Cum să vă accesați de la distanță Mac-ul de pe un computer extern

Cum să vă accesați de la distanță Mac-ul de pe un computer extern

În ultimul deceniu, Apple s-a concentrat puternic pe transformarea computerelor sale în portabile. Acest lucru nu se aplică doar laptopurilor. Aruncați o privire la Mac Mini pentru un alt exemplu. Chiar și Mac-urile în stilul coșului de gunoi sunt mult mai portabile decât modelele Mac Pro mai vechi.

Portabil sau nu, există încă momente în care doriți să vă accesați computerul de la distanță. Există multe modalități diferite de a face acest lucru, dar vom analiza câteva dintre modalitățile mai ușoare.

Configurați-vă Mac-ul pentru acces la distanță

Pentru a vă conecta și a vă controla computerul de la distanță, mai întâi va trebui să îl configurați, astfel încât să se poată face acest lucru. Din motive de securitate, acest lucru este dezactivat în mod implicit.

Există câteva moduri diferite prin care vă puteți conecta la computerul dvs. de la distanță și sunt activate în moduri diferite. Dacă vă conectați de pe un alt Mac, veți dori să activați „Administrarea la distanță”.

Deschideți Preferințe sistem, apoi găsiți meniul Setări partajare. În meniul din stânga, activați „Administrare la distanță”. Aici, selectați Observați, apoi selectați și Control. Mai jos, activați permisiunile pe care doriți să le aveți atunci când vă conectați de la distanță.

Dacă doriți, de asemenea, să vă puteți conecta din Windows sau Linux, faceți clic pe Setări computer din acest meniu, apoi activați „Vizualizatorii VNC pot controla ecranul cu parola” și introduceți o parolă.

Dacă doriți să vă conectați doar din Windows sau Linux, puteți activa autentificarea VNC prin setarea Partajare ecran din meniul din stânga.

Opțional: configurați Mac-ul pentru acces SSH

Dacă doriți să vă accesați computerul Mac de la un terminal, puteți activa și accesul SSH. Pentru a configura acest lucru, deschideți Preferințe sistem, apoi accesați meniul Partajare.

Acces la distanță Configurare computer Ssh pentru computer extern Mac

Aici, bifați pur și simplu caseta de lângă Conectare la distanță. În mod implicit, numai administratorii vor putea accesa Mac-ul prin SSH și SFTP. Puteți seta acest lucru la toți utilizatorii, dacă doriți, dar este oarecum mai riscant.

Accesarea computerului dvs. de la distanță

Acum, când Mac-ul dvs. este gata să acceseze de la distanță, vom analiza câteva moduri în care puteți face acest lucru.

Desktop la distanță Apple

În ciuda faptului că este o aplicație Apple, aceasta nu este inclusă în mod implicit cu macOS și este departe de a fi gratuită. Dacă doriți să utilizați Desktop la distanță Apple, va trebui să îl achiziționați cu 79 USD din App Store. Dacă administrați un număr mare de Mac-uri, acest lucru ar putea merita, dar este excesiv pentru utilizatorii casnici.

VNC

Există o mulțime de clienți VNC disponibili pentru Mac, Windows și Linux, care vă vor permite să vă accesați computerul de la distanță. TightVNC este o opțiune gratuită disponibilă pentru sistemele Windows și Unix și se știe că funcționează cu serverul MacOS VNC. RealVNC este o altă opțiune.

Pentru a vă conecta, pur și simplu introduceți adresa IP a computerului dvs. Mac. Acest lucru este vizibil atunci când îl configurați pentru a permite conexiuni la distanță. Tastați parola pe care ați setat-o ​​pentru conectare.

Ecrane

Acces la distanță Ecranele externe ale computerului Mac 4

Dacă doriți să vă conectați de pe un Mac, dar nu doriți să plătiți pentru Apple Remote Desktop, Ecranele 4 este o alternativă plăcută. Funcționează cu Apple Remote Management, dar este disponibil la un preț mult mai ieftin, la 29 USD. Ecranele 4 sunt disponibile și pentru iPad la doar 19,99 USD.

Concluzie

Posibilitatea de a vă conecta la Mac de la distanță poate fi foarte utilă. Amintiți-vă doar că, dacă vă puteți conecta la computer de la distanță, la fel poate face și altcineva. Fiecare ușă pe care o lăsați deschisă în computer ar putea fi folosită de altcineva.

Pentru a vedea cât de greșit ar putea merge acest lucru, accesați Windows Remote Desktop Protocol. Am analizat anterior cât de ușor poate fi utilizat acest serviciu împotriva dvs. Cu orice acces la distanță, este întotdeauna cel mai bine să-l utilizați numai atunci când este necesar.

Scroll to Top