Cum să utilizați Windows 11 fără un cont Microsoft

Cum să utilizați Windows 11 fără un cont Microsoft
⏱️ 13 min read

În timp ce Microsoft împinge în mod agresiv conturile online către utilizatorii Windows pentru prima dată, există soluții care vă permit să utilizați un cont local ca cont principal. De la instalare până la actualizarea dispozitivului Windows, un cont local vă poate ajuta să realizați aproape orice face un cont online. Urmați ghidul de mai jos pentru a utiliza Windows 11 (sau Windows 10) fără un cont Microsoft.

Ce este un cont local Windows 11/10?

Când instalați Windows 11/10 pentru prima dată, vi se cere să creați un cont de administrator Microsoft pentru utilizatorul root. Are cele mai înalte privilegii dintre toate celelalte conturi de pe dispozitivul dvs. și se sincronizează direct cu serverele Microsoft de îndată ce vă conectați la Internet.

Un cont local este foarte diferit, deoarece este offline și deconectat de la serverele Microsoft. După cum sugerează și numele, un cont de utilizator local este specific computerului pe care este creat. Puteți configura oricând un cont Microsoft în interiorul unui nume de utilizator de cont local.

Beneficiile unui cont local

 • Intimitate mai mare: contul local este trimis pe computer și nu poate fi descoperit cu ușurință de către serverele externe. Acest lucru vă oferă mai multă confidențialitate și control.
 • Nu consumă resurse suplimentare: cu mai puține aplicații și fără griji legate de sincronizarea Microsoft, un cont local se simte confortabil și confortabil de utilizat. Un mod chioșc Windows este un exemplu excelent de conturi locale utilizate.
 • Ușor de comutat: tot ce este nevoie este a Victorie + L combinație de taste pentru a comuta între autentificarea de administrator și contul local.
 • Actualizări de dispozitiv disponibile: aceleași beneficii de actualizare a dispozitivului sunt disponibile ca un computer cu cont Microsoft activat.

Dezavantajele unui cont local

 • Nu se pot sincroniza dispozitivele: nu vă mai puteți sincroniza dispozitivul Windows cu alte computere.
 • Microsoft Store este interzis: un cont local nu este compatibil cu Microsoft Store, deoarece aveți nevoie de un cont Microsoft pentru a descărca aplicațiile. Dar chiar și cu un cont local de conectare, puteți instala orice pe computer de pe Internet.
 • Veți avea nevoie de un cont Microsoft la un moment dat: acest lucru este evident, dar dacă sunteți un utilizator intens al unui cont local, la un moment dat veți avea nevoie de un cont Microsoft pentru a utiliza funcțiile și actualizările care arată dependență.

Deși în mod implicit un cont local este secundar unui cont Microsoft online, cu câteva ajustări îl puteți înlocui ca cont principal de administrator. Pașii noștri de mai jos au doar capturi de ecran Windows 11, dar toate instrucțiunile sunt compatibile cu Windows 10.

Cum să activați un cont local în timpul instalării Windows

Dacă sunteți conectat la Internet, Microsoft vă descurajează să configurați un cont local ca utilizator root. De aceea, una dintre soluții este să deconectați Internetul înainte de instalare.

Pentru instalarea implicită a contului local, veți avea nevoie de o unitate USB pentru a urma pașii de instalare pentru un instrument de creare media.

 1. Descărcați mediul de instalare Windows 11 din sursa oficială. Dacă doriți să instalați Windows 10, foloseste acest link.
 1. Faceți clic pe fișierul descărcat pentru a iniția o configurare. Introduceți o unitate flash USB de cel puțin 16 GB în computer. Inscripționați mediul de instalare descărcat pe acest USB.
 2. Opriți conexiunea dvs. la Internet. Dacă utilizați un laptop, dezactivați butonul Wi-Fi, astfel încât serverele Microsoft să nu-l ridice.
 3. Reporniți cu unitatea USB introdusă în computer și apăsați tasta de pornire, care, în funcție de producător, poate varia: F2, F12, Esc, etc. Trebuie să o faci foarte repede pentru a fi dus la ecranul de instalare „Windows Out of Box Experience”, alias OOBE.
 4. Windows 10 OOBE vă solicită de obicei să introduceți limba, ora și formatul monedei și metoda de tastatură/introducere dintr-o singură mișcare.
Win11 fără instalare Microsoft

Windows 11 OOBE are o schimbare de design care necesită să selectați mai întâi țara sau regiunea, urmată de aspectul tastaturii și dacă doriți să adăugați o tastatură secundară.

Win11 Fără Microsoft Select Country
 1. Urmați instrucțiunile de pe ecran până când ajungeți la ecranul care vă cere să denumiți computerul.
Win11 fără Microsoft Denumiți-vă computerul
 1. De asemenea, este posibil să fiți întrebat dacă doriți să configurați dispozitivul pentru uz personal sau serviciu/școală. (Unii utilizatori pot vedea această opțiune spre sfârșit.)
 2. Urmați instrucțiunile până ajungeți la pagina de conectare de mai jos.
 3. Pentru autentificare, selectați „Opțiuni de conectare”.
Win11 Fără denumire pentru crearea contului Microsoft
 1. Selectați opțiunea „cont offline”. Dacă este dezactivat pe sistemul dvs., trebuie doar să apăsați butonul „săgeată înapoi” pentru a fi dus la un câmp de nume de utilizator local, offline.
Win11 fără opțiunea de cont Microsoft offline
 1. Este posibil să vedeți o versiune diferită de acces offline la cont în timpul configurării. În acest caz, meniul offline este evidențiat sub câmpul nume de utilizator. Faceți clic pe „Cont offline” în loc de „Următorul”.
Win11 fără opțiunea de cont Microsoft offlineb
 1. Este posibil să vedeți un ecran care arată că veți obține o experiență de utilizator limitată pe dispozitiv. Faceți clic pe „Experiență limitată”.
Win11 fără Microsoft Experiență limitată
 1. Într-unul dintre ultimii pași, vi se va cere să introduceți numele de utilizator pentru computer. Introdu numele tau.
Win11 Fără Microsoft Introduceți numele de utilizator
 1. Alegeți setările de confidențialitate pentru dispozitiv, apoi stați pe spate și așteptați finalizarea instalării Windows 11 (pentru contul local).
Win11 fără setări de confidențialitate a contului Microsoft

Ce poți face dacă ești deja conectat la internet?

În cazul în care ați fost conectat la Internet în timpul instalării Windows 11, verificați dacă este furnizată opțiunea „cont offline”. Dacă este disponibil, continuați cu instalarea așa cum este.

Dacă nu, întrerupeți instalarea la jumătatea drumului cu o repornire la rece folosind butoanele de alimentare. După aceea, reveniți la sursa dvs. de Internet și dezactivați-o. Aceasta va afișa opțiunea de cont local.

Cum să activați un cont local după instalarea Windows

De asemenea, puteți activa un cont local după ce este instalat Windows 11/10.

 1. Selectați meniul de comandă Run with Victorie + R și introduceți „netplwiz”.
Win11 Fără Microsoft Netplwiz As Run Command
 1. Odată ce se deschide tabloul de bord netplwiz, veți vedea contul dvs. de administrator principal Microsoft ca nume de utilizator implicit.
 2. Pentru a adăuga un nou nume de utilizator (local sau online), faceți clic pe „Adăugați”.
Win11 Fără Microsoft Adaugă utilizator
 1. Există câteva opțiuni care vă vor permite să vă conectați. Puteți, desigur, să utilizați o adresă de e-mail pentru contul online, care este setat ca implicit. Dar puteți ignora asta și pentru a „conecta fără un cont Microsoft”, chiar dacă nu este recomandat.
Win11 fără Microsoft Conectați-vă fără
 1. Selectați „Cont local” în loc de „Cont Microsoft” pentru înregistrare ulterioară.
Win11 fără opțiuni de cont local Microsoft
 1. Vi se va cere să adăugați un utilizator. Aceasta implică un nou nume de utilizator, o parolă și un indiciu pentru parolă. Confirmați-le pe toate pentru a continua cu crearea unui nou cont local.
Win11 Fără cont local Microsoft Adăugați un utilizator
 1. Noul cont local va fi vizibil în lista de conturi de utilizator împreună cu contul de administrator. Puteți trece la el cu un simplu Victorie + L combinație de taste.
Win11 Fără un cont local creat de Microsoft

întrebări frecvente

1. Puteți utiliza un cont local ca cont principal?

Da. Contul local nou creat vine cu privilegii „Utilizator standard”, care sunt sub „Administrator”.

Cu toate acestea, dacă faceți clic pe contul local „Proprietăți”, veți putea modifica contul local pentru a-l face să se comporte ca administrator.

Win11 fără Microsoft Schimbați contul local la administrator

2. Utilizarea unui cont local modifică starea contului dumneavoastră Microsoft existent?

Crearea unui cont local nu afectează deloc contul Microsoft, cu condiția să nu alegeți din greșeală să ștergeți contul Microsoft (vezi mai jos).

3. Puteți șterge contul dvs. de utilizator Microsoft principal în Windows 11/10?

Deși nu îl vom recomanda, este posibil să vă ștergeți contul principal Microsoft și să utilizați doar un cont local pentru Windows 11/10. Microsoft oferă opțiunea, dar este foarte recomandat să nu utilizați această opțiune, deoarece vă va șterge privilegiile plătite.

Nu puteți elimina contul Microsoft principal ca administrator. Această opțiune este inactivă.

Win11 Fără Microsoft Contul Microsoft principal nedemontabil

Pentru a rezolva problema, mai întâi conectați-vă la desktopul utilizatorului contului local folosind Victorie + L, apoi navigați la „netplwiz” folosind meniul de comandă Windows Run. Puteți elimina contul principal de administrator Microsoft aici.

Win11 Fără Contul principal detașabil Microsoft

4. Opțiunea de cont local este disponibilă pe toate edițiile Windows?

În mod implicit, opțiunea de cont local este disponibilă cu toate edițiile Windows – Educație, Pro, Acasă și Întreprindere – atât pentru Windows 10, cât și pentru Windows 11. Cu toate acestea, ultimele versiuni ale sistemului de operare pot avea această opțiune dezactivată în timpul instalării inițiale. După cum se arată în acest ghid, cea mai bună modalitate de a obține un cont local este deconectarea sursei de Internet în timpul instalării.

Acum că știți cum să vă operați computerul Windows cu un cont local, aflați cum vă puteți conecta automat la sistem. Windows-ul tău nu pornește? Încercați sfaturile noastre de depanare.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x