Cum să vă accelerați mașina Windows utilizând numai instrumente gratuite

Cum să vă accelerați mașina Windows utilizând numai instrumente gratuite

⌛ Reading Time: 4 minutes

Sunteți unul dintre mulți utilizatori Windows care râvnește viteza cu care se încarcă și rulează noile mașini? Vedeți prietenii dvs. să lucreze în timp ce dispozitivul dvs. stă și se învârte? Dacă nu sunteți dispus să vindeți banii pentru a obține un computer nou, de ultimă generație, va trebui să căutați modalități de a accelera ceea ce aveți deja. Din fericire pentru dvs., există lucruri pe care le puteți face pentru a crește viteza de încărcare și procesare a computerului fără a cheltui un cent.

Mașinile Windows sunt cunoscute pentru că încetinesc în timp din cauza aglomerării hard disk-ului și a altor probleme legate de software. Și dacă aveți o mașină mai veche, fără cel mai bun și mai nou hardware, problema agravează și mai mult. Dacă sunteți gata să accelerați lucrurile, aceste instrumente gratuite pot face diferența pentru dvs.

1. Probleme malware

Înainte de a face orice altceva, doriți să ștergeți computerul complet de orice malware. Acest proces poate dura ceva timp, dar va merita în cele din urmă. Dacă aveți software antivirus (pe care ar trebui), deschideți-l și rulați o scanare completă pentru a găsi și a elimina orice malware.

Dacă acest lucru nu funcționează din anumite motive, încercați acești pași gratuiți pentru a elimina programele suspecte.

Mai întâi, deschideți o fereastră de browser și descărcați versiunea gratuită a Malwarebytes. Rulați programul pentru a scăpa de malware.

malwarebytes-amenințare-scanare

Următorul instrument gratuit pentru a scăpa de toate programele malware pentru a îmbunătăți performanța computerului este Spybot Search & Destroy. Descărcați acest lucru și eliminați orice malware pe care îl localizează.

Și, în sfârșit, descărcați și utilizați gratuit Kitul de eliminare Sophos Rootkit pentru a elimina rootkit-urile. Rootkit-urile sunt un tip de malware deosebit de urât care oferă hackerilor acces administrativ la computerul dvs. fără permisiunea sau cunoștințele dvs. Hackerii le pot folosi pentru a vă controla dispozitivul de la distanță.

2. Programe nedorite

programe-free-windows-speed-tools

După ce ați eliminat complet orice malware de pe computer, următorul pas este să eliminați toate programele de care nu aveți nevoie și pe care nu intenționați să le utilizați. Puteți elimina aceste programe utilizând utilitarul Windows „Remove a Program”, dar dacă doriți să scăpați de toate urmele programelor, puteți utiliza instrumentul gratuit Geek Uninstaller. Acest program va elimina fiecare urmă a programelor, chiar și acele urme rămase de instrumentul Windows.

3. Start Gridlock

De aici, doriți să modificați unele setări pentru a accelera procesul de pornire. Veți ajunge mai rapid la desktop atunci când eliminați programele și utilitarele de pornire neesențiale care se încarcă la pornirea computerului. De fiecare dată când porniți aparatul, unele programe pornesc automat. Unele dintre acestea aveți nevoie, altele nu, și toate acele programe inutile care rulează în același timp încetinesc procesul. Veți ajunge mai rapid la desktop atunci când eliminați programele și utilitarele de pornire neesențiale care se încarcă la pornirea computerului.

Se numește un instrument gratuit pe care îl puteți utiliza pentru a opri încărcarea cu ușurință a acestor programe la pornire Autorunsuri. Când descărcați acest program și îl rulați, acesta va prezenta o listă a proceselor de pornire. Tot ce trebuie să faceți este să debifați toate programele care nu trebuie să pornească când porniți Windows.

Un alt instrument gratuit pe care îl puteți utiliza este Startup Delayer. Acest instrument nu numai că vă permite să opriți încărcarea automată a anumitor programe, dar vă oferă opțiunea de a întârzia inițierea unor programe, astfel încât acestea să nu ruleze toate în același timp. Odată ce Startup Delayer este instalat și rulat, trageți și plasați programele de pornire în secțiunile „Start normal” sau „Pornire întârziată”.

4. Prea multă junk

free-windows-speed-tools-too-many-files

Ca ultim pas, poate doriți să găsiți și să eliminați fișiere nedorite sau fișiere duplicate stocate pe computer. Programe precum Mecanic de sistem Iolo localizați și ștergeți acele fișiere care ar putea împiedica sistemul dvs.

Dacă computerul dvs. funcționează încet, nu este nevoie să îl înlocuiți. Nici nu trebuie să înlocuiți sau să adăugați componente la acesta. Cu unele dintre aceste instrumente gratuite și puțină întreținere, vă puteți menține computerul în funcțiune mai rapid și mai eficient, fără a rămâne fără bani.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

[pt_view id="5aa2753we7"]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *