Cum să vă conectați telefonul Android la Linux prin Airdroid

Cum să vă conectați telefonul Android la Linux prin Airdroid
⏱️ 3 min read

Airdroid este o aplicație unică și utilă care vă permite să transferați fișiere, să trimiteți mesaje SMS și să vă controlați telefonul prin intermediul computerului. Este disponibil în magazinul Google Play și iOS App Store și oferă o alternativă utilă dacă trebuie să luați un fișier, dar nu aveți un cablu USB la îndemână. În timp ce Windows are un client complet bogat care permite accesul ușor la funcții, cei dintre noi pe Linux trebuie să folosească interfața bazată pe web, dar acest lucru nu face ca aplicația să fie mai puțin utilă.

În sensul acestui articol, voi demonstra utilizarea Airdroid pe Android și conectarea la un computer Linux, în acest caz Ubuntu 18.04.

Noțiuni de bază

Mai întâi, va trebui să deschideți Magazin Play și să căutați Airdroid aplicație. Odată găsit, puteți descărca și instala în mod normal.

Deschideți aplicația și, după scurta introducere, vi se va prezenta următorul ecran. Versiunea gratuită este acceptată de reclame.

Faceți clic pe „AirDroid Web” pentru a configura conexiunea între computerul dvs. Linux și receptor. Veți vedea două opțiuni: puteți folosi clientul web sau navigați local la adresa IP dată – în acest caz a mea este 192.168.1.68:8888.

Dacă luați această din urmă opțiune, atunci computerul și telefonul trebuie să fie în aceeași rețea; nu puteți amesteca Wi-Fi cu celular și invers.

airdoid-connect-min

Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, va trebui să vă verificați receptorul. Interfața web are nevoie să scanați un cod QR pe ​​ecran, în timp ce opțiunea adresă IP necesită verificare manuală pe receptor. După ce ați făcut acest lucru, vi se va prezenta următorul ecran.

airdroid-web-min

Puteți vedea un aranjament de pictograme care vă permit să interacționați cu dispozitivul. În partea dreaptă puteți vedea detaliile dispozitivului dvs. – în cazul meu Wileyfox Swift și cantitatea de spațiu folosit până acum.

Pentru a crea acest tutorial, a trebuit să iau câteva capturi de ecran de pe telefon. Faceți clic pe pictograma numită Fotografii. Airdroid se va conecta și va afișa o fereastră GUI cu imaginile de pe dispozitiv. Odată ce ați selectat imaginile, faceți clic pe Descărcare, iar Airdroid le va zip și va oferi acest format pentru salvare.

imagini-aerodroid-min

Alte funcții sunt disponibile, cum ar fi Fișiere, care vă oferă un manager de fișiere, permițându-vă din nou să descărcați sau să încărcați imagini, documente sau orice doriți pe dispozitivul dvs.

airdroid-files-min

Dacă faceți clic pe aplicație, va apărea o fereastră care vă permite să instalați fișiere APK direct pe dispozitiv. Acest lucru este util pentru țările în care magazinul Google Play nu este disponibil sau dacă doriți pur și simplu să experimentați fișiere APK care se află în afara acestui ecosistem, cum ar fi F-Droid, un magazin de aplicații software gratuit, open-source alternativ. Rețineți că va trebui mai întâi să permiteți „Surse necunoscute” în Setări.

airdroid-apps-min

Un avertisment: instalarea fișierelor APK poate duce la compromiterea dispozitivului. Verificați întotdeauna de unde sunt descărcate și folosiți site-uri verificabile precum APK Mirror. Dacă aveți nelămuriri, nu instalați APK-ul.

De asemenea, Airdroid vă permite să apelați pe cineva de pe desktop.

airdroid-calledit-min

Faceți clic pe pictograma micului telefon din bara de meniu de sus și va deschide un tastatură. Când începeți să tastați numere, Airdroid va rula prin contactele dvs. și vă va permite să alegeți oricare persoană pe care doriți să o apelați.

Există multe alte lucruri pe care Airdroid le poate face cu dispozitivul dvs. Android, deci descărcați-l și experimentați, dar acest lucru vă oferă câteva idei. Spuneți-ne în secțiunea de comentarii cum utilizați Airdroid.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x