Come utilizzare Nvidia FreeStyle per migliorare la grafica del tuo gioco

Cum să utilizați Nvidia FreeStyle pentru a vă îmbunătăți vizualitatea jocului

⌛ Reading Time: 4 minutes

Nvidia FreeStyle (cunoscut și sub numele de Game Filter) este o soluție de post-procesare încorporată chiar în plăcile grafice Nvidia moderne. Folosind FreeStyle, un utilizator poate schimba echilibrul culorilor unei imagini, o poate face să pară mai clară sau chiar să facă schimbări extreme ale imaginii (cum ar fi să îi oferiți un aspect în umbră celulară sau să o transformați alb-negru) fără a părăsi chiar jocul. .

Lucrul grozav despre FreeStyle este că este încorporat chiar în driver și în Nvidia In-Game Overlay, permițând modificări ușoare la fața locului. Alte soluții de post-procesare, cum ar fi ReShade, necesită mult mai multe setări și modificări pentru a obține rezultatele dorite și sunt mult mai greu de utilizat în general. Comparativ, o comandă rapidă de la tastatură și câteva clicuri vă pot ajuta să mergeți cu FreeStyle.

Iată cum puteți utiliza FreeStyle în jocurile dvs. de astăzi.

Va funcționa Nvidia FreeStyle pe sistemul meu?

Din păcate, puteți utiliza FreeStyle numai dacă aveți o placă grafică Nvidia cu driverele Nvidia instalate.

Dacă nu sunteți sigur dacă aveți sau nu o placă grafică Nvidia, faceți clic aici pentru a afla cum să verificați asta în Windows 10.

Va funcționa Nvidia FreeStyle cu jocurile mele?

Primul, accesați această pagină și selectați „FreeStyle” din meniul derulant care scrie „Setări optime de joc”. Aceasta vă va oferi o listă cu toate jocurile care acceptă funcția Nvidia FreeStyle. Câteva titluri populare sunt prezente, inclusiv cele mai recente jocuri DOOM, CS: GO, Valorant și multe altele.

De ce nu folosiți ReShade în schimb?

Nu vă faceți nicio greșeală: ReShade este destul de grozav și, dacă FreeStyle nu este o opțiune din orice motiv, vă recomandăm cu tărie. Cu toate acestea, trebuie să o configurați pe joc și să obțineți apoi modificări ale presetărilor comunității pentru a obține cele mai bune rezultate. ReShade este, în general, o soluție mai personalizabilă și mai puternică decât Nvidia FreeStyle, dar, din punct de vedere al confortului pur, este greu să învingi un instrument încorporat în driverul tău grafic și care poate fi adaptat la specificațiile exacte fără a închide chiar jocul.

Cum se folosește Nvidia FreeStyle

O captură de ecran a Doom Eternal fără filtre FreeStyle aplicate

Pentru a utiliza Nvidia FreeStyle, pur și simplu lansați jocul în mod normal. Ori de câte ori doriți să-l testați, apăsați Alt + F3 pentru a deschide bara laterală a filtrului de jocuri din stânga ecranului. Vi se vor oferi trei sloturi pentru a personaliza și combina diferite filtre, precum și un buton „Dezactivat”.

Nvidia Game Filters Filter Overlay Pic
Suprapunerea în joc pentru FreeStyle. (Aplicațiile noastre de captură a ecranului nu au reușit să capteze acest lucru, așa că a trebuit să folosim o fotografie.)

În general, numele unui anumit filtru va fi destul de explicativ (alb-negru, clar, detalii etc.). Dacă funcționarea unui filtru nu vă place sau doriți să o reglați fin, puteți face acest lucru făcând clic din nou pe acesta și reglând glisoarele.

Filtre pentru jocuri Nvidia Filtru pentru detalii demo
Captură de ecran a Doom Eternal cu filtrul „Detalii” aplicat. Rețineți cele mai luminoase imagini și imaginea mai clară.

Este demn de remarcat faptul că nu toate filtrele vor funcționa cu toate jocurile acceptate de Ansel (în special cele ca adâncimea câmpului, care necesită date la nivel de motor din joc), dar majoritatea vor funcționa perfect, deoarece este doar post-procesare fiind realizat pe imaginea finală.

Nvidia Game Filters Demo Filter Painterly
Captură de ecran a Doom Eternal cu filtrul „Painterly” aplicat. Acest lucru conferă întregii imagini un efect de acuarelă, care arată izbitor în mișcare, dar compromite vizibilitatea textului și detaliile fine.

Cuvinte despărțitoare

Folosind Nvidia FreeStyle, puteți schimba destul de radical aspectul unora dintre jocurile dvs. preferate.

Am considerat că Painterly este destul de distractiv de utilizat în orice shooter la prima persoană, dar nu am recomanda acel filtru special în orice joc în care lizibilitatea textului clar este o necesitate (adică un RPG).

Comentează mai jos și anunță-ne care este filtrul tău preferat FreeStyle și în ce joc l-ai folosit.

Legate de:

  • Cum se folosește Nvidia Ansel – Cel mai bun instrument de captură de ecran în joc
  • GPU AMD vs. Nvidia: Cine ar trebui să vă furnizeze placa grafică în 2021?
  • Cum să utilizați Nvidia Share pentru a vă reda jocurile

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.