Cum să vă accelerați descărcările Steam

Speed Up Steam Downloads Check Internet Speed
⏱️ 5 min read

Steam este portalul tău în lumea jocurilor pe PC. Da, echilibrul puterii se poate schimba cu Epic, care își face propriile incursiuni în spațiu și Google Stadia își prezintă cotletele de jocuri cloud, dar pentru moment Steam rămâne rege. Doriți să funcționeze bine și să vă asigurați că descărcările merg fără probleme este o mare parte din acest lucru.

Din fericire, există o mulțime de trucuri pe care le puteți face pentru a accelera descărcările Steam. Aici vă vom arăta cele mai bune modalități de a face acest lucru.

Mai întâi, verificați viteza internetului

Înainte de a trece la sfaturi, este important să identificați dacă viteza lentă de descărcare Steam este legată de Steam în sine sau de computerul dvs. în ansamblu. Dacă și navigarea pe web și descărcările non-Steam sunt lente, atunci este o problemă mai largă și ar trebui să derulați în jos pentru a vedea soluțiile noastre pentru a vă accelera viteza de internet.

Pentru a verifica acest lucru, executați un test de viteză Internet la SpeedTest sau un site similar și vedeți dacă viteza se potrivește cu cea oferită de furnizorul dvs. de servicii de internet.

Permiteți descărcări în fundal

În mod implicit, descărcările Steam sunt suspendate când jucați jocuri Steam. Acest lucru este util dacă jucați jocuri online care necesită multă lățime de bandă, dar dacă jucați un joc cu un singur jucător, atunci care este răul dacă lăsați descărcările să continue?

Puteți face acest lucru în două moduri: puteți activa descărcările de fundal pentru toate jocurile, apoi le puteți dezactiva pentru anumite jocuri sau invers. Majoritatea jocurilor pe care le joc sunt single-player, așa că sunt fericit că am activat descărcările de fundal, apoi le dezactivez special pentru jocurile online.

Pentru a face acest lucru, în Steam, faceți clic pe Steam din colțul din stânga sus, „Setări -> Descărcări” și bifați caseta „Permiteți descărcările în timpul jocului”.

Accelerați descărcările Steam Permiteți în timpul jocului

Apoi, faceți clic dreapta pe un joc pentru care nu doriți ca descărcările de fundal să fie activate, faceți clic pe „Proprietăți -> Actualizări” și selectați „Nu permiteți niciodată descărcări de fundal” sub titlul „Descărcări de fundal”.

Accelerați descărcările Steam Descărcări de fundal

Schimbați lățimea de bandă Steam și regiunea de descărcare

În timp ce vă aflați în meniul de descărcări Steam („Steam -> Setări -> Descărcări”), puteți verifica pentru a vă asigura că regiunea de descărcare corespunde cu locul în care sunteți de fapt în lume.

Accelerați descărcările Steam Limitează lățimea de bandă

Pe același ecran din „Restricții de descărcare”, puteți, de asemenea, să măriți limita de lățime de bandă sau să o setați la „Fără limită”. (Acest lucru poate afecta alte activități online, cum ar fi viteza de navigare pe Internet).

Schimbați setările Wi-Fi

Dacă utilizați Steam prin Wi-Fi, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a crește viteza. În funcție de faptul dacă sunteți aproape de router sau de mai multe camere distanță, puteți comuta între frecvențele de 2,4 GHz și 5 GHz de pe router (de obicei accesate prin tastarea „192.168.1.1” sau „192.168.0.1” în bara de adrese a browserului). Primul tinde să nu fie la fel de rapid, dar este mai bun la acoperirea distanțelor mai mari, în timp ce 5 GHz este o frecvență de undă mai scurtă, care oferă viteze mai bune, dar distanță mai mică.

canal wifi

Ambele frecvențe au propriile seturi de canale Wi-Fi la care să se conecteze, care pot varia foarte mult în viteză în funcție de canalele cu care se suprapun, trafic local etc. Pentru mai multe informații, citiți ghidurile noastre despre cum să găsiți cel mai bun canal Wi-Fi pentru computer și cum să găsiți cel mai bun canal Wi-Fi de 5 GHz pentru computer.

Concluzie

Cele de mai sus sunt câteva dintre cele mai comune moduri de a accelera descărcările dvs. Steam, precum și internetul dvs. în general. Dacă aveți probleme de internet mai largi, atunci ar trebui să consultați ghidul nostru despre cum să depanați un router, care poate rezolva, de asemenea, orice probleme pe care le aveți cu descărcările Steam.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x