Cum să vă alfabetizați documentele în Google Docs

Cum să vă alfabetizați documentele în Google Docs
⏱️ 3 min read

Când lucrurile sunt organizate, acestea sunt mult mai ușor de găsit, ceea ce duce la economisirea unui timp prețios. Organizarea economisește, de asemenea, o mulțime de stres care vine cu faptul că nu puteți vedea ce aveți nevoie atunci când vă grăbiți.

În prezent, mulți oameni au mii de fișiere pe computer sau într-un program de stocare digitală. Imaginați-vă că încercați să găsiți un fișier printre mii. Acum imaginați-vă dacă acele fișiere nu sunt organizate. Este un motiv de frustrare majoră. Aflați cum puteți alfabiza documentele în Google Docs.

Finalizarea lucrărilor la structur...
Finalizarea lucrărilor la structura casei

Cum să vă alfabetizați fișierele în Google Docs

Acest lucru va părea evident, dar uneori chiar aceste lucruri aparente trec de noi. Asigurați-vă că v-ați conectat la contul dvs. și la Tabloul de bord și fie deschideți un document nou, fie deja existent.

Faceți clic pe opțiunea „Suplimente” din partea de sus, urmată de opțiunea „Obțineți suplimente”. În caseta de căutare tastați „Paragrafe sortate” și faceți clic pe butonul albastru gratuit. Suplimentul vă va cere permisiunea de a vizualiza și gestiona documentele, ceea ce este o necesitate, în mod natural.

Suplimentul (odată instalat) vă va spune ce trebuie să faceți pentru a alfabiza documentul, cum ar fi faceți clic pe Suplimente -> Paragrafe sortate -> Selectați ordinea dorită. Nu vă faceți griji cu privire la a fi bombardat cu opțiuni, deoarece există doar două dintre care puteți alege: Sort AZ și Sort ZA.

google-az

Pentru ca acest supliment să funcționeze, evidențiați orice text doriți să puneți în ordine alfabetică. Faceți clic pe butonul de completări urmat de opțiunile Paragrafele sortate. Va apărea o mică fereastră pop-up cu opțiuni pentru a le sorta în ordine alfabetică sau inversă.

Dacă vreți vreodată să eliminați programul de completare, dintr-un motiv oarecare, accesați programele de completare și faceți clic pe Gestionare programe de completare. Selectați butonul verde Gestionare și ultima opțiune din listă va fi eliminarea acestuia.

Cum să vă alfabetizați documentele din foaia de calcul Google

Cu foile de calcul Google nu veți avea nevoie de un supliment pentru a vă alfabetiza documentele. Are deja o funcție încorporată care face asta pentru dvs. Aceasta este o ușurare reală dacă aveți deja prea multe suplimente deja.

Evidențiați coloana pe care doriți să o aveți în ordine alfabetică și faceți clic pe opțiunea „Date” din partea de sus. Căutați opțiunea care spune „Sort Range” și va apărea o mică fereastră pop-up. În acea fereastră veți avea opțiuni pentru a vă sorta documentele în ordine alfabetică sau invers.

google-multiplu

Puteți chiar să alfabetizați mai multe coloane simultan pentru a vă economisi ceva timp prețios. Trageți și selectați coloanele în cauză și faceți clic din nou pe opțiunea Data urmată de opțiunea „Sortat după”.

În partea de sus veți vedea coloanele pe care le-ați selectat; asigurați-vă că nu ați ales o coloană suplimentară. Faceți clic pe opțiunea „Adăugați o altă coloană de sortare” și alegeți dacă doriți să sortați acea coloană în ordine alfabetică sau inversă. Când credeți că ați acoperit toate coloanele dorite, faceți clic pe butonul albastru Sortare.

Concluzie

Păstrarea lucrurilor organizate este întotdeauna cea mai bună modalitate, dar este ceva ce s-ar putea să nu ajungi să faci până când nu este absolut necesar. Dacă vreodată trebuie să comandați conținutul fișierului în ordine alfabetică, acum știți cum. Vi se pare utilă această opțiune? Lasă un comentariu și anunță-ne.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x