Cum să vă calibrați controlerul de joc în Windows 10

Cum să vă calibrați controlerul de joc în Windows 10
⏱️ 4 min read

Majoritatea controlerelor moderne sunt gata de utilizare cu un computer imediat din cutie. Dar dacă utilizați un controller neobișnuit sau un adaptor USB, este posibil să găsiți că intrările dvs. de stick analogice nu sunt la fel de exacte pe cât ar trebui să fie. De exemplu, controlerele GameCube și N64 necesită de obicei o mică ajustare pentru a obține intrări precise de stick. Puteți utiliza meniul de calibrare Windows 10 (și Windows 7) pentru a obține controlul asupra controlerului. Unele joystick-uri vor necesita, de asemenea, o ajustare atentă înainte de a se înregistra în mod fiabil.

În funcție de controlerul pe care îl utilizați, numele și pictograma pot fi ușor diferite. Folosim controlerul Xbox One care necesită un dongle special pentru PC. Aceiași pași ar trebui să se aplice pentru orice calibrare a controlerului, gamepadului sau joystick-ului.

Deschiderea expertului de calibrare

1. Deschideți Panoul de control Windows 7 din meniul Start. Asigurați-vă că nu deschideți aplicația Windows 10 Settings. Dacă da, va trebui să accesați „Dispozitive -> Imprimante și scanere -> Dispozitive și imprimante”.

2. Faceți clic pe „Dispozitiv și imprimante” pentru a deschide o listă de dispozitive conectate la computer.

calibrare-joc-controler-windows-10-2

3. Găsiți pictograma controlerului dvs. în lista de dispozitive. Asigurați-vă că nu îl confundați cu adaptorul fără fir al controlerului. Acela nu va avea opțiunile de calibrare.

calibrare-joc-controler-windows-10-3

4. Faceți clic dreapta pe controler și alegeți „Setări controler joc” din meniul contextual.

calibrare-joc-controler-windows-10-4

5. În ecranul cu opțiuni pop-up, faceți clic pe butonul „Proprietăți”.

calibrare-joc-controler-windows-10-5

6. În următoarea fereastră pop-up, faceți clic pe fila „Setări”.

calibrare-joc-controler-windows-10-6

7. Sub fila „Setări” faceți clic pe butonul etichetat „Calibrare …” pentru a deschide instrumentul de calibrare. Rețineți că, dacă vă calibrați greșit controlerul în mod greșit, veți găsi aici și butonul „Resetare la valorile implicite”. Acest lucru va readuce lucrurile la starea inițială.

calibrare-joc-controler-windows-10-7

Aceasta va invoca Expertul de calibrare, care vă va ghida prin procesul de configurare corectă a direcției controlerului.

Folosind Expertul de calibrare

După deschiderea Expertului de calibrare, puteți parcurge pașii de calibrare ghidați pentru a obține un control mai bun asupra intrărilor de pe stickul de control.

1. În fereastra principală faceți clic pe „Următorul” pentru a începe.

calibrare-joc-controler-windows-10-15

2. Această primă fereastră va calibra stickul degetului stâng pe care instrumentul de calibrare îl numește un tampon direcțional. Lăsați butonul introdus și apăsați orice buton de pe controler (butonul „A” este în regulă.), Sau faceți clic pe „Următorul” în fereastra de calibrare.

calibrare-joc-controler-windows-10-9

3. Împingeți butonul de control în toate colțurile (sau pur și simplu rotiți-l în jurul extremităților intrării sale), apoi apăsați orice alt buton de pe controler. Dacă doriți să vedeți valorile întregi pe care controlorul dvs. le trimite către computer, puteți bifa caseta de lângă „Afișare date brute”.

calibrare-joc-controler-windows-10-10

4. Puneți butonul de control stâng în centru eliberându-l, apoi apăsați orice alt buton de pe controler.

calibrare-joc-controler-windows-10-11

5. Următoarea fereastră măsoară Axa Z. Pe controlerul Xbox One, acesta este controlat de declanșatoarele (LT și RT) de pe spatele controlerului. Pe controlerele Xbox 360 și Xbox One va trebui să trageți declanșatorul stânga și dreapta secvențial pentru a obține o gamă completă de „mișcare” de la 0% la 100%. După ce ați făcut acest lucru, apăsați orice alt buton al controlerului.

calibrare-joc-controler-windows-10-12

6. Rotația X este controlată de mișcarea stângă și dreaptă a butonului de comandă drept. Mutați butonul de control până la stânga, apoi până la dreapta, apoi apăsați orice buton al controlerului.

calibrare-joc-controler-windows-10-13

7. Mutați butonul de comandă dreapta în sus și în jos pentru a introduce rotația Y, apoi apăsați orice buton al controlerului.

calibrare-joc-controler-windows-10-14

8. Faceți clic pe „Finish” pentru a finaliza calibrarea.

calibrare-joc-controler-windows-10-151

9. Înapoi în fereastra de proprietăți a controlerului, faceți clic pe butonul „Aplicare” pentru a aplica setările de calibrare.

calibrare-joc-controler-windows-10-16

Concluzie

Dacă aveți nevoie de un control mai bun asupra gamepad-ului dvs., puteți utiliza instrumentele de calibrare încorporate Windows 10 pentru a face unele ajustări. Comenzile nu sunt prea rafinate, dar vă pot ajuta dacă aveți unele erori majore la intrare.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x