Cum să vă conectați la contul dvs. Facebook fără Generator de cod

Come accedere al tuo account Facebook senza generatore di codice
⏱️ 6 min read

Când vine vorba de Facebook, securitatea nu este atât de importantă pentru milioane de utilizatori cât ar trebui. Având în vedere popularitatea sa, Facebook este potrivit pentru hackeri sau persoane fizice și grupuri care speră să vă acceseze contul. Acest lucru face importantă existența unei parole sigure, dar înseamnă și activarea autentificării în doi factori (2FA). Adăugând un nivel suplimentar de securitate în cont, este important să puteți accesa rapid orice metodă de 2FA ați configurat. Dacă nu puteți accesa 2FA, nu vă temeți, deoarece accesul din nou în cont nu este imposibil. Iată cum vă puteți conecta la Facebook dacă nu aveți acces la generatorul de cod 2FA.

Trimiterea de mesaje text unui cod

Una dintre cele mai ușoare metode 2FA este utilizarea unei aplicații de generare de cod precum Authy. Aceste aplicații oferă un set aleatoriu de coduri din șase cifre care permit accesul la sute, dacă nu chiar mii, de site-uri web. Acesta este unul dintre cele mai simple moduri de a activa 2FA, dar necesită acces la telefon sau tabletă.

Ce se întâmplă dacă vă pierdeți telefonul și nu puteți accesa aplicația generator de cod? Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să începeți procesul 2FA și, când ajungeți la ecranul care solicită codul din șase cifre, faceți clic pe „Aveți nevoie de un alt mod de autentificare?”

Autentificare Facebook Code Generator Text

Când faceți acest lucru, puteți alege o altă opțiune precum „Trimiteți-mi un cod de autentificare”, apoi așteptați codul. Dacă ți-ai pierdut telefonul, sperăm că ai o altă metodă de primire a textelor, cum ar fi iMessage pe un iPad sau Mac sau prin intermediul Android Mesaje Google pe computer. Alternativ, puteți lăsa Facebook să vă sune la unul dintre numerele listate în profilul dvs. Acesta este un memento bun, este bine să aveți un număr de telefon de rezervă listat în profilul dvs.

Utilizați dispozitive autorizate

Una dintre cele mai bune modalități de a intra într-un cont Facebook este utilizarea unui dispozitiv autorizat. Este foarte posibil să nu știți că un dispozitiv este autorizat și este în regulă. Când vă conectați la Facebook pentru prima dată de pe un nou dispozitiv, browser sau aplicație, acesta vă întreabă dacă își poate aminti. Această întrebare vă asigură că nu veți avea nevoie de un cod de conectare atunci când vă conectați din nou de pe acest dispozitiv autorizat.

Conectare Conectări autorizate de generatorul de coduri Facebook

Dacă vă aflați într-un scenariu în care nu aveți acces la generatorul de cod, acesta este un mod minunat și relativ necunoscut de a vă conecta la contul dvs. Dacă aveți un dispozitiv, o aplicație sau un browser în care nu v-ați conectat la Facebook de ceva timp, încercați-l și asigurați-vă că selectați opțiunea „Salvare browser” pentru a rămâne conectat în viitor.

Coduri de recuperare

Când configurați autentificarea cu doi factori, aveți șansa de a primi un set de coduri de recuperare. Aceste coduri de recuperare pot fi o modalitate neprețuită de a intra în contul dvs. dacă nu puteți utiliza generatorul de coduri. Pentru a configura codurile de recuperare:

1. Faceți clic pe săgeata drop-down din partea dreaptă sus a Facebook și selectați „Setări și confidențialitate -> Setări”.

Conectați-vă setările Generatorului de coduri Facebook

2. Selectați „Securitate și autentificare”, apoi găsiți secțiunea „Autentificare cu doi factori” și faceți clic pe „Utilizați autentificare cu doi factori”. Dacă ați configurat deja doi factori, va trebui să utilizați generatorul de cod dacă configurați coduri de recuperare pentru prima dată. Dacă nu aveți configurat 2FA, va trebui doar să introduceți parola.

Autentificare Facebook Code Generator Two Factor

3. Lângă „Coduri de recuperare” în partea de jos a ecranului, faceți clic pe „Configurare” și apoi „Obțineți coduri”. Dacă aveți codurile deja configurate, faceți clic pe „Gestionați -> Afișați codurile”. Important este să copiați, să capturați sau să notați cele zece coduri care apar. Fiecare cod poate fi utilizat o singură dată, apoi poate fi înlocuit urmând aceiași pași și făcând clic pe „Obțineți coduri noi”.

Conectați-vă la lista de coduri de recuperare a generatorului de coduri Facebook

Când pierdeți generatorul de coduri, aceste coduri de recuperare vă asigură că puteți recupera rapid și în siguranță accesul la contul dvs.

Gânduri finale

Este întotdeauna înspăimântător atunci când pierzi accesul la conturi personale precum e-mail sau Facebook. Deoarece aceste platforme sunt extrem de personale, lipsa accesului vă poate face să credeți că ați fost piratat sau că v-a fost furată identitatea. Din fericire, este încă posibil să vă conectați la Facebook fără un generator de cod.

Legate de:

  • 5 dintre cele mai bune chei de securitate hardware pentru autentificarea cu doi factori
  • Cum să configurați autentificarea cu doi factori pe diferite rețele sociale
  • Cum să faceți o copie de rezervă a codurilor de autentificare cu doi factori

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x