Cum să vă conectați telefonul la un televizor

Cum să vă conectați telefonul la un televizor
⏱️ 4 min read

Ecranul smartphone-ului dvs. este fereastra către lume și echivalentul secolului al XXI-lea a ceea ce în vremurile vechi ar fi fost un jurnal bătut, legat de piele. Imaginile, videoclipurile și alte documente din viața noastră sunt conținute în acel mic ecran, dar vine inevitabil un moment din viața ta când vrei să le distribui pe un ecran mai mare. Din fericire, există o mulțime de modalități de a vă conecta telefonul la un televizor în aceste zile, iar aici vom parcurge cele mai populare metode.

Conectați-vă telefonul la un televizor fără fir

Oglindire ecran / Stream video și fotografii locale de la un telefon la un televizor

Dacă nu aveți un televizor inteligent, cel mai ieftin și mai universal mod de a transmite conținut stocat pe telefon pe televizor este prin intermediul unui Chromecast pe care îl puteți ridica de la aproximativ 30 USD. Pe telefonul dvs. va trebui să obțineți aplicația Google Home (care este disponibilă pe Google Play și a celor de la Apple Magazin de aplicații) astfel încât să puteți sincroniza dispozitivul cu Chromecastul. Apoi, alăturați-vă aceleiași rețele WiFi ca și Chromecastul dvs. și în aplicația Google Home selectați „Cast ecran / audio” din meniu.

daca tu do au un televizor inteligent și dacă nu este prea vechi, ar trebui să aibă o caracteristică „Screen Mirroring” ascunsă undeva. Porniți acest lucru și asigurați-vă că dispozitivul dvs. Android se află pe aceeași rețea WiFi ca televizorul dvs. Apoi, va trebui să găsiți versiunea de oglindire a ecranului pe telefonul dvs. (pe HTC se numește „HTC Connect”, dispozitivele Samsung îl numesc „Smart View” și așa mai departe) și să o activați.

Pentru a reflecta ecranul iPhone-ului pe un televizor, va trebui să aveți un televizor sau un dispozitiv compatibil AirPlay. Dacă sunteți fericiți să strângeți banii, puteți obține un Apple TV, dar cea mai ieftină opțiune în acest caz ar putea fi să obțineți un Amazon Fire TV Stick, care este compatibil cu AirPlay. Dacă doriți să obțineți Airplay gratuit, să aveți aplicația Kodi și sunteți pregătit să faceți un pic de bricolaj, atunci puteți chiar să activați Airplay pe Kodi, dacă doriți.

cum se conectează-telefon-la-tv-apple-tv

Transmiteți în flux Spotify, YouTube și alte surse online

Dacă doriți să transmiteți muzică sau videoclipuri online de pe telefon pe televizor, atunci aplicațiile precum Spotify și YouTube se pot sincroniza între ele între telefon și televizor prin rețeaua WiFi. Puteți obține Spotify pe telefonul dvs. destul de ușor, dar dacă nu aveți un Smart TV, atunci veți avea nevoie de o formă de gadget care conține aplicația Spotify.

cum se conectează-telefon-la-tv-spotify-ps4

Despre ce fel de gadgeturi vorbim? Orice, de la o consolă de jocuri scumpă, cum ar fi PS4 sau Xbox One, până la Chromecast-ul ieftin, are aplicațiile Spotify și YouTube. (Pe PS4 aplicația pe care o doriți se numește „PlayStation Music”, care este parteneriat cu Spotify.) Chiar și playerele Blu-ray ieftine din zilele noastre sunt „inteligente” și oferă, de obicei, aplicațiile mari care se pot sincroniza cu cele de pe telefonul dvs. .

Dacă telefonul dvs. este conectat la aceeași rețea WiFi ca televizorul dvs. sau dispozitivul atașat la acesta, pe Spotify pe telefonul dvs. ar trebui să vedeți o opțiune în partea de jos a ecranului pentru a-l transmite pe dispozitiv, în timp ce în YouTube pe telefonul dvs. acolo va fi o mică pictogramă TV în partea dreaptă sus.

Conectați telefonul la un televizor prin HDMI

cum se conectează-telefon-la-tv-micro-USB-la-HDMI

Dacă nu sunteți avers de cabluri și doriți să economisiți un pic de bani, puteți obține un cablu bun de modă veche pentru a vă conecta telefonul la televizor. Veți avea nevoie de un cablu „micro-USB la HDMI” dacă sunteți utilizator Android, iar utilizatorii de iPhone vor trebui să obțină un cablu „Lightning to HDMI”. Cele oficiale sunt scumpe, dar le puteți ridica pe eBay cu aproximativ 15 USD.

Nu este la fel de ușor ca să faci lucruri fără fir, dar măcar știi că semnalul tău nu se va întrerupe din cauza problemelor routerului!

Concluzie

Există într-adevăr modalități nespuse de a acoperi acest decalaj între telefon și televizor – cu prețuri variind de la practic gratuit la sume în trei cifre. Deși ne place să păstrăm lucrurile ieftine, dispozitivele mai scumpe precum Chromecast Ultra și Apple TV vin cu multe avantaje, cum ar fi streaming mai stabil și compatibilitate 4K. Sperăm că acum știți tot ce aveți nevoie pentru a lua o decizie înțeleaptă!

Credit de imagine: Fotografie de Nick Collins de la Pexels

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x