Cum să vă actualizați starea Facebook numai pentru anumite persoane

Cum să vă actualizați starea Facebook numai pentru anumite persoane
⏱️ 4 min read

Actualizarea statutului dvs. actual pentru toată lumea este una dintre cele mai interesante caracteristici ale Facebook. Cu toate acestea, în unele cazuri, este posibil să doriți ca starea dvs. să fie văzută doar de cei care vă pot accesa profilul Facebook. De exemplu, doriți cu adevărat să vă împărtășiți statutul despre „Petrecere la mine azi!” cu părinții tăi și cu toți membrii familiei tale? Cel mai probabil nu, deci aici este locul Contro de confidențialitateOpțiunile te vor ajuta.

Facebook vă oferă un control complet asupra cine vă poate vedea starea și de la cine ați dori să o ascundeți. Toate acestea pot fi realizate rapid în timp ce actualizați starea cu doar câteva clicuri. Mai jos veți vedea procesul complet de actualizare a stării dvs. numai pentru anumite persoane.

Actualizarea stării dvs. Facebook pentru o listă specifică de persoane

Facebook împarte automat persoanele din contactele dvs. pe categorii precum Prieteni, Familie, Muncă, Locație etc. În timp ce vă actualizați starea, puteți alege una dintre aceste liste pentru a vă împărtăși statutul numai acelor persoane.

Pentru a face acest lucru, faceți clic pe butonul „Public” de sub bara de stare în timp ce vă scrieți starea. Veți vedea un meniu derulant în care puteți alege să partajați statutul public sau doar prietenilor. În timp ce „Public” este selectat, starea dvs. poate fi văzută de oricine vă poate accesa profilul, inclusiv de utilizatorii care nu sunt Facebook. Și dacă este selectat „Prieteni”, atunci statutul dvs. va fi distribuit numai persoanelor pe care le-ați adăugat în mod explicit ca prieteni pe Facebook.

Dacă doriți mai multe opțiuni, faceți clic pe butonul „Mai multe opțiuni” la sfârșitul meniului derulant. Acum veți vedea liste precum Familie, Muncă, locații demografice specifice etc. Aceste liste sunt create automat în funcție de contactele și activitatea dvs. de pe Facebook.

Facebook-Status-More-Options

Facebook-Status-Select-People-List

Actualizați-vă starea Facebook numai pentru anumite persoane

Mai sus este un proces simplu de actualizare a stării dvs. numai pentru un anumit grup de persoane. Cu toate acestea, dacă doriți mai mult control și doriți să afișați sau să ascundeți statutul dvs. doar anumitor persoane, atunci Facebook oferă și asta.

În acest scop, faceți clic pe butonul „Personalizat” care apare când faceți clic pe butonul „Mai multe opțiuni” din meniul derulant.

Facebook-Status-Personalizat

Se va deschide o casetă de dialog în care veți vedea două secțiuni: „Partajați cu” și „Nu partajați cu”. Oricine a fost adăugat în secțiunea „Distribuiți cu” va putea vedea starea dvs., chiar dacă este adăugat în lista dvs. de persoane restricționate, în timp ce oricine a fost adăugat în secțiunea „Nu partajați cu” nu va putea vedea starea, chiar dacă sunt în lista ta de prieteni și îți împărtășești statutul cu prietenii.

Facebook-Status-add-specific-people

Aceasta oferă un control complet asupra confidențialității stării dvs. De exemplu, s-ar putea să doriți să oferiți o invitație la petrecere tuturor prietenilor dvs., dar s-ar putea să doriți să treceți peste pooperul de petrecere Jim, care se întâmplă să fie în lista dvs. de prieteni. Pur și simplu puneți-l în secțiunea „Nu partajați cu” și actualizați-vă gratuit starea cu alți prieteni.

Puteți adăuga sau omite anumite persoane sau chiar o anumită listă de persoane adăugându-le în secțiunile „Partajați cu” sau „Nu partajați cu”. Introduceți doar prima literă sau câteva litere inițiale ale numelui prietenului sau listei dvs. și Facebook le va găsi automat pentru a le adăuga.

Notă: noile setări de confidențialitate vor fi folosite atunci când doriți să vă actualizați din nou starea, deci asigurați-vă că reconfigurați aceste opțiuni înainte de a vă actualiza din nou starea (dacă este necesar, desigur).

Concluzie

Actualizarea stării dvs. Facebook pentru anumite persoane poate fi foarte utilă în anumite situații. Acum, că știi acest truc simplu, nu va trebui să-ți faci griji că șeful sau părinții îți citesc starea pe Facebook. Faceți comentarii mai jos și spuneți-ne cum profitați de această funcție de control al confidențialității de pe Facebook.

Credit de imagine: Facebook

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x