Cum să utilizați WhatsApp pe Chromebook

Use Whatsapp On Chromebook
⏱️ 9 min read

Chromebookurile nu au o aplicație WhatsApp dedicată, cum ar fi Windows sau macOS. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu poți folosi WhatsApp pe sistemul de operare Chrome. Puteți instala WhatsApp din Play Store sau puteți utiliza versiunea web pe Chromebook. Să verificăm ambele metode de a folosi WhatsApp pe Chromebook.

1. Folosiți WhatsApp pe Chromebook fără telefon

Multe Chromebookuri acceptă Google Play Store iar dacă dispozitivul dvs. este unul dintre ele, puteți instala și utiliza WhatsApp direct din Magazinul Play pe Chromebook. Această metodă vă permite să utilizați WhatsApp fără a fi conectat la telefon.

Vă rugăm să rețineți, dacă utilizați deja WhatsApp pe telefon, această metodă vă va dezactiva contul WhatsApp de pe telefon. Este ca și cum ai instala WhatsApp pe un telefon nou. Dezavantajul acestei metode este că poți folosi WhatsApp doar pe un singur dispozitiv, fie pe telefonul tău, fie pe Chromebook.

 1. În primul rând, trebuie să activați Magazinul Play pe Chromebook. Dacă utilizați deja Magazinul Play pe Chromebook, puteți sări peste primii trei pași.
 2. Faceți clic pe ora din colțul din dreapta jos, apoi apăsați pe pictograma „Setări”.
Chromebook Deschide Setări
 1. Accesați „Aplicații” în bara laterală din stânga.
Aplicații Android pentru Chromebook
 1. Activați comutatorul de lângă Magazin Google Play. Dacă nu vedeți această opțiune, atunci Chromebookul dvs. nu acceptă Magazinul Play. Dacă Play Store nu se deschide sau continuă să se blocheze, aflați cum să remediați Play Store care nu funcționează pe Chromebook.
 1. Deschideți Lansatorul (lista de aplicații) pe Chromebook și căutați aplicația Magazin Google Play. Faceți clic pe el pentru a-l deschide.
Chromebook Android Apps Play Store
 1. Utilizați bara de căutare din Play Store pentru a găsi WhatsApp.
 2. Faceți clic pe butonul „Instalare” de lângă WhatsApp.
Instalare Whatsapp Chromebook
 1. Așteptați ca WhatsApp să se descarce și să se instaleze pe Chromebook.
 2. Deschideți din nou Lansatorul și faceți clic pe pictograma WhatsApp pentru a-l deschide.
Chromebook Whatsapp Deschide
 1. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a configura WhatsApp pe Chromebook.

Deoarece această metodă instalează aplicația obișnuită WhatsApp Android pe Chromebook, acceptă toate funcțiile. Adică, vă permite să apelați vocal sau video contactele WhatsApp pe Chromebook, să creați starea WhatsApp și multe altele.

Notă: Dacă nu puteți utiliza camera în apelurile video WhatsApp, știți cum să remediați camera care nu funcționează pe Chromebook.

2. Folosiți WhatsApp pe Chromebook și pe telefon în același timp

Această metodă depășește dezavantajul metodei anterioare. Adică poți folosi WhatsApp pe telefon și Chromebook cu același număr și în același timp, datorită WhatsApp Web. Nici măcar nu trebuie să instalezi nimic. Pur și simplu deschideți web-ul WhatsApp, scanați codul QR și sunteți gata.

Puteți adăuga comanda rapidă web WhatsApp în Launcher sau o puteți fixa pentru un acces mai rapid pe raftul Chromebookului. Singurul dezavantaj este că această metodă nu acceptă apeluri vocale sau video.

 1. Deschis web.whatsapp.com într-un browser de pe Chromebook.
 2. Pe ecran va apărea un cod QR pe ​​care trebuie să-l scanați prin aplicația WhatsApp de pe telefon. Deschide WhatsApp pe Android sau iPhone.
 3. Atingeți pictograma cu trei puncte din partea de sus (Android) sau apăsați pe fila Setări (iPhone)
 4. Accesați „Dispozitive conectate”.
Dispozitive legate de Whatsapp
 1. Atingeți „Conectați un dispozitiv” și îndreptați camera telefonului către codul QR de pe Chromebook.
Link Whatsapp pentru Chromebook
 1. Asta e. WhatsApp se va deschide pe Chromebookul tău.
 2. În general, va trebui să deschideți web.whatsapp.com manual oricând doriți să utilizați WhatsApp pe Chromebook. O modalitate mai rapidă este să adăugați comanda rapidă la lansator sau să o fixați pe bara de activități pentru un acces mai rapid.
 1. Cu WhatsApp Web deschis, faceți clic pe pictograma cu trei puncte din partea de sus în browserul Chrome și accesați „Mai multe instrumente → Creați o comandă rapidă”.
Chromebook Chrome Creați o comandă rapidă
 1. Va apărea o fereastră pop-up „Creați o comandă rapidă”.
 2. Bifați caseta de lângă „Deschideți ca fereastră” și apăsați butonul „Creați”.
Chromebook Chrome Creați o comandă rapidă fereastră nouă
 1. Deschideți Lansatorul și veți vedea pictograma WhatsApp. Faceți clic/atingeți pe el ori de câte ori doriți să vă accesați contul WhatsApp.
Comandă rapidă WhatsApp Chromebook Chrome
 1. Faceți clic dreapta pe pictograma WhatsApp din Lansator și selectați „Fixați pe raft” pentru a o adăuga în bara de activități a Chromebookului.
Pin de comandă rapidă WhatsApp Chromebook Chrome

întrebări frecvente

1. Cum să utilizați mai multe instanțe de WhatsApp pe un Chromebook?

Puteți folosi multe conturi WhatsApp pe Chromebookul dvs. instalând WhatsApp aplicația Android și WhatsApp Business aplicația. De asemenea, puteți utiliza simultan aplicația WhatsApp Android și versiunea WhatsApp Web. În mod similar, puteți conecta conturi WhatsApp utilizând versiunea WhatsApp Web în diferite browsere de pe Chromebook.

Cum să apelezi video WhatsApp pe Chromebook?

Puteți efectua un apel video pe un Chromebook doar dacă ați instalat WhatsApp prin Magazinul Google Play. Dacă ați făcut-o, lansați aplicația WhatsApp pe laptop și deschideți contactul sau grupul la care doriți să apelați video. Faceți clic/atingeți pictograma apel video din partea de sus a firului de chat.

Cum să remediați WhatsApp pe Chromebook care nu funcționează?

Dacă WhatsApp nu funcționează corect pe Chromebook, reinstalați aplicația WhatsApp pe dispozitiv. Dacă utilizați versiunea WhatsApp Web, conectați-o din nou și adăugați din nou comanda rapidă. De asemenea, puteți încerca să ștergeți memoria cache a Chrome.

Puteți instala WhatsApp folosind un APK pe Chromebook?

Da, poti. Cu toate acestea, va trebui fie să activați opțiunile pentru dezvoltatori, fie să utilizați Linux pentru a face acest lucru. Ambele opțiuni necesită un pic de cunoștințe tehnice, așa că, cu excepția cazului în care sunteți un utilizator mai avansat, nu vă recomandăm să mergeți pe această cale.

Toate capturile de ecran de Mehvish Mushtaq.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x