Cum să utilizați telefonul ca hotspot WiFi

Cum să utilizați telefonul ca hotspot WiFi
⏱️ 2 min read

Au trecut mult timp zilele în care aveam nevoie să parcurgem App Store și Play Store în căutarea de aplicații terțe dubioase care să ne permită să ne transformăm iPhone-urile și Android-urile în hotspoturi WiFi.

Procesul este mult mai simplu în zilele noastre, datorită atât suportului hotspot WiFi Apple, cât și Google, în sistemele lor de operare respective. Așadar, veniți împreună, utilizatori ai iPhone-urilor și Android-urilor, pentru a vedea cum să activați această caracteristică excelentă și pentru a lăsa dispozitivele din jur să se întoarcă de pe datele mobile ale telefonului.

Utilizați iPhone ca hotspot

Să începem cu lotul iOS privilegiat mai întâi.

Atingeți „Setări -> Date mobile”, apoi atingeți glisorul de lângă „Hotspot personal” pentru ao face verde. Dacă conexiunea WiFi sau Bluetooth este oprită, vi se va cere să le reporniți. (Da, vă puteți partaja și conexiunea prin Bluetooth, dar WiFi funcționează mai bine.)

transformă-telefonul-în-hotspot-iphone-bluetooth

Selectați conexiunea wireless adecvată, apoi introduceți o parolă pentru hotspot atunci când vi se solicită.

Hotspotul dvs. este acum activ. Accesați setările WiFi de pe computer și conectați-vă la rețeaua corespunzătoare cu iPhone-ul. (În mod implicit, este [your name’s] iPhone.)

transformă-telefonul-în-hotspot-iphone-android

Folosiți telefonul Android ca hotspot

Lucrurile pot varia ușor aici, în funcție de ce telefon Android aveți, dar atâta timp cât rulează pe o versiune relativ recentă de Android (5.0 și versiuni ulterioare), se aplică aceleași reguli generale între telefoane. Fac asta pe versiunea de stoc a Android 7.1 Nougat.

Accesați Setări, „Mai multe” din „Wireless și rețele”, apoi „Tethering și hotspot portabil” și atingeți glisorul „Hotspot portabil Wi-Fi” pentru a-l activa.

transformă-telefonul-în-hotspot-android-1

După ce ați făcut acest lucru, accesați „Configurarea hotspot-ului Wi-Fi” pentru a arunca o privire (sau a schimba) numele rețelei, parola și chiar banda AP între 2,4 GHz și 5 GHz.

transformă-telefonul-în-hotspot-android-2

Când ați terminat, atingeți „Salvați”, asigurați-vă că datele mobile sunt pornite, apoi accesați setările rețelei wireless de pe dispozitivul pe care doriți să îl conectați la telefon și selectați numele rețelei dvs. Android.

Un Cuvânt de Atenție …

Hotspoturile sunt o modalitate fantastică de a vă face computerele, tabletele, alte telefoane etc. să profite de internetul iPhone sau Android. Aveți grijă însă, deoarece celelalte dispozitive pot fi setate să descarce automat actualizări atunci când sunteți conectat la Wi-Fi (în special Windows 10) și vă pot distruge rapid alocația de date.

Puteți evita acest lucru configurând o conexiune măsurată în Windows 10 și trebuie să vă asigurați că actualizările automate ale aplicației sunt dezactivate pe alte telefoane folosind hotspotul dvs.

Credit de imagine: Hotspot T-Mobile

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x