Cum să utilizați instrumentul de bunăstare digitală YouTube pentru a vă monitoriza timpul de ecranare

Cum să utilizați instrumentul de bunăstare digitală YouTube pentru a vă monitoriza timpul de ecranare
⏱️ 4 min read

Devenim mai conștienți de posibilele efecte dăunătoare asociate cu timpul excesiv de ecran. Din acest motiv, companiile digitale adaugă instrumente pentru a ne îmbunătăți bunăstarea digitală. Google a început să răspundă la dependența de ecran cu ajutorul instrumentelor digitale de bunăstare. Toate instrumentele lor nu sunt încă disponibile, cu excepția cazului în care rulați Android Pi, dar toată lumea are acces la aceste instrumente cu cea mai recentă versiune de YouTube.

Ce este bunăstarea digitală?

În trecut am glumit despre faptul că suntem dependenți de telefoanele noastre, dar apoi au apărut cercetări reale care explică faptul că este de fapt adevărat. Utilizarea telefoanelor noastre oferă creierului o doză suplimentară de dopamină, creând o senzație bună de care putem deveni dependenți. Cu toate acestea, construim o toleranță față de acea substanță chimică și avem nevoie continuă de mai mult pentru a produce aceeași reacție. Acest lucru, desigur, este similar cu modul în care drogurile ne afectează.

Prea multă utilizare a internetului și a smartphone-ului poate avea aceste efecte adverse.

  • Creșterea singurătății și depresiei
  • Anxietatea alimentatoare
  • Creșterea stresului
  • Înrăutățirea tulburărilor de deficit de atenție
  • Reducerea capacității dvs. de concentrare și gândire profundă sau creativă
  • Deranjează-ți somnul
  • Încurajarea absorbției de sine

Răspunsul Google la dependența de smartphone-uri

Instrumente de bunăstare digitală de la Google sunt concepute pentru a vă monitoriza starea de bine, urmărind timpul pe care îl petreceți pe telefon și diversele aplicații. Când primiți lansarea, instrumentele vor înregistra de câte ori deblocați telefonul și numărul de notificări pe care le primiți. Puteți seta limite pentru timpul în care utilizați aplicația și nu veți putea să o ocoliți.

YouTube cea mai recentă actualizare a aplicației include propriul set de bunăstare digitală instrumente. Este capabil să monitorizeze timpul total pe care îl petreceți vizionând videoclipuri. Aplicația păstrează aceste înregistrări pentru utilizarea săptămânii trecute.

Puteți alege să setați mementouri pentru a indica faptul că depășiți limita de timp a zilei, dar puteți ignora cu ușurință aceste memento-uri. Atâta timp cât sunteți în regulă cu mementourile care continuă să apară, puteți continua să urmăriți. Schimbați frecvența acestor mementouri și este posibil ca acestea să nu fie la fel de enervante.

Notificările pe care ți le trimite YouTube pot fi limitate la un rezumat zilnic, toate notificările zilei aparținând unui singur grup. În acest fel, nu veți fi distras de fiecare notificare care apare. De asemenea, puteți limita tentația de a urmări aceste notificări la următorul videoclip. Opriți sunetele și vibrațiile care le însoțesc sau utilizați opțiunea „Nu deranjați”.

Aceste instrumente sunt dezactivate în mod prestabilit în aplicația YouTube. Pentru a le utiliza trebuie să intrați și să le activați.

Opțiunea pentru bunăstarea lor digitală este disponibilă numai în aplicație, nu pe o pagină de browser. De asemenea, nu ia în considerare timpul în care folosești YouTube TV sau YouTube Music.

Accesați setările de bunăstare

Deschideți setările din contul dvs. YouTube, nu principalele setări de sistem.

setări-bunăstare-YouTube

Atingeți „Timpul urmărit” pentru a afișa timpul pe care l-ați urmărit. (Declinare de responsabilitate: ieri nu am vizionat cinci ore de pe YouTube. Se redă în fundal în timp ce lucrez.)

timp-bunăstare-YouTube

Opțiunile pentru gestionarea timpului pe care îl urmăriți pe YouTube se află în partea de jos a paginii.

ajustări-timp-bunăstare-YouTube

Pentru a accesa restul opțiunilor de bunăstare, atingeți Setări în partea de jos a listei. De acolo, atinge General. În această zonă puteți seta memento-uri pentru a vă reaminti să faceți o pauză după o anumită perioadă de timp. Valoarea implicită este o oră și cincisprezece minute, dar o puteți modifica făcând clic pe opțiune și selectând o nouă oră.

selecție-timp-bunăstare-YouTube

Sub opțiunea „Timpul urmărit” puteți elimina unele distrageri care vă fac să urmăriți când ar trebui să faceți altceva. Dezactivați setarea de redare automată, dezactivați sunetul și vibrațiile care vin odată cu notificările și schimbați-l la alegerea de rezumat programată, astfel încât să le vedeți doar o dată pe zi. Din nou, dacă atingeți acea opțiune, veți schimba ora din zi care vă vine.

Puteți găsi digestul programat și dezactivați sunetele și vibrațiile și în setările Notificări.

notificări-bunăstare-YouTube

Cel mai probabil, dacă sunteți deja în căutarea bunăstării dvs. digitale, vă limitați deja timpul de ecranare. Cei care probabil au nevoie de el nu vor fi apți să intre și să pornească toate aceste instrumente de limitare a distragerii. Cu toate acestea, este un lucru la îndemână să aveți dacă sunteți dependent de YouTube și doriți să spargeți dependența.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x