Cum să vă comparați CPU cu Cinebench

Come confrontare la tua CPU con Cinebench
⏱️ 5 min read

Dacă tocmai ați luat un nou procesor puternic, ca unul din familia Ryzen 7, cum ar fi 5800X sau 5900X, atunci noroc! Cel mai bun mod de a-ți pune cu adevărat noul procesor în ritm este să-l evaluezi. Există diverse instrumente pe care le puteți utiliza, dar Cinebench este un instrument preferat pentru majoritatea entuziaștilor.

Într-un test relativ rapid de 10 minute, Cinebench folosește un proces unic de redare a imaginii care maximizează toate nucleele CPU, oferindu-vă imaginea perfectă a puterii din interiorul computerului. Testele sale vă oferă o lectură de referință mult mai precisă în „lumea reală” decât majoritatea celorlalte etaloane care tind să fie mai sintetice.

Cinebench R15, R20 sau R23

Dacă te uiți în Cinebench, este posibil să descoperi că există câteva versiuni diferite care plutesc în jur. Din toate punctele de vedere, cea mai recentă versiune (R23) este cea mai bună versiune de utilizat. Este cea mai precisă testare, are funcții noi, cum ar fi testarea cu ușurință a performanțelor cu un singur nucleu și se va dezactiva automat dacă PC-ul dvs. nu are memoria RAM necesară pentru al rula.

Așadar, rămâneți cu R23 și hai să ne spargem.

Cum se folosește Cinebench R23

Odată ce ai făcut-o descărcat și instalat Cinebench R23, este timpul să începeți compararea.

Cu Cinebench R23 deschis, veți vedea că este puțin diferit dacă ați folosit versiunile anterioare. Opțiunile implicite din colțul din stânga sus sunt acum un test Multi Core și Single Core. De asemenea, rețineți că, datorită noilor algoritmi, scorurile de referință nu pot fi comparate cu versiunile anterioare.

Dacă faceți clic pe oricare dintre acestea, va rula noul test de strangulare termică de 10 minute.

Dar, înainte de a face acest lucru, ar trebui să configurați o modalitate de a măsura temperatura procesorului dvs. în timpul parametrilor de referință. Acest lucru este important, deoarece criteriul de referință va pune CPU-ul sub mult stres și veți dori să știți că nu este supraîncălzire.

Unul dintre instrumentele mai precise pentru măsurarea temperaturii procesorului este HWiNFO, care este, în general, un instrument excelent pentru a păstra un ochi pe toate părțile în mișcare din interiorul computerului.

După ce ați instalat HWiNFO, deschideți-l. (Puteți bifa caseta „Numai senzori”.)

În ecranul principal, derulați în jos până la secțiunea CPU, găsiți „CPU CCD 1 (Tdie)” și faceți clic stânga pentru al evidenția. (Opțional, puteți face clic dreapta pe acesta și faceți clic pe „Afișați graficul”).

Benchmark Cpu Cinebench Hwinfo 2

Lăsați HWiNFO deschis și faceți clic pe Resetare (pictograma ceasului) chiar înainte de a rula benchmark-ul în Cinebench pentru a monitoriza temperatura pe tot parcursul testului.

Benchmark Cpu Cinebench Cpu Test Started

Apoi, înapoi în Cinebench, faceți clic pe etalonul pe care doriți să îl rulați (Single Core sau Multi Core) și, după 10 minute, veți obține rezultatele.

Aruncați o privire la temperatura „maximă” din HWiNFO64 pentru a vedea cât de fierbinte îți face să ruleze CPU-ul. Temperaturile maxime recomandate ale procesorului variază, dar într-adevăr nu doriți să depășiți 80 ° C într-un test Multi Core.

Benchmark Cpu Cinebench Cpu Test Complete 2

După cum puteți vedea, Ryzen 5800X meu ușor de modificat (și subtensionat) depășește același procesor care rulează la setările implicite ale ceasului, așa că sunt mulțumit de asta!

Există și alte lucruri pe care le poți face cu Cinebench. Mergeți la „File -> Advanced Benchmark” și veți schimba durata testului la 30 de minute, ceea ce va reprezenta mai mult un test de stabilitate a sistemului.

Benchmark Cpu Cinebench Advanced

Acest lucru este în mod evident mai obositor, dar dacă ceva nu merge bine în timpul testului (cum ar fi blocarea computerului), atunci este posibil să fie nevoie să faceți ajustări la CPU în ceea ce privește termica, subvoltarea și așa mai departe.

Acum, că ți-ai pus procesorul la pas, de ce să nu-ți testezi și stresul GPU? De asemenea, aruncați o privire la ghidul nostru de cumpărare GPU pentru a vedea ce să căutați pe o placă grafică în acest an.

Legate de:

  • Cum să răciți o temperatură ridicată a procesorului
  • Cum se verifică temperatura procesorului în Windows 10
  • Cum să vă subtensionați procesorul cu Throttlestop în Windows

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x