Cum să utilizați Robocopy pentru a transfera fișiere foarte rapid prin rețea pe Windows 10

1643889889 Cum sa utilizati Robocopy pentru a transfera fisiere foarte rapid
⏱️ 5 min read

După configurarea Windows 10, este posibil să fie nevoie să transferați fișiere pe noul computer. De obicei, puteți utiliza un hard disk USB pentru a copia fișierele și a le muta. Sau, dacă sunteți un utilizator cunoscător de tehnologie, probabil că transferați fișierele în rețea folosind partajarea fișierelor.

Deși acestea sunt opțiuni bune, în funcție de cantitatea de date pe care trebuie să o transferați, procesul poate dura mult timp folosind File Explorer. Dacă doriți să copiați o mulțime de fișiere mai rapid și mai fiabil, aveți nevoie de o soluție mai bună, cum ar fi Robocopy.

Robocopie (Robust File Copy) este un instrument de linie de comandă încorporat în Windows 10, dar există de ani de zile și este un instrument puternic și flexibil pentru migrarea fișierelor extrem de rapid. Funcțiile incluse cu Robocopy vă permit să copiați fișiere foarte rapid, dar veți avea nevoie totuși de o conexiune prin cablu pentru cea mai bună experiență. Timpul de finalizare a transferului va depinde de viteza conexiunii la rețea și de performanța unității.

Acest ghid vă va învăța cum să utilizați Robocopy pentru a transfera rapid cantități mari de fișiere prin rețea pe Windows 10. (Acești pași ar trebui să funcționeze și pe Windows 11.)

Cum să utilizați Robocopy pentru a copia rapid fișiere prin rețea

Utilizarea Robocopy în rețea este un proces în doi pași. Mai întâi trebuie să configurați partajarea fișierelor pe dispozitivul sursă și apoi să utilizați Robocopy pe dispozitivul de destinație pentru a efectua transferul.

1. Configurați partajarea fișierelor pe Windows 10

Pentru a partaja fișiere în rețeaua locală pe Windows 10, urmați acești pași:

 1. Deschis Explorator de fișiere pe Windows 10.

 2. Navigați la folderul cu fișierele de migrat.

 3. Faceți clic dreapta pe folder și selectați Proprietăți opțiune.

 4. Pe pagina „Proprietăți”, faceți clic pe Partajarea fila.

 5. Apasă pe Acțiune buton.

  Fila Partajare foldere

 6. Utilizați meniul derulant pentru a selecta utilizatorul sau grupul pentru a partaja fișiere sau foldere – De exemplu, Toata lumea grup.

 7. Apasă pe Adăuga buton.

  Alegeți persoane cărora să le împărtășiți

 8. Sub „Nivel de permisiune”, selectați permisiunile de partajare pe care doriți să le aibă folderul. De exemplu, puteți alege Citit (implicit) dacă doriți doar ca utilizatorii să vadă și să deschidă fișiere. Daca selectezi Citeste, scrieutilizatorii pot vizualiza, deschide, modifica și șterge conținutul din folderul pe care îl partajați.

 9. Apasă pe Acțiune buton.

  Partajare nivel de permisiune

 10. Observați calea de rețea pentru folderul de care vor avea nevoie alți utilizatori pentru a accesa conținutul prin rețea și faceți clic pe Terminat buton.

 11. Apasă pe Închide buton.

  Calea folderului partajat

După ce finalizați pașii, notați calea folderului și adresa IP a computerului sursă.

Sfat rapid: Puteți afla rapid adresa dvs. IP pe Setări > Rețea și Internetfaceți clic Wifi sau Ethernetși faceți clic pe conexiune pentru a vedea informațiile.

2. Utilizați Robocopy pentru a copia rapid fișiere pe Windows 10 prin rețea

Odată ce partajarea fișierelor este configurată pe dispozitivul sursă, puteți copia fișierele folosind Robocopy de pe dispozitivul de destinație.

Pentru a utiliza Robocopy pentru a copia rapid fișiere pe Windows 10, urmați acești pași:

 1. Deschis start.

 2. Caută Prompt de comandăfaceți clic dreapta pe rezultatul de sus și selectați Rulat ca administrator opțiune.

 3. Tastați următoarea comandă pentru a copia fișierele în rețea și apăsați introduce:

  robocopy \\source-device-ip\path\to\share\folder C:\destination-device\path\to\store\files /E /Z /ZB /R:5 /W:5 /TBD /NP /V /MT:16

  Exemplu de comandă:

  robocopy \\10.1.2.111\Users\admin\Documents C:\Users\admin\Documents /E /Z /ZB /R:5 /W:5 /TBD /NP /V /MT:16

  Robocopy copie rapidă prin rețea

  În comanda de mai sus, modificați căile sursă și destinație cu configurația dvs.

Defalcarea opțiunilor de comandă Robocopy

Robocopy are multe caracteristici pe care le puteți utiliza, iar în comanda prezentată în acest ghid, folosim următoarele opțiuni pentru a face copia fiabilă și rapidă.

 • /S — Copiați subdirectoarele, dar nu cele goale.
 • /E — Copiați subdirectoare, inclusiv cele goale.
 • /Z — Copiați fișierele în modul repornibil.
 • /ZB — Utilizează modul repornit. Dacă accesul este refuzat, utilizați modul de rezervă.
 • /R:5 — Reîncercați de 5 ori (puteți specifica un alt număr, valoarea implicită este de 1 milion).
 • /W:5 — Așteptați 5 secunde înainte de a reîncerca (puteți specifica un alt număr, valoarea implicită este de 30 de secunde).
 • /TBD — Așteptați ca numele de partajare să fie definite (reîncercați eroarea 67).
 • /NP — Fără progres – nu afișați procentajul copiat.
 • /V — Produceți rezultate detaliate, afișând fișierele ignorate.
 • /MT:16 — Faceți copii cu mai multe fire cu n fire (implicit este 8).

Poate cel mai important comutator la care să acordați atenție este /MT, care este o caracteristică care permite Robocopy să copieze fișiere în modul cu mai multe fire. De obicei, atunci când copiați fișiere folosind File Explorer, copiați doar un fișier odată. Cu toate acestea, cu multithreaded activat, puteți copia mai multe fișiere simultan, utilizând mai bine lățimea de bandă și accelerând semnificativ procesul.

Dacă nu setați un număr când utilizați „/MT” comutator, atunci numărul implicit va fi „8,” ceea ce înseamnă că Robocopy va încerca să copieze opt fișiere în același timp, dar instrumentul acceptă „1” la „128” fire.

În comanda prezentată în acest ghid, folosim „16,” dar îl puteți seta la un număr mai mare. Singura avertizare este că se vor folosi mai multe puteri de procesare și lățime de bandă atunci când se utilizează numere mai mari. Dacă aveți un procesor mai vechi și o conexiune la rețea nesigură, ar putea cauza probleme. Ca atare, asigurați-vă că testați comanda înainte de a executa comanda cu un număr mare de fire.

Puteți oricând să vizualizați toate comutatoarele disponibile, să rulați robocopy /? comanda.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x