Cum să vă actualizați driverele grafice NVIDIA

Cum să vă actualizați driverele grafice NVIDIA
⏱️ 8 min read

NVIDIA este unul dintre cele mai populare chipset-uri grafice de pe piață. Cu toate acestea, pentru a beneficia la maximum de chipset, ar trebui să vă asigurați că actualizați driverele grafice NVIDIA. Cele mai recente actualizări aduc adesea remedieri de erori, precum și noi caracteristici pentru a optimiza performanța plăcii grafice. Mai mult, păstrarea driverelor grafice NVIDIA asigură, de asemenea, compatibilitatea cu cele mai recente periferice. Aici vă arătăm câteva metode pentru actualizarea driverelor grafice NVIDIA.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Înainte de a începe …

Este foarte important să cunoașteți numărul de model al plăcii grafice NVIDIA instalate pe desktop sau laptop. Pentru a afla despre numărul modelului, trebuie să deschideți o casetă de dialog Executare, introduceți dxdiag și apăsați Enter.

Se va deschide un „Instrument de diagnosticare DirectX”. Trebuie să mergeți la fila „Afișare 2”. Aici veți găsi toate informațiile legate de driverul grafic instalat pe computer. Rețineți că fila „Afișare 1” vă poate arăta detaliile driverului grafic Intel cu putere redusă sau integrate.

Versiunea de actualizare a driverelor Nvidia

Acum, că știți detalii despre driverul grafic NVIDIA instalat pe computerul dvs., permiteți-ne să verificăm metodele pe care le puteți parcurge pentru a-l menține la zi.

Actualizați manual driverele NVIDIA

Acesta este un proces cam lung. Dacă doriți să actualizați manual driverele grafice NVIDIA, atunci trebuie să vizitați site-ul oficial al acestora și să descărcați driverele recente.

1. Mergeți la Descărcare driver NVIDIA GeForce pagină. Deschizând site-ul web, veți găsi două opțiuni: Actualizări automate ale driverelor și Căutare manuală a driverelor. Trebuie să vă orientați către a doua opțiune pentru această metodă.

Manual de actualizare a driverelor Nvidia

2. Efectuați o căutare manuală a driverului, introducând toate detaliile întrebat despre driverul NVIDIA instalat pe computer. În cazul în care nu găsiți driverele pentru placa grafică NVIDIA, puteți merge peste Aici, care afișează drivere pentru fiecare placă grafică.

Căutare manuală

Rezultatele vă vor arăta cele mai recente și cele mai bune drivere disponibile pentru chipset-ul grafic NVIDIA instalat pe computer. Apăsați butonul Descărcați și instalați-l pe computerul dvs. pentru performanțe grafice NVIDIA optime. Puteți afla mai multe despre actualizare în secțiunea „Release Highlight” de mai jos.

Ultima actualizare a driverelor Nvidia

Actualizați driverele NVIDIA utilizând GeForce Experience

Pentru a simplifica lucrurile, NVIDIA are un software GeForce Experience menit să completeze driverul NVIDIA. Este un instrument multifuncțional care vă permite să înregistrați video, să faceți o captură de ecran, să transmiteți fluxuri live și să actualizați driverele NVIDIA.

  1. Descărcați GeForce Experience vizitând site-ul web Aici. Odată ce aplicația este instalată, lansați-o.
Autentificare Nvidia Geforce Experience

2. Vi se va cere să vă conectați sau să vă înscrieți pentru a continua. Există mai multe opțiuni, cum ar fi conectarea utilizând Google, Facebook, WeChat sau QQ. După conectare, accesați fila Drivere din instrument și apăsați butonul „VERIFICAȚI ACTUALIZĂRI”. Aceasta va instala cele mai recente drivere grafice NVIDIA pe computer.

Actualizați driverele

Actualizați utilizând Windows Update

De multe ori, NVIDIA include pachetele de actualizări cu actualizări Windows, deci este întotdeauna mai bine să vă mențineți computerul Windows actualizat ori de câte ori apare o nouă notificare de actualizare.

Puteți verifica actualizările Windows accesând „Setări -> Actualizare și securitate -> Actualizare Windows”.

Windows Update 1

Actualizați utilizând DDU (Display Driver Uninstaller)

Mulțumim lui Wagnard și echipei sale pentru dezvoltarea software-ului DDU. DDU înseamnă Display Driver Uninstaller. Practic, vă ajută să eliminați complet driverele grafice AMD (ATI), NVIDIA și Intel și driverul audio Realtek din sistemul dvs. Software-ul nu lasă resturi în urmă.

Sigla Ddu

Fișierele rămase, cum ar fi cheile de registry, folderele, fișierele și depozitul de drivere, ar putea cauza probleme de compatibilitate, reducând performanța GPU și multe altele. Este mai bine să oferiți șoferului grafic o ardezie curată.

Cu toate acestea, înainte de a utiliza DDU, asigurați-vă că ați descărcat driverul pentru placa grafică NVIDIA conform configurației GPU și OS. Odată ce ați terminat, descărcați DDU pe computerul dvs. făcând clic pe Aici.

Dacă utilizați Windows 10, deconectați computerul de la Internet. Acest lucru se face pentru a împiedica Windows să descarce automat driverele GPU.

Extrageți și instalați DDU. Deschideți instrumentul și, în loc să faceți clic pe butonul Eliminare, verificați opțiunile despre modul în care DDU elimină driverele.

Opțiuni Ddu

După ce parcurgeți opțiunile și le reglați după cum doriți, trebuie să închideți fereastra și să mergeți la ferestrele de acasă ale DDU. Din meniul derulant, selectați driverele pe care doriți să le eliminați.

Nvidia Remove Ddu

În partea stângă a interfeței DDU, veți vedea câteva opțiuni:

  • Curățați și reporniți va șterge toate driverele GPU și va reporni computerul.
  • Curățați și NU reporniți este util atunci când doriți să eliminați mai multe drivere GPU de pe computer.
  • Curățați și opriți va elimina driverele GPU și va închide computerul.
Trei opțiuni

Selectați oricare dintre opțiuni după cum doriți și lăsați software-ul să facă treaba. Rețineți că ecranul dvs. se poate înnegri pentru o perioadă de timp în timp ce DDU scoate driverele, așa că este perfect normal. Pentru informații mai detaliate, vă puteți îndrepta Aici.

Acum, după ce este eliminat tot ce ține de driverul grafic, pur și simplu instalați driverul pe care l-ați descărcat manual și sunteți bine să mergeți.

Încheiat!

În special, acestea sunt cele mai bune metode pe care le puteți urma pentru a vă actualiza driverele grafice NVIDIA. Acum că v-ați actualizat driverul grafic Nvidia, verificați câteva dintre cele mai recente probleme cu actualizarea Windows și cum să le remediați.

Legate de:

  • GPU AMD vs. Nvidia: Cine ar trebui să vă furnizeze placa grafică în 2021?
  • Cum să utilizați Nvidia Share pentru a vă reda jocurile
  • Setările panoului de control Nvidia: Ce înseamnă toate acestea?

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x