Cum să vă colorați calibrarea monitorului în Windows 10 (și de ce ați putea dori)

Cum să vă colorați calibrarea monitorului în Windows 10 (și de ce ați putea dori)
⏱️ 4 min read

În afară de doar apăsarea butoanelor de pe partea laterală a monitorului și speranța la cele mai bune, instrumentul de calibrare a culorilor încorporat în Windows 10 vă va ajuta să vă asigurați că monitorul dvs. afișează nivelurile adecvate de întuneric, culori și tot ceea ce este între ele. Pentru producătorii de conținut, este important să verificați dacă munca dvs. va apărea la fel sau similară pe toate dispozitivele; prin urmare, exactă la standardele industriei. Pentru utilizatorii obișnuiți, veți dori ca filmele, jocurile și fotografiile dvs. să arate cât mai bine.

Înainte de a face ajustări cu butoanele fizice ale monitorului și instrumentul de calibrare a culorilor, resetați monitorul la setările de culoare din fabrică și stingeți luminile din cameră pentru a preveni strălucirea. Ceea ce „arată bine” dintr-o privire poate să nu fie neapărat corect. Instrumentul de calibrare a culorilor va permite ajustări fine și nivelarea corectă a diferitelor valori.

Cum se accesează instrumentul de calibrare a culorilor

1. Porniți de pe desktop. Faceți clic dreapta și selectați opțiunea „Setări afișare”. Alternativ, utilizați Victorie + Eu pentru a trece direct la setări. De acolo, selectați „Afișare”.

2. Fereastra curentă va afișa opțiuni pentru utilizarea mai multor monitoare și ajustarea orientării afișajului. Pentru a ajunge la calibrare, derulați până în partea de jos a paginii și selectați opțiunea etichetată „Setări avansate de afișare”.

calibrare-setări avansate de afișare

3. Acum veți avea opțiunea de a selecta „Gestionarea culorii” sau „Calibrarea culorii”.

calibrare-culoare-setări

Cum se folosește gestionarea culorilor

Pur și simplu, „Gestionarea culorii” arată profiluri de culoare prestabilite pentru monitorul dvs. specific și pentru toate monitoarele pe care le suportă computerul. Fila Dispozitive afișează dispozitivele PC-ului și profilurile asociate, în timp ce fila „Toate profilurile” arată orice profil disponibil. Faceți clic pe câteva opțiuni pentru a vedea cum apar. Această formă de calibrare va funcționa pentru unii, dar pentru rezultate cu adevărat exacte vă recomandăm să vă creați propriul profil de culoare folosind instrumentul de calibrare a culorilor.

calibrarea-gestionarea culorilor

Cum se reglează culorile cu instrumentul de calibrare a culorilor

1. Veți utiliza butoanele de pe monitor pentru a regla anumite aspecte de culoare și, prin urmare, fereastra de întâmpinare ar trebui mutată pe monitorul pe care doriți să îl calibrați mai întâi. Pentru cei cu mai multe monitoare, vor trebui calibrate separat, chiar dacă sunt de aceeași marcă și model. Faceți clic pe „Următorul” pentru a continua.

calibrare-ecran de întâmpinare

2. Gamma trebuie acum ajustată. După cum a afirmat expertul, gama controlează cantitatea de lumină emisă de la o anumită culoare. „Gamă bună” nu are niciun punct – fie întunecat, fie luminos – în fiecare dintre cele patru cercuri descrise. Dând clic pe „Următorul”, veți putea utiliza un glisor de pe afișaj pentru a regla valorile gamma. După ce utilizați glisorul, selectați din nou „Următorul”.

calibrare-gamma

3. Luminozitatea și contrastul vor fi ajustate cu butoanele fizice de pe monitor. Pe unele monitoare există butoane dedicate luminozității și contrastului, în timp ce pe altele va trebui să selectați butonul de meniu de pe monitor și apoi să găsiți setările de luminozitate și contrast. Pentru a începe acest proces, selectați „Următorul”. Utilizați butoanele monitorului pentru a face ca luminozitatea imaginii de pe pagina următoare să arate ca exemplul furnizat. Faceți clic pe „Următorul” pentru a vedea imaginea.

calibrare-luminozitate

4. Faceți la fel ca înainte pentru a regla contrastul. Vizualizați exemplele de imagini și faceți clic pe „Următorul” pentru a începe să faceți ajustări. Faceți clic pe „Următorul” când ați terminat.

calibrare-contrast

5. Cu echilibrul culorilor, nicio culoare nu ar trebui să „scurgă” în scala de gri. Faceți clic pe „Următorul” pentru a regla scala de gri folosind glisante. După ce ați terminat cu această ajustare, selectați „Următorul”.

calibrare-echilibru culoare

6. Acum puteți comuta înainte și înapoi între calibrarea anterioară și cea curentă. Dacă îți place, dă clic pe „Termină”. În caz contrar, selectați „Anulați”. Dacă alegeți să anulați, este important să vă resetați afișajul la setările din fabrică!

calibrare-finisare

Depanare suplimentară și gânduri finale

Dacă culorile încă nu par vibrante, este probabil ca PC-ul să aibă o placă grafică defectă sau că monitorul să se defecteze. Încercați să utilizați monitorul cu un alt computer. Dacă culorile și textul apar la fel, monitorul este defect. În cazul în care culorile și textul de pe noul PC par să arate mai bine, atunci va trebui probabil să înlocuiți placa grafică.

În general, luarea unui moment pentru calibrarea afișajului dvs. va îmbunătăți foarte mult calitatea muncii pentru videografi, fotografi, graficieni și pentru profesioniști mai creativi. Și va face ca și jocurile tale să arate grozav. Dacă întâmpinați probleme pentru ca lucrurile să pară clare și vibrante, lăsați un comentariu mai jos, astfel încât să vă putem ajuta.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x