Cum să vă actualizați aplicațiile pe Android

Cum să vă actualizați aplicațiile pe Android
⏱️ 7 min read

Aplicațiile de pe Android primesc în mod obișnuit actualizări împinse de dezvoltatorii aplicațiilor pentru a-și îmbunătăți funcționalitățile. Aduc adesea îmbunătățiri ale stabilității și performanței, precum și actualizări de securitate. În mod implicit, aplicațiile Android se vor actualiza automat, însă mulți utilizatori nu știu că pot exercita un nivel de control cu ​​privire la momentul și modul în care se desfășoară acest proces. În acest scop, acest articol analizează cum să vă actualizați automat aplicațiile pe Android pentru a obține acel control.

Cum se actualizează automat aplicațiile pe Android

Cu aplicațiile care se actualizează automat, nu va trebui să pierdeți timpul verificând pentru a vedea dacă este disponibilă o nouă versiune a unei anumite aplicații. Această opțiune ar trebui să fie activată în mod implicit, dar dacă doriți să verificați dacă aplicațiile Android se actualizează automat, acești pași arată cum să faceți acest lucru.

1. Deschideți aplicația Magazin Play de pe dispozitivul dvs. Android.

2. Găsiți bara de căutare deasupra și atingeți pictograma profilului din dreapta.

3. Selectați Setări.

Cum se actualizează aplicațiile pentru setările magazinului Android Play

4. Faceți clic pe „Preferințe rețea”.

Cum să actualizați aplicațiile Android Play Store Preferințe de rețea

5. Accesați „Actualizare automată a aplicațiilor” și selectați una dintre cele trei opțiuni disponibile. Recomandarea noastră este să alegeți „Numai prin Wi-Fi”, astfel încât aplicațiile să se actualizeze numai atunci când sunteți conectat la o rețea Wi-Fi. Alternativ, puteți opta pentru „Prin orice rețea”, dar rețineți că în acest caz se pot aplica taxe pentru date. Dacă călătoriți, vă sugerăm să vă abțineți de la actualizarea prin orice rețea pentru a evita supraîncărcarea facturii.

Cum să actualizați aplicațiile Actualizare magazin Android Play numai prin Wi-Fi

A treia opțiune este „Nu actualizați automat aplicațiile”. Selectați această opțiune dacă doriți să vă actualizați manual aplicațiile.

Cum se actualizează manual aplicațiile pe Android

Actualizarea manuală a aplicațiilor dvs. este cel mai bun mod de a face lucruri din mai multe motive. În primul rând, trebuie să alegeți când și unde vă actualizați aplicațiile. În al doilea rând, este posibil să nu simțiți nevoia să efectuați actualizările dintr-o dată, astfel încât să puteți continua și să actualizați singura aplicație pe care trebuie să o utilizați în acel moment.

Pentru a afla cum să vă actualizați manual aplicațiile Android, urmați pașii descriși mai sus, apoi selectați opțiunea „Nu actualizați automat aplicațiile”. Apoi, verificați ce aplicații trebuie actualizate.

1. În aplicația Magazin Google Play, atingeți din nou fotografia de profil.

2. Selectați „Gestionați aplicațiile și dispozitivul”.

Cum se actualizează aplicațiile Android Play Store Gestionează dispozitivul aplicațiilor

3. Apăsați pe opțiunea „Actualizări disponibile” pentru a vedea detalii despre aplicații.

Cum să actualizați aplicațiile Actualizări disponibile pentru Android Play Store

4. De aici puteți actualiza fiecare aplicație manual apăsând butonul Actualizare.

Cum se actualizează aplicațiile Android Play Store Descărcări în așteptare

5. Alternativ, puteți utiliza butonul „Actualizați toate” și actualizați toate aplicațiile dintr-o singură dată. În funcție de câte aplicații aveți în așteptare, aceasta poate dura ceva timp, deci închideți-vă.

Alternativ, puteți verifica dacă este disponibilă o nouă actualizare pentru o anumită aplicație vizitând pagina dedicată a acesteia din Magazin Play. Pur și simplu utilizați bara de căutare pentru a căuta aplicația respectivă și accesați pagina acesteia. Dacă vedeți butonul verde „Actualizare”, înseamnă că este disponibilă o actualizare pentru aplicație. Puteți apăsa butonul pentru a actualiza aplicația pe loc.

Cum se actualizează aplicațiile Android Play Store o singură aplicație la un moment dat

Dacă doriți să vă asigurați că numai o anumită aplicație este actualizată automat, pur și simplu atingeți cele trei puncte din colțul din dreapta sus al afișajului pe pagina aplicației și selectați opțiunea „Activați actualizarea automată”.

Cum se actualizează aplicațiile Android Play Store Auto Update Enabler

întrebări frecvente

1. Ce fac dacă aplicațiile mele instalate nu sunt afișate în Magazin Play?

Dacă nu puteți vedea aplicațiile instalate, primul lucru pe care trebuie să-l încercați este să reporniți telefonul. Alternativ, este posibil să nu vă fi dat seama că Google și-a schimbat locațiile. Anterior, ați fi putut accesa aplicațiile dvs. atingând pictograma cu trei bare din Magazin Play. Dacă nu este acolo, atingeți pictograma profilului din colțul din dreapta sus al Magazinului Play. Accesați „Gestionați aplicațiile și dispozitivele”. De acolo puteți comuta între „Prezentare generală” și „Administrare”.

Alternativ, problema poate fi cauzată de o eroare la Play Store. Pentru a remedia problema, ar trebui să încercați să actualizați Play Store. Acest lucru se poate face în aplicație accesând „Setări -> Despre”. Derulați în jos și atingeți o dată versiunea Magazin Play. Dacă este disponibilă o actualizare, Magazinul Play va începe procesul de unul singur.

2. Pot dezinstala actualizări pentru Google Play Store?

Da, poti. În timp ce cu o aplicație care nu funcționează corect, în mod normal, pur și simplu dezinstalați apăsând lung pe ea înainte de a o reinstala, cu Magazinul Play lucrurile sunt puțin diferite, deoarece aceasta este o aplicație de sistem pe dispozitivul dvs. Android. Urmați pașii de aici pentru a dezinstala și reinstala Google Play Store.

3. Cum remediez probleme precum „Eroare la verificarea actualizărilor” sau „Descărcare în așteptare în Magazin Play”?

Dacă primiți o astfel de eroare, poate fi necesar să ștergeți memoria cache și spațiul de stocare din Magazin Play. Pe Android puteți face acest lucru deschizând „Setări -> Aplicații și notificări -> Stocare și cache -> Magazin Google Play -> Stocare și cache -> Ștergeți cache și stocare.” Puteți să vă puneți la curent cu remedierile suplimentare din articolul nostru anterior care tratează probleme similare care afectează Magazinul Play.

Încheierea

Actualizarea aplicațiilor dvs. este o modalitate de a remedia aplicațiile Android care nu funcționează corect pe dispozitivul dvs. Dacă aveți de-a face cu probleme similare, citiți ce alte soluții aveți la dispoziție. Alternativ, aflați cum puteți instala aplicații pe Android fără Google Play Store.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x