Cum să utilizați mai multe desktopuri în Windows

Featured Multiple Desktops Windows11 Windows10
⏱️ 10 min read

Mai multe desktop-uri în Windows este una dintre cele mai productive și încă subutilizate caracteristici ale sale. Îți îmbunătățește multitasking-ul pe un laptop/PC prin rearanjarea tuturor aplicațiilor deschise pe desktop-uri virtuale separate, dar conectate. Caracteristica este deja prezentă în Windows 10 și a fost îmbunătățită în continuare în Windows 11. Să examinăm cum să configurați mai multe desktop-uri și să le folosiți pentru a maximiza funcționalitatea și productivitatea dispozitivului.

Ce sunt desktop-urile multiple în Windows?

Desktop-urile multiple sunt desktop-uri virtuale separate în mai multe zone de lucru individuale sau „desktop-uri”. Puteți crea desktop-uri separate dedicate aplicațiilor dorite. În Windows 10, funcția de desktop-uri multiple poate fi lansată din pictograma mică „vizualizare sarcini” de lângă meniul Start.

Mai multe desktopuri Vizualizare sarcini Windows10

Pictograma Task View din Windows 11 arată foarte diferit de Windows 10 datorită unei scheme de culori gri. Asemănările nu se termină aici, deoarece în Windows 11 Task View au fost încorporate câteva funcții suplimentare. Păstrați Vizualizarea sarcinilor „activată” accesând „Personalizare -> Bara de activități -> Elemente din bara de activități -> Vizualizare activități” pentru a putea lucra cu mai multe desktop-uri.

Mai multe desktopuri Vizualizare sarcini Windows11

Atât în ​​Windows 10, cât și în Windows 11, puteți utiliza comanda rapidă de la tastatură Victorie + Tab pentru a lansa Task View și pentru a accesa mai multe desktop-uri. În acest fel, puteți menține mai multe proiecte și aplicații fără legătură care rulează în zone separate.

Cont Netflix Gratis

Cum să utilizați mai multe desktopuri în Windows 10

Din Vizualizarea sarcinilor din Windows 10 sau printr-o comandă rapidă de la tastatură disponibilă, puteți vizualiza toate desktop-urile multiple create. Puteți crea un desktop nou din semnul „+” și puteți redenumi toate desktopurile după cum doriți. Noi desktop-uri virtuale pot fi create în orice moment prin apăsare Victorie + Ctrl + D. Pentru a intra pe un desktop deschis, faceți clic pe interior și veți fi întâmpinat de un desktop separat cu propriile aplicații.

Desktopuri multiple Windows10 Desktop

Puteți închide orice desktop deschis folosind pictograma „X” sau apăsând Victorie + Ctrl + F4. Comanda rapidă este utilă de reținut în câteva cazuri de utilizare descrise mai târziu în acest tutorial.

Sfat pro: dacă închideți un desktop, toate aplicațiile deschise ale acestuia vor migra pe desktopul din stânga.

Este mai bine să redenumiți desktop-urile în funcție de sarcină sau scop. Puteți folosi nume precum „acasă”, „serviciu” sau „divertisment”. În Windows 10, nu puteți schimba fundalul niciunui desktop individual, deoarece toate au un tapet comun. Acesta este ceva ce veți găsi în Windows 11.

Mai multe desktopuri Redenumirea Windows10

Pentru a naviga de la un desktop la altul, este foarte util să vă amintiți comanda rapidă de la tastatură: Victorie + Ctrl + Tasta săgeată stânga sau dreapta. Folosește Sageata dreapta tasta pentru a muta un desktop la dreapta. Folosește Sageata stanga cheie în scenariul opus. Folosind această comandă rapidă, vă puteți deplasa orizontal prin desktop-uri.

Cum să utilizați mai multe desktopuri în Windows 11

Făcând clic pe pictograma Vizualizare activități în Windows 11, se afișează desktopurile disponibile. Aceleași comenzi rapide de la tastatură funcționează aici ca și în Windows 10, cu Victorie + Ctrl + D crearea unui nou desktop. De asemenea, puteți închide orice desktop deschis folosind pictograma „X” sau apăsând Victorie + Ctrl + F4. Folosind Victorie + Ctrl + Tasta săgeată stânga sau dreapta vă va ajuta să defilați între mai multe desktop-uri.

Mai multe desktopuri create Vizualizare sarcini Windows11

Există funcții suplimentare disponibile atunci când utilizați mai multe desktop-uri în Windows 11. Puteți schimba fundalul fiecărui desktop în funcție de imaginea de fundal pe care o aveți, ceea ce diferențiază diferite desktop-uri unul de celălalt și le face vizibile vizibil pentru acces rapid. De asemenea, puteți repoziționa liber desktopurile la stânga și la dreapta.

Pentru navigare, puteți utiliza Victorie + Ctrl + Tasta săgeată la stânga sau la dreapta pentru a comuta între mai multe ferestre de pe desktop.

Fundal pentru desktopuri multiple Windows10

Cazuri de utilizare pentru desktopuri multiple

În timp ce mai multe desktop-uri în Windows este o caracteristică opțională, este destul de utilă în diferitele scenarii descrise mai jos.

1. Maximizați spațiul disponibil pe ecran

Cronologie de fundal pentru desktopuri multiple

Este greoi să încerci și să găzduiești toate programele diferite pe o singură bară de activități. Mai multe desktop-uri împart volumul de lucru, rezultând o bară de activități mult mai puțin aglomerată. Ele oferă mai mult spațiu pe ecran și puteți chiar să vizualizați o cronologie a activităților atunci când sunt deschise mai multe aplicații.

2. Mențineți desktopurile separate pentru serviciu, personal, divertisment și jocuri

Obiectivul principal al mai multor desktop-uri în Windows este să vă păstrați viața profesională și cea personală separată. Puteți crea câte desktop-uri doriți cu nume precum „muncă”, „divertisment”, „acasă” etc. Posibilitățile sunt nesfârșite. Imaginați-vă că vizionați un film Netflix pe un desktop „divertisment” pe ecran complet în timp ce lucrați la un document Word pe un desktop „de lucru”. Cu mai multe desktop-uri, nu mai trebuie să vă faceți griji cu privire la minimizarea diferitelor ferestre.

Într-un alt scenariu, poate doriți să vă partajați desktopul printr-un apel video Zoom. Participanții vor putea să vadă clar toate elementele de pe desktop. Astfel de apeluri sunt adesea înregistrate de alții. În loc să le arătați datele dvs. private, puteți conduce întâlnirea pe un desktop separat „de lucru”, fără informații personale.

3. Intrați și ieșiți cu ușurință din vizualizarea Prezentator în PowerPoint

Prezentare cu mai multe desktopuri

Una dintre cele mai bune utilizări ale mai multor desktop-uri este în timpul unei prezentări PowerPoint. Uneori, în modul prezentator, trebuie să părăsiți PowerPoint pentru a partaja un videoclip sau pentru a afișa o demonstrație într-un browser. Acest lucru poate deveni obositor dacă trebuie făcut de mai multe ori. În loc să apăsați Esc la fiecare ieșire, prezentatorul poate folosi mai multe desktop-uri și comanda rapidă de la tastatură Victorie + Ctrl + Tasta săgeată stânga sau dreapta pentru a comuta cu ușurință între prezentarea PowerPoint și browser sau videoclip.

4. Comutați între aplicațiile deschise în Windows 10

Dacă lucrați cu mai multe aplicații care necesită mult spațiu, cum ar fi Google Docs, Word, Excel, Photoshop și un editor de codare, toate în același timp, comutarea între ele poate fi plictisitoare. În loc să faceți asta, puteți utiliza cu ușurință mai multe desktop-uri pentru utilizări separate.

5. Ocupați-vă de aplicațiile blocate

Uneori, când aplicațiile dvs. se blochează în modul ecran complet, poate îngheța indicatorul mouse-ului și Esc cheia nu te ajută să ieși. Folosind comanda rapidă pentru mai multe desktopuri – Victorie + Ctrl + Tasta săgeată stânga sau dreapta – vă poate comuta de la un desktop prăbușit la unul stabil. Odată ce ieșiți din ecranul înghețat, puteți face față cu ușurință accidentului prin închiderea aplicațiilor inutile.

6. Aveți un desktop curat pentru uz casnic

Mai multe desktopuri Curățați fundal

Indiferent dacă doriți să vizionați un videoclip sau să jucați un joc, activitatea dvs. recreativă în timpul nefuncționării poate interfera cu numeroasele fișiere și programe legate de muncă deschise lângă acesta. Dar, cu funcția de desktop-uri multiple din Windows, puteți scăpa la un desktop curat, fără alte elemente.

întrebări frecvente

1. Câte desktop-uri multiple pot crea?

Nu există limită pentru numărul de desktop-uri pe care le puteți crea. Este ușor să închideți orice fereastră suplimentară de pe desktop cu ajutorul comenzii rapide de la tastatură Victorie + Ctrl + F4.

2. Crearea mai multor desktop-uri în Windows afectează performanța?

Nu. Puteți crea cât de multe desktop-uri doriți fără a afecta performanța. Aplicațiile și utilizarea RAM pot cauza probleme de performanță, dar desktop-urile multiple au un impact foarte neglijabil asupra resurselor sistemului.

3. Cum îmi șterg toate desktopurile simultan?

Pentru a șterge toate desktopurile simultan, puteți selecta o pictogramă, țineți apăsat butonul Ctrl tasta, alegeți orice pictograme suplimentare de pe desktop, apoi faceți clic dreapta, urmat de Șterge tasta pentru a le șterge pe toate.

4. Ce se întâmplă cu desktop-urile mele multiple când îmi repornesc computerul?

Când reporniți computerul cu mai multe desktop-uri deschise, toate mediile desktop sunt restaurate după repornirea sistemului. Cu toate acestea, aplicațiile vor fi închise, ceea ce este în general cazul cu o repornire a sistemului.

5. Cum știu ce desktop este cel pe care îl folosesc când sunt deschise mai multe desktop-uri?

Pentru a determina desktopul existent pe care îl utilizați în prezent, faceți clic pe Task View și găsiți o linie sub desktopul curent.

Acum că ați învățat cum să creați mai multe desktop-uri în Windows, vedeți cum să vă împărțiți ecranul în Windows, care este o altă caracteristică frumoasă de productivitate. De asemenea, puteți utiliza o funcție numită Colțuri fierbinți pentru a crește productivitatea.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x