Cum să vă accelerați computerul Mac

Come velocizzare il tuo Mac
⏱️ 8 min read

Puține lucruri despre proprietatea computerului pot fi mai frustrante decât atunci când un computer începe să încetinească. Deși doriți să credeți că Mac-ul dvs. va funcționa întotdeauna rapid, toate Mac-urile încetinesc odată cu înaintarea în vârstă. Din fericire, un Mac lent nu înseamnă că trebuie să rămâneți fără a cumpăra unul nou. Există mai multe moduri în care vă puteți accelera Mac-ul și le acoperim mai jos.

De ce funcționează încet Mac-ul tău?

Există o serie de cauze pentru un Mac lent. Totul, de la probleme de memorie și lăsând deschise prea multe aplicații, poate provoca încetiniri. Există, de asemenea, posibilitatea ca computerul dvs. să rămână fără spațiu de stocare. Dacă nu aveți suficient spațiu liber, computerul dvs. ar putea încetini. Software-ul buggy ar putea fi, de asemenea, sursa problemei. Vestea bună este că, atunci când MacOS rulează lent, există o serie de sfaturi și trucuri disponibile pentru a ajuta la recuperarea lucrurilor.

Depozitare gratuită

Unul dintre cele mai simple moduri de a menține lucrurile care funcționează fără probleme pe orice hardware MacOS este eliberarea spațiului de stocare. Cu cât SSD-ul este mai aglomerat, cu atât va rula mai lent. Puteți parcurge un tutorial complet și șterge orice lucru inutil, dar cel mai simplu pas este optimizarea spațiului de stocare.

Începeți prin a vă îndrepta către sigla Apple din colțul din stânga sus, făcând clic pe „Despre acest Mac” și apoi pe Stocare. De aici puteți vedea cum este utilizat tot spațiul de stocare.

Mac care rulează Slow Fix Eliberează spațiu de stocare

Acum faceți clic pe „Gestionați” și începeți să vă recuperați spațiul. În această fereastră puteți „Optimiza stocarea” eliminând conținutul pe care l-ați vizualizat deja. Goliți coșul de gunoi sau parcurgeți și ștergeți fișierele mari de care nu mai aveți nevoie. Scăpați de tot ce puteți și eliberați spațiu de stocare pentru performanțe mai bune și mai rapide. Nu uitați să ștergeți și cache-urile browserului.

Dezactivați elementele de conectare

Când ajungeți la un punct în care hardware-ul dvs. macOS durează mai mult timp pentru a porni decât în ​​mod normal, este timpul să dezactivați elementele de conectare inutile. Aceste elemente se pot acumula în timp și este ușor să uitați ce ați permis să ruleze imediat ce computerul pornește.

Mac care rulează Slow Fix Dezactivează elementele de conectare

Pentru a vedea ce rulează, faceți clic pe sigla Apple din partea stângă sus, pe Preferințe sistem, apoi pe „Utilizatori și grupuri”. În această fereastră, faceți clic pe fila care scrie „Articole de autentificare” și vedeți ce este bifat. Fiecare dintre aplicațiile bifate pornește de fiecare dată când Mac-ul este repornit sau pornit. Cu cât le-ați activat mai mult, cu atât este mai probabil ca acestea să fie cel puțin o parte din motivul pentru care computerul dvs. ar putea funcționa încet. Dezactivați aplicațiile pe care nu le utilizați sau pe care nu le doriți și luați înapoi memoria necesară.

Reparați permisiunile pentru disc

Odată cu instalarea fiecărei aplicații pe Mac, se adaugă un set de permisiuni care permite accesul la program pentru fiecare utilizator. Aceste permisiuni pot deveni „deteriorate” de-a lungul anilor și pot cauza încetinirea computerului dvs. Mac, fără ca dvs. să știți vreodată. Din fericire, corectarea acestor permisiuni este incredibil de ușoară.

Mac rulează repararea lentă a permisiunilor

Accesați folderul Aplicații din fereastra Finder și găsiți folderul „Utilități”. În interiorul acestui dosar veți găsi utilitarul de disc. Odată ce aplicația este deschisă, asigurați-vă că hard diskul este selectat în partea stângă, apoi faceți clic pe „Prim ajutor” deasupra. Rețineți că, în timp ce executați aceste reparații, computerul dvs. poate încetini, astfel încât să poată remedia corect oricare dintre permisiunile defecte.

Utilizați Monitorul activității

Mac rulează Monitor de activitate Slow Fix

Activity Monitor este cea mai bună resursă pentru a găsi absolut tot ceea ce rulează pe computerul dvs. MacOS la un moment dat. Totul, de la aplicațiile deschise la operațiunile din culise, va fi disponibil prin această fereastră. Dacă vedeți aplicații deschise care nu sunt utilizate în prezent, închideți-le și economisiți memorie / RAM.

Un alt motiv important pentru a urmări acest spațiu este identificarea aplicațiilor care consumă în mod constant mai multă memorie decât este necesar. De exemplu, Chrome este adesea considerat un browser intensiv în memorie și, cu mai multe file deschise, poate încetini rapid chiar și cele mai puternice computere. Dacă acesta este un scenariu care vă afectează, căutați browsere mai puțin consumatoare de resurse, cum ar fi Safari, Microsoft Edge sau Brave.

Dezactivați efectele vizuale

Mac rulează Dock Fix Slow

Un alt aspect al proprietății Mac care poate fi adesea trecut cu vederea sunt efectele vizuale. Efecte precum mărirea, animarea aplicațiilor la deschidere și ascunderea automată a andocării pot afecta performanța generală. Dacă doriți cea mai rapidă performanță absolută din hardware-ul dvs. actual, accesați „sigla Apple -> Preferințe sistem și Dock”.

Căutați casetele pentru a debifa cele trei caracteristici menționate mai sus. Puteți juca întotdeauna pentru a vedea dacă doar unul dintre acestea permite încetinirea hardware-ului, astfel încât restul să poată rula. Puteți chiar să le dezactivați pe toate. Oricum ar fi, acesta este un pas minor care poate avea un impact major.

Reporniți și actualizați

Actualizarea software-ului Mac rulează Slow Fix

Dacă toate celelalte nu reușesc sau dacă doriți să utilizați acest lucru ca prim pas, reporniți computerul Mac. Este, fără îndoială, cel mai simplu pas de pe orice listă pentru accelerarea Mac-ului și ar putea rezolva problema în totalitate. Același lucru este valabil și pentru a vă asigura că Mac-ul dvs. este actualizat cu cel mai recent software. Bug-urile sau problemele software pot cauza adesea încetiniri și, până când nu se lansează o corecție sau un patch, puteți face puțin pentru a rezolva problema. În acest caz, asigurați-vă că vă mențineți la curent cu fiecare versiune de macOS și actualizări individuale de aplicații din Mac App Store.

Gânduri finale

Computerele Mac sunt unele dintre cele mai bune în gestionarea memoriei datorită proprietății Apple atât a software-ului, cât și a hardware-ului. Din păcate, asta nu le face imune la încetiniri. Acesta este motivul pentru care fiecare dintre acești pași poate fi atât de important, deoarece sunt prima dvs. linie de apărare pentru a remedia orice încetinire. Nu vă grăbiți să cumpărați un computer complet nou. În schimb, începeți cu această listă și vedeți dacă problema se rezolvă. S-ar putea să economisiți o mulțime de bani.

Legate de:

  • 5 mari aplicații gratuite de productivitate în Mac App Store
  • Cum să activați modul întunecat pe computerul dvs. Mac
  • Cum se calibrează afișajul Mac-ului pentru o mai bună luminozitate și precizie a culorilor

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...