Cum să utilizați modul invitat Android pentru a vă partaja dispozitivul fără a compromite confidențialitatea

Cum să utilizați modul invitat Android pentru a vă partaja dispozitivul fără a compromite confidențialitatea

Să presupunem că doriți să prezentați o nouă funcție pe dispozitivul dvs. Android sau să o împrumutați unui prieten pentru o vreme; este posibil să nu doriți ca el sau ea să vă vadă mesajele text sau fotografiile private în timp ce utilizați dispozitivul. Înainte de Android Lollipop, nu exista un mod încorporat de a accesa o sesiune de invitați, cel puțin pe stocul Android. Alternativa a fost blocarea aplicațiilor care dețin datele dvs. private, dar chiar și asta nu a fost complet infailibil.

O caracteristică elegantă pentru modul invitat a fost introdusă în Android 5.0 pentru a rezolva această problemă. Când treceți la modul de invitat Android, toate datele dvs. sunt ascunse în contul dvs. de utilizator și sunt indisponibile.

Ar fi ca și cum ați reseta dispozitivul la starea sa din fabrică – să nu vă faceți griji, puteți reveni cu ușurință la contul dvs. de utilizator și puteți recupera datele și setările. Acest lucru vă asigură că confidențialitatea dvs. nu este compromisă chiar și atunci când alte persoane se ocupă de dispozitivul dvs.

Cum să treceți la modul Guest

Modul Guest este activat în mod implicit, deci tot ce trebuie să faceți este să comutați la acesta cu câteva atingeri.

1. Faceți o glisare cu două degete din partea de sus a ecranului pentru a afișa panoul de setări rapide. Alternativ, glisați în jos de două ori cu un singur deget.

2. Atingeți pictograma Utilizator din colțul din dreapta sus.

3. Apoi, atingeți Guest. Telefonul dvs. va trece automat în modul Guest.

guest-mode-android-2

4. Acum puteți înmâna dispozitivul oricui trebuie să-l folosească.

Toate aplicațiile instalate nu vor fi disponibile, cu excepția celor care au fost preinstalate împreună cu dispozitivul, iar toate setările vor fi resetate la valorile implicite ca și cum dispozitivul ar fi fost achiziționat recent, deci nu există pericolul ca cineva să vă scotocească fotografiile, să citească texte sau verificarea istoricului de navigare.

Cu toate acestea, rețineți că cardul SD nu este protejat prin trecerea la modul invitat; este încă accesibil și poate fi citit și scris de către un utilizator invitat.

Pentru a reveni la contul dvs. de utilizator, deschideți panoul de setări rapide și atingeți „Eliminați invitatul”. Aceasta va șterge toate datele sesiunii de invitați și vă va întoarce înapoi la contul dvs. de utilizator, deși trebuie mai întâi să deblocați dispozitivul.

guest-mode-android-3

Configurarea modului Guest

Există o opțiune solitară pe care o puteți schimba în legătură cu modul în care funcționează modul invitat pe telefonul dvs. Mergeți la Setări, derulați în jos și găsiți opțiunea Utilizatori. Atingeți roata din față de opțiunea Invitat pentru a activa sau dezactiva apelurile telefonice în timp ce sunteți în modul invitat.

setări pentru modul invitat-Android

În ceea ce privește Android Nougat, aceasta este singura setare configurabilă disponibilă. Poate că în versiunile viitoare vom vedea mai multe opțiuni care intră în acest spațiu.

Învelire

Asta este tot ce trebuie să configurați modul Guest pe un dispozitiv Android. Dacă aveți o interfață non-stoc, pot exista unele diferențe în configurație față de ceea ce am discutat mai sus. Chiar și așa, ar trebui să fie disponibile instrumentele care oferă un anumit tip de mod invitat.

Scroll to Top