Cum să vă construiți propriul centru media cu OpenELEC

Cum să vă construiți propriul centru media cu OpenELEC
⏱️ 6 min read

Ați dorit vreodată să vă creați propriul sistem home theater? Dacă da, acesta este ghidul pentru dvs.! În acest articol vom trece mai departe despre cum să configurați un sistem de divertisment la domiciliu alimentat de OpenELEC și Kodi. Vom analiza modul de realizare a mediului de instalare, ce dispozitive pot rula software-ul, cum să-l instalăm și tot ce trebuie să știm!

Alegerea unui dispozitiv

Înainte de a configura software-ul în media center, va trebui să alegeți un dispozitiv. OpenELEC acceptă o multitudine de dispozitive. De la desktop-uri și laptop-uri obișnuite la Raspberry Pi 2/3 etc. Cu un dispozitiv ales, gândiți-vă la modul în care veți accesa mass-media de pe sistemul OpenELEC și pregătiți-l pentru utilizare.

Notă: deoarece OpenELEC se bazează pe Kodi, există multe modalități de a încărca suporturi redate (partajări de rețea Samba, dispozitive externe etc.).

Realizarea discului de instalare

Discul de instalare OpenELEC necesită o unitate flash USB de cel puțin 1 GB. Aceasta este singura modalitate de a instala software-ul, deoarece dezvoltatorii nu distribuie în prezent un fișier ISO. În schimb, trebuie creat un fișier IMG brut. Alegeți legătura care corespunde dispozitivului dvs. și Descarca imaginea brută a discului. Cu imaginea descărcată, deschideți un terminal și utilizați comanda pentru a extrage datele din arhivă.

Pe Linux / macOS

Pe Windows

Descarca 7zip, instalați-l și apoi extrageți arhiva.

Cu fișierul .IMG brut extras, descărcați fișierul Instrument de creare USB Etcher și urmați instrucțiunile de pe pagină pentru ao instala și a crea discul USB.

Notă: pentru utilizatorii de Raspberry Pi, Etcher acceptă și gravarea pe carduri SD.

Instalarea OpenELEC

Procesul de instalare OpenELEC este probabil unul dintre cele mai ușoare sisteme de operare de instalat. Pentru a începe, conectați dispozitivul USB și configurați dispozitivul pentru a porni de pe unitatea USB. Pentru unii, acest lucru poate fi realizat prin apăsarea tastei DEL sau F2. Cu toate acestea, deoarece toate BIOS-urile sunt diferite, cel mai bine este să vă uitați în manual și să aflați.

Odată ajuns în BIOS, configurați-l pentru a încărca direct stick-ul USB. Aceasta va permite computerului să pornească unitatea, ceea ce vă va duce la ecranul de pornire Syslinux. Introduceți „instalator” în prompt, apoi apăsați tasta Enter.

openelec-installation-selection-menu

În mod implicit, este selectată opțiunea de instalare rapidă. Apăsați Enter pentru a începe instalarea. Aceasta va muta programul de instalare pe pagina de selecție a unității. Selectați unitatea de disc pe care ar trebui instalat OpenELEC, apoi apăsați tasta Enter pentru a începe procesul de instalare.

openelec-installation-in-progress

După ce ați terminat, reporniți sistemul și încărcați OpenELEC.

Configurarea OpenELEC

openelec-wireless-network-setup

La prima pornire, utilizatorul trebuie să configureze câteva lucruri. Dacă dispozitivul dvs. media center are o placă de rețea fără fir, OpenELEC va solicita utilizatorului să o conecteze la un punct de acces fără fir. Selectați o rețea din listă și introduceți codul de acces.

openelec-sharing-setup

În următorul ecran „Bun venit la OpenELEC”, utilizatorul trebuie să configureze diverse setări de partajare (SSH și Samba). Este recomandat să activați aceste setări, deoarece acest lucru va facilita transferul de la distanță a fișierelor media, precum și accesul la linia de comandă.

Adăugarea suportului media

Pentru a adăuga conținut media la OpenElec (Kodi), selectați mai întâi secțiunea la care doriți să adăugați conținut media. Adăugarea conținutului media pentru fotografii, muzică etc. este același proces. În acest ghid ne vom concentra pe adăugarea de videoclipuri.

openelec-add-files-to-kodi

Faceți clic pe opțiunea „Video” de pe ecranul de pornire pentru a accesa zona videoclipurilor. Selectați opțiunea „Fișiere”. În pagina următoare, faceți clic pe „Adăugați videoclipuri …” Aceasta va duce utilizatorul la ecranul Kodi add-media. De aici este posibil să adăugați noi surse media (atât interne, cât și externe).

openelec-add-media-source-kodi

OpenELEC montează automat dispozitive externe (cum ar fi USB, discuri de date DVD etc.) și poate fi adăugat navigând pentru punctul de montare al folderului. De obicei, aceste dispozitive sunt plasate în „/ run”. Alternativ, reveniți la pagina în care ați dat clic pe „Adăugați videoclipuri …” și faceți clic pe dispozitivul de acolo. Orice dispozitiv extern, inclusiv DVD-uri / CD-uri, va apărea acolo și poate fi accesat direct. Aceasta este o opțiune bună pentru cei care nu înțeleg cum să găsească puncte de montare.

openelec-name-video-source-folder

Acum că dispozitivul este selectat în Kodi, interfața îi va cere utilizatorului să caute directorul individual de pe dispozitiv cu fișierele media folosind instrumentul de browser de fișiere al centrului media. Odată găsit directorul care deține fișierele, adăugați-l, dați directorului un nume și apăsați butonul OK pentru a-l salva.

openelec-show-added-media-kodi

Când un utilizator răsfoiește „Videoclipuri”, acesta va vedea un folder pe care se poate face clic, care afișează conținutul media adăugat de pe un dispozitiv extern. Aceste foldere pot fi redate cu ușurință pe sistem.

Folosind OpenElec

Când utilizatorul se conectează, va vedea un „ecran de pornire”. Acest ecran de pornire are mai multe secțiuni pe care utilizatorul poate face clic și accesa: Poze, Videoclipuri, Muzică, Programe etc. Când treceți cu mouse-ul peste oricare dintre aceste secțiuni, apar subsecțiuni. De exemplu, când treceți cu mouse-ul peste „Imagini”, apar subsecțiunile „fișiere” și „Suplimente”.

openelec-navigation-bar

Dacă un utilizator face clic pe una dintre subsecțiunile dintr-o secțiune, cum ar fi „programe de completare”, apare selectorul de programe Kodi. Acest program de instalare va permite utilizatorilor fie să caute noi programe de completare pe care să le instaleze în legătură cu această subsecțiune (cum ar fi programe de completare legate de imagine etc.), fie să lanseze cele existente legate de imagini care sunt deja în sistem.

În plus, făcând clic pe subsecțiunea fișierelor din orice secțiune (de ex. Videoclipuri), utilizatorul ajunge direct la orice fișier disponibil din secțiunea respectivă.

Setarile sistemului

setări-sistem openelec

Kodi are o zonă extinsă de setări. Pentru a accesa setările, deplasați mouse-ul spre dreapta, iar selectorul de meniu va derula la dreapta și va afișa „Sistem”. Faceți clic pe acesta pentru a deschide zona de setări globale a sistemului.

Orice setare poate fi modificată și modificată de utilizator, de la instalarea de programe de completare din depozitul Kodi, până la activarea diferitelor servicii, la schimbarea temei și chiar a vremii. Pentru a ieși din zona de setări și a reveni la ecranul de start, apăsați pictograma „acasă” din colțul din dreapta jos.

Concluzie

Cu OpenELEC instalat și configurat, sunteți acum liber să mergeți și să utilizați propriul sistem de sistem home theater pe bază de Linux. Dintre toate distribuțiile Linux bazate pe home theater, aceasta este cea mai ușor de utilizat. Rețineți că, deși acest sistem de operare este cunoscut sub numele de „OpenELEC”, acesta rulează Kodi și este compatibil cu toate suplimentele, instrumentele și programele Kodi.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x