul la care doriți să participați. În funcție de ceea ce vrei să faci, mergi la Setări server -> Fireși selectați una dintre acestea:

  • Folosește fire publice – Această permisiune vă va permite să creați și să discutați în fire care sunt deschise pentru toți membrii. Dacă această permisiune a fost dezactivată pentru dvs., puteți răspunde numai la firele existente.
  • Folosește fire private – Dacă un fir este blocat doar pentru câțiva membri, această permisiune vă va acorda acces pentru a crea și a comunica în fire private Discord.
  • gestionați firele – Această permisiune vă oferă drepturi de moderare a firelor Discord. Veți putea redenumi și șterge firele Discord cu mai multe permisiuni.
Permisiuni Discord Thread
Cu amabilitatea imaginii: Discord

Cum se creează fire de discuție

În prezent, există două metode pe care le puteți folosi pentru a crea fire de execuție pe canalul unui server. Urmați pașii de mai jos pentru a crea fire:

Metoda 1: Folosiți noul simbol #

1. Accesați un canal de pe un server Discord și plasați mouse-ul peste un mesaj. Veți vedea o nouă pictogramă „#” intitulată creați fir.

creați fire de discordie

2. Se va deschide un meniu în partea dreaptă, unde vă puteți denumi firul și puteți ajusta perioada de inactivitate. Puteți alege între 1 oră sau 24 de ore dacă nu aveți un abonament Nitro. Acum apăsați „creați fir” pentru a începe o conversație.

nou fir de discuțieȘi voilà, firul creat de dvs. este acum activ! Puteți merge la firul creat vizitând același canal în orice moment și făcând clic pe el. Simțiți-vă liber să trimiteți mesaje și să discutați cu alți utilizatori fără să vă faceți griji că canalul principal va deveni aglomerat. Vedeți GIF-ul de mai jos dacă vă blocați undeva.

Ce sunt firele discord și cum să le folosești?
Cu amabilitatea imaginii: Discord

Metoda 2: Folosiți simbolul + din caseta de mesaj

Dacă nu puteți găsi simbolul # când treceți cu mouse-ul peste mesaje dintr-un canal pentru a crea un fir nou, utilizați această metodă.

1. Accesați canalul în care doriți să creați un fir și faceți clic pe semnul „+”. următoare în caseta de mesaj.

plus semne fire de discordie

2. Aici, faceți clic pe butonul „creați fir” și se va deschide un nou meniu, asemănător cu cel pe care l-am văzut anterior.

Crea

3. Acum, puteți modifica setările firului de discuție, inclusiv numele, perioada de inactivitate și multe altele. Deoarece creați un fir nou, trebuie să introduceți și un mesaj de început. După ce ați făcut acest lucru, apăsați butonul „creați firbutonul “.

mesaj de pornire

Felicitări, firul tău Discord este acum activ! În funcție de permisiunile dvs., puteți chiar să ajustați alte setări ale acestuia.

Cum să găsiți fire de discuție existente (active sau arhivate)

Deoarece firele sunt cel mai probabil reciproce între toți utilizatorii de pe serverul dvs., uneori puteți pierde evidența tuturor firelor existente pe canal. Din fericire, este ușor să găsești fire deja create. Urmați pașii de mai jos pentru a face acest lucru:

1. Accesați canalul în care sunt create firele. Click pe “#” simbol care denotă descoperirea firelor butonul din partea dreaptă sus a canalului.

descoperirea firelor

2. Se va deschide o fereastră derulantă. Aici veți vedea o listă cu toate firele care sunt active sau au fost arhivate. Faceți clic pe oricare dintre fire pentru a sări la el.

teme existente

Puteți urma pașii de mai sus pentru a descoperi fire noi sau a reveni la un fir existent pe serverul dvs. Discord. Veți găsi cu ușurință orice fir creat sau arhivat într-un canal.

Cum să vă alăturați unui fir Discord activ

Dacă doriți să vă alăturați unui thread din care nu faceți parte, este posibil să o faceți manual. Doar urmați pașii de mai jos:

1. Accesați canalul în care este prezent firul. Click pe “#” simbol care indică în partea dreaptă sus a ferestrei canalului.

descoperirea firelor

2. În fereastra drop-down, găsiți firul la care doriți să vă alăturați, care se află sub „Alte fire active„.

thread discover join
Cu amabilitatea imaginii: Discord

3. Faceți clic pe fir pentru a-l deschide și apăsați butonul „A te alaturabutonul pentru a începe să vorbiți.

butonul de înscriere
Cu amabilitatea imaginii: Discord

Rețineți, totuși, că, dacă un fir a fost marcat ca privat, nu vă veți putea alătura fără a fi adăugat de către membrii înșiși.

Cum să lași firele de discord

Te-ai săturat de o conversație în curs într-un fir Discord și vrei să pleci? Asta mi se pare bine. Este ușor să lași un fir Discord. In felul acesta:

1. Faceți clic pe Elipsă pictograma din dreapta sus a firului.

pictograma puncte suspensie

2. În meniul derulant, găsiți și faceți clic pe „lasa firul“, și gata. Nu este nevoie să faceți clic pe nicio casetă de confirmare. Doar faceți clic și plecați.

lasă fire de discordie

Cum să arhivezi manual firele Discord

Un fir Discord este setat să se arhiveze automat odată ce conversația încetează și firul devine inactiv. Cu toate acestea, poate doriți să arhivați un fir pentru a-l îndepărta imediat. Urmați pașii de mai jos pentru a arhiva manual un fir Discord:

1. Deschideți firul pe care doriți să îl arhivați.

2. Faceți clic pe pictograma puncte suspensie (trei puncte) din partea dreaptă sus a firului pentru a deschide un meniu derulant. Apoi selectați „fir de fișier” opțiune.

Ce sunt firele discord și cum să le folosești?

3. Ați arhivat cu succes firul ales. Va fi ținut în afara drumului, dar poate fi găsit în continuare în secțiunea de fire arhivate. Faceți clic pe “Fire” în partea dreaptă sus a canalului și treceți la fila „Arhivat” pentru a vă găsi firul.

fire de discuție arhivate

Dacă nu doriți să treceți prin această problemă, lăsați firul să urmeze regula perioadei de inactivitate pe care ați stabilit-o la crearea firului și lăsați-l să se arhiveze singur.

Cum se dezarhivează firele Discord

Acum că știți cum să accesați firele Discord arhivate, urmați pașii de mai jos pentru a afla cum să le dezarhivați:

1. Accesați canalul în care se află firul arhivat.

2. Faceți clic pe simbolul # care denotă descoperirea firelor butonul din dreapta sus, lângă pictograma de notificări din canal.

descoperirea firelor

3. Din fereastra derulantă care se deschide, accesați „Arhivat“. Aici veți vedea o listă de fire arhivate de dvs. sau de alți membri pe serverul dvs. Discord.

File arhivate Subiecte Discord

4. Apoi, faceți clic pe un fir, urmat de clic pe „dezarhivarebutonul” din partea de sus a firului.

fir discord - dezarhivare

Notă: Firele Discord arhivate de moderatori pot fi dezarhivate doar de ei.

Alternativ, puteți posta un mesaj nou în fir. Dacă nu a fost arhivat de către un moderator, va fi dezarhivat automat.

Cum să ștergi firele de discuție

În timp ce arhivarea firelor este o modalitate ușoară de a le scoate din cale, există momente în care ați putea dori să le ștergeți și să o luați de la capăt. În timp ce acest lucru este posibil, rețineți că odată ce ștergeți un fir, nu îl puteți recupera. Deci, dacă tot doriți să ștergeți un fir, urmați pașii de mai jos:

1. Deschideți firul pe care doriți să îl ștergeți. Faceți clic pe Elipsă (trei puncte) în dreapta sus și se va deschide un meniu drop-down.

pictograma puncte suspensie

2. Apoi selectați „șterge firul” din listă și faceți clic încă o dată pe caseta de confirmare care apare.

Ștergeți firele Discord

Asta e tot. Ați șters firul Discord ales. După cum am menționat mai sus, nu îl puteți recupera acum. Așadar, dacă doriți să discutați încă o dată același subiect, ar fi bine să creați un fir nou cu același titlu.

Cum să moderezi firele de discuție

Discord înțelege că cu roluri mari vin și responsabilități mari. Deci, pentru a ușura gestionarea firelor, veți obține trei noi permise despre care am discutat anterior. Cu toate acestea, pentru a vă economisi câteva secunde de defilare, iată-le din nou.

Permisiuni Discord Thread
Cu amabilitatea imaginii: Discord

În funcție de cât de multă libertate doriți să acordați membrilor dvs., acestea sunt permisiunile pe care un moderator de server le poate ajusta. In timp ce “fire publicePermisiunea ” acordă utilizatorilor posibilitatea de a răspunde la firele de discuție, “gestionați firele” este Sfântul Graal care le dă o putere și mai mare.

Datorită noilor permisiuni, Discord a făcut chiar posibilă combinarea altor permisiuni, cum ar fi Trimiterea mesajelor în canal cu fire. Pentru a afla mai multe despre opțiunile de moderare pentru firele Discord, vizitați Discord pagina de suport aici.

Subiectele beneficiază de actualizarea serverului prin Discord Nitro?

Ei Da. Cu Discord care se pregătește acum să meargă împotriva lui Slack, este logic ca compania să monetizeze noile funcții, oferind în același timp acces utilizatorilor săi gratuit. Cu toate acestea, dacă sunteți abonat Discord Nitro, veți obține câteva beneficii suplimentare din utilizarea Discord Threads. Iată cum le descrie compania:

  • Avantaj de nivel 1: Membrii care au serverele upgrade la nivelul 1 vor putea alege o perioadă maximă de nefuncționare de trei zile înainte ca firele să fie arhivate.
  • Avantaj de nivel 2 – Membrii cu servere îmbunătățite la nivelul 2 vor putea selecta o perioadă maximă de nefuncționare de o saptamana înainte ca firele să fie arhivate. În plus, utilizatorii de pe un server Tier 2 pot, de asemenea, să creeze și să utilizeze fire private, ceea ce utilizatorii gratuit nu pot face.

avantajele serverului

Nu pot vedea firele de discord!

Dacă nu puteți vedea firele Discord pe serverul dvs., este perfect normal. Discord a anunțat că threading-ul este implementat doar pe 10% dintre servere și performanța este monitorizată. Dacă rulați un server comunitar, veți vedea o opțiune „Acces timpuriu la fire” în setările serverului. Puteți merge acolo și faceți clic pe „Activați firele” pentru a testa funcția.

Dacă nu sunteți printre cei norocoși, rămâneți și așteptați câteva săptămâni, cel putin pana pe 17 augustdeoarece funcția ar trebui să fie difuzată pentru toată lumea până atunci.

Gestionați mai bine conversațiile cu Discord Threads

Sperăm că veți găsi acest ghid util pentru a începe cu funcția Discord Threads. Vă va permite să gestionați fluxul nesfârșit de conversații pe serverul dvs. Discord într-un mod mai bun. Discord a crescut dincolo de comunitatea de jocuri în ultimii ani. De la posibilitatea de a crea emoji-uri personalizate la a avea atât de mulți roboți Discord utili, software-ul oferă o mulțime de funcții. Cu toate acestea, înțelegem că doriți să faceți o pauză, așa că iată un ghid despre cum să ștergeți un cont Discord. Ai nevoie de mai mult ajutor cu firele Discord? Pune-ți întrebările în comentariile de mai jos.

În concluzie, Discord Threads sunt o completare utilă și uimitoare la popularul software de comunicare care ajută la simplificarea conversațiilor care pot deveni rapid copleșitoare pe canalele Discord. Această funcționalitate este disponibilă gratuit pentru toți utilizatorii de pe un server Discord și poate fi utilizată fără să fie necesară o permisiune specială. Ghidul prezentat acoperă toate aspectele referitoare la crearea, găsirea, participarea și arhivarea firelor Discord.
Închei această postare cu gândul la viitorul tehnologiei și la toate posibilitățile pe care ne le oferă. Sper că informațiile prezentate v-au fost utile și v-au inspirat să explorați și mai mult această lume fascinantă. Însă nu vă retreceți să revină la mine săptămâna viitoare pentru mai multe noutăți din domeniul IT&C. Până atunci, să aveți o zi minunată și să experimentați tot ce vă stă la dispoziție!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x