Cum să vă conectați computerul la un televizor

Cum să vă conectați computerul la un televizor
⏱️ 6 min read

Doriți să vă arătați cele mai recente fotografii de vacanță, să jucați jocuri video sau să navigați pe web pe un ecran imens? Ce zici de accesarea tuturor funcțiilor „inteligente” ale celor mai noi și mai bune televizoare fără a cheltui bani pe un televizor nou? Ai putea cumpăra una dintre numeroasele casete de streaming media care au inundat piața în ultimii ani. Dar dacă ai putea folosi ceva mai puternic și cu mai puține limitări? Dacă ți-aș spune că probabil ai deja unul? Conectarea unui PC la un televizor este ușoară și există o mulțime de motive întemeiate pentru a face acest lucru.

Avantaje

PC-urile tradiționale au o serie de avantaje față de micile cutii de streaming pe care oamenii le conectează în mod normal la televizoarele lor. Deși este posibil să nu aibă interfețele elegante pe care le au casetele de streaming, ele compensează mai mult decât funcționalitatea.

 • Folosiți orice serviciu – Din păcate, unele servicii de streaming sunt disponibile numai pentru anumite platforme. De exemplu, conținutul iTunes poate fi accesat doar pe un Apple TV. Un computer conectat la televizorul dvs. poate ocoli aceste limitări accesând servicii prin intermediul browserelor web și al aplicațiilor desktop.
 • Joaca jocuri video – Sigur, Roku poate juca câteva jocuri populare pe mobil. Un Chromecast poate reflecta Angry Birds de pe telefon. Ce zici de jocurile care necesită un fel de putere pe care doar PC-ul tău îl poate oferi? Conectați-vă computerul la televizor pentru o experiență de joc pe ecran mare pe computer.
 • Compatibilitatea fișierelor – Casetele media acceptă adesea doar anumite tipuri de fișiere video. Descărcați un player precum VLC care poate gestiona practic orice format de fișier aruncat asupra acestuia pe computer și conectați-l la televizor.
 • Fă orice – Imaginați-vă tot ce faceți cu computerul. Acum imaginați-vă că faceți toate acestea pe televizorul dvs. cu ecran mare.

Sunteți gata să vă conectați computerul la televizor? Citiți mai departe pentru a afla cum să o faceți.

Conectați-vă prin HDMI

Mâna jos cel mai simplu mod de a vă conecta computerul la televizorul HD este prin intermediul unui cablu HDMI. HDMI transportă atât video, cât și audio în același timp, eliminând necesitatea mai multor cabluri. În plus față de mai puține aglomerații, HDMI acceptă rezoluția 1080p, altfel cunoscută sub numele de înaltă definiție, permițându-vă să profitați din plin de televizorul dvs. Conectarea computerului la televizor cu ajutorul unui cablu HDMI este ușoară. Pur și simplu rulați cablul de la portul de ieșire HDMI de pe computer la o intrare HDMI gratuită de pe televizor și sunteți în afaceri.

Conectați-vă prin VGA + audio de 3,5 mm

Suportul HDMI este obișnuit pe majoritatea computerelor moderne, dar dacă sunteți blocat folosind hardware mai vechi, există șanse mari ca HDMI să nu fie nicăieri. Nu vă faceți griji, veți putea să vă conectați computerul la televizor, deși va trebui să utilizați două cabluri în loc de unul singur. Înainte de a începe (sau de a cumpăra cablurile), verificați pentru a vă asigura că atât PC-ul, cât și televizorul dvs. au un port VGA. Arată ca niște trapezoide cu cincisprezece găuri mici în ele. Porturile VGA sunt cel mai frecvent albastre, dar pot fi de culoare neagră sau gri. Pe televizor, un port VGA este uneori etichetat ca „PC In”. Dacă aveți porturi VGA pe televizor și computer, sunteți gata să rulați.

pc-to-tv-vga

Rulați un cablu VGA de pe computer la televizor și sunteți la jumătatea drumului. Deoarece VGA poate transmite numai videoclipul, veți avea nevoie de un cablu audio de 3,5 mm pentru a gestiona sunetul. Conectați un capăt al cablului audio la mufa pentru căști a computerului și celălalt capăt la mufa de intrare audio a televizorului.

pc-to-tv-audio

Cum să afișați ecranul computerului pe televizor

Indiferent dacă utilizați un cablu HDMI sau un cablu VGA împreună cu un cablu audio de 3,5 mm, pașii următori vă vor ajuta să vă descrieți modul în care puteți obține computerul pe televizor.

 1. Conectați cablul HDMI sau cablul VGA / 3,5 mm la computer și la televizor.
 2. Porniți computerul și televizorul.
 3. Selectați intrarea (HDMI / VGA) care corespunde computerului dvs. prin meniul AV al televizorului.
 4. Ecranul computerului dvs. ar trebui să fie acum afișat pe televizor.

Majoritatea sistemelor de operare moderne vor putea detecta televizorul dvs. ca afișaj și pot ajusta automat setările afișajului la ceea ce este mai bun pentru televizorul dvs. Cu toate acestea, uneori lucrurile pot arăta puțin. Pentru a regla manual setările afișajului, mergeți la „Panoul de control” pentru Windows, „Preferințe sistem” pentru Mac sau „Setări afișare” pentru Linux.

Notă: Există alte modalități de conectare a computerului la televizor, cum ar fi conectarea cu cabluri componente sau prin USB. Cu toate acestea, aceste metode necesită adesea adaptoare scumpe sau software suplimentar pentru a funcționa corect. Dacă puteți, respectați metodele de mai sus, deoarece cablurile sunt ieftine, există puține sau deloc configurații, iar rezultatul final este același. De asemenea, trebuie să știți că conectarea unui Macbook prin VGA sau HDMI poate necesita un proces relativ ieftin adaptor de afișare.

Conectarea wireless

Este un fapt că toată lumea urăște firele. Cu siguranță, trebuie să existe o modalitate prin care utilizatorii își pot conecta computerele la televizoarele lor fără fir. Deși este posibil, există câteva limitări semnificative care merg împreună cu această metodă. Există patru jucători principali în spațiul wireless PC-TV: AirPlay, Miracast, WiDi și Chromecast.

pc-to-tv-wireless

 • AirPlay este standardul de afișare wireless Apple. Cu un Apple TV conectat la televizor, puteți reflecta afișajul unui iPad, Mac sau iPhone. Vestea bună este că funcționează foarte bine. Dezavantajul este că trebuie să investești din toată inima în ecosistemul Apple. AirPlay funcționează pe mașini non-Apple care au iTunes, dar numai pentru a transmite conținut iTunes.
 • Miracast a fost apreciat ca un standard universal pentru oglindirea wireless a unui afișaj de pe un televizor. Pentru a face acest lucru, este nevoie doar de un dispozitiv compatibil Miracast conectat la televizorul lor și de un dispozitiv Android sau de un computer Windows. Cu toate acestea, suportul pentru protocol este nepotrivit, iar rezultatele sunt puțin lovite sau ratate.
 • WiDi este efortul Intel de a concura cu AirPlay de la Apple. Ideea din spatele ei este în esență aceeași; cu toate acestea, nu a fost niciodată îmbrățișat de utilizatori sau producători. WiDi a dispărut destul de mult.
 • Google Chromecast este un mod ieftin de a „arunca” conținut de pe computer sau smartphone pe televizor. Are capacitatea de a reflecta întregul desktop și este destul de stabil. Rețineți că stabilitatea și performanța Chromecastului se bazează pe puterea rețelei WiFi pe care operează.

Concluzie

În timp ce opțiunile de afișare wireless sunt frumoase, cele mai bune rezultate vor veni de la cabluri bune de modă veche. Vă conectați computerul la televizor? Cum o faci? Care sunt, în opinia dumneavoastră, cele mai mari avantaje în acest sens? Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x