de Akul Tomar

Cum sa utilizati Touch ID pentru o conectare mai rapida

Cum se folosește Atingeți ID pentru o conectare mai rapidă și mai ușoară la aplicația dvs.

Este o observație obișnuită că utilizatorii lasă puțin pe ecranul dvs. de conectare. Acesta este modul în care îmi abordez dependența de facebook? . Acest tutorial vă învață cum să utilizați Touch ID pentru o autentificare mai rapidă și mai ușoară. Vă voi parcurge pașii în curând, lăsați-mă să vă informez puțin.

Majoritatea aplicațiilor folosesc Touch ID ca autentificare de gradul doi. Acest tutorial NU este despre furnizarea unei autentificări de gradul doi (deși puteți face asta și dacă citiți acest articol). Este vorba despre utilizarea Touch ID pentru a efectua acel apel de server pentru conectarea utilizatorului.

Acum, cum obțineți acreditările utilizatorului din amprenta degetului mare pentru a efectua acel apel server? ? Aici Kserviciu de eychain comise în. Când utilizatorul se înscrie sau se conectează la aplicația dvs. pentru prima dată, salvați acreditările în brelocul aplicației dvs. Data viitoare, când utilizatorul se deconectează și apoi accesează din nou ecranul de conectare, fulgerează un pop-up care le cere să se conecteze utilizând Touch ID. Când utilizatorul furnizează un Touch ID valid, obțineți acele acreditări de utilizator pe care le-ați salvat anterior la breloc, efectuați apelul API și Boom!?.

Deci, există doi pași implicați aici:

  • Mai întâi, trebuie să salvați acreditările utilizatorului pe breloc. Puteți face acest lucru atunci când utilizatorul se înscrie sau când se conectează la aplicația dvs. pentru prima dată.
  • În al doilea rând, utilizați Touch ID pentru a verifica utilizatorul, apoi recuperați acreditările lor din serviciul de brelocuri.

eu folosesc KeychainPasswordItem, un pachet frumos peste Keychain disponibil pe developer.apple.com aici. Au un exemplu foarte bun și detaliat despre modul de utilizare a acestui breloc generic. Du-te și aruncă o privire.

Ca parte a primului pas, utilizați metoda de apel de mai jos cu e-mailul utilizatorului ca cont și parolă atunci când utilizatorul se înscrie și se conectează.

Stocăm adresa de e-mail a utilizatorului către UserDefaults pentru a fi folosit mai târziu. Ar fi mai bine dacă deschideți un pop-up pentru a cere permisiunea utilizatorului de a utiliza această funcție. Ignor acea parte pentru acest tutorial ?.

Utilizați Touch ID pentru a accesa brelocul

Pentru a utiliza Touch ID, trebuie mai întâi să adăugați cadrul localAuthentication la binarele proiectului. Puteți face acest lucru accesând Proiect> Faze de construire> Link binar cu biblioteci:

Cum sa utilizati Touch ID pentru o conectare mai rapida

Apoi, importați cadrul LocalAuthentication în controlerul dvs. de vizualizare de conectare.

import LocalAuthentication
1611171246 430 Cum sa utilizati Touch ID pentru o conectare mai rapida

Ne-am completat câmpul de text UserName cu e-mailul contului de utilizator pe care l-am salvat anterior UserDefaults.

Apoi, trebuie să verificăm dacă autentificarea este posibilă pe dispozitivul curent. Verificați următorul cod:

Invocăm authenticateUserUsingTouchId() în viewDidAppear(). LAContext este o subclasă a NSObject și reprezintă contextul nostru actual de autentificare. Acum, dacă este posibilă autentificarea, validați autenticitatea Touch ID apelând evaluatePolicy ()

1611171246 653 Cum sa utilizati Touch ID pentru o conectare mai rapida

context.evaluatePolicy () ne oferă pop-up-ul Touch ID cu ultimul nostru nume de utilizator accesat, pe care l-am dat drept motiv localizat în metoda evaluatePolicy ().

Aceasta finalizează partea 1 a pasului 2: obținerea autentificării utilizatorului utilizând Touch ID. În continuare, folosim Touch ID pentru a accesa Keychain, unde salvăm sau preluăm acreditările utilizatorului pentru autentificare.

Când utilizatorul furnizează un Touch ID valid, trebuie să încărcăm parola de la Keychain și să facem apelul POST pentru a ne conecta la utilizator.

if authSuccessful {             self.loadPasswordFromKeychainAndAuthenticateUser(lastAccessedUserName)}

Asta e! Puteți actualiza cadrul de autentificare pentru a accepta mai multe conturi. După verificarea autenticității Touch ID, deschideți un popup și cereți utilizatorului să selecteze contul la care dorește să se conecteze. Apoi preluați acreditările utilizatorului corespunzătoare acelui cont din Keychain. Mulțumesc pentru lectură!