Cum să vă controlați rețeaua Wi-Fi în Linux

Como controlar sua rede Wi-Fi no Linux
⏱️ 7 min read

Conexiunea Wi-Fi este prea lentă? Aveți probleme constante de rețea în timp ce navigați pe Net? Este posibil ca rețeaua dvs. wireless să gestioneze mai mult trafic decât ar trebui. Din fericire, este destul de ușor să vă controlați rețeaua Wi-Fi în Linux. Puteți utiliza aplicația open-source evillimiter pentru monitorizarea și controlul lățimii de bandă a dispozitivului. Acest ghid ilustrează cum să faceți acest lucru folosind o abordare pas cu pas.

Ce este Evillimiter?

Evillimiter este un instrument de monitorizare open-source gratuit care poate limita utilizarea lățimii de bandă pentru dispozitivele conectate la o rețea LAN. Funcționează pe Linux și Windows și poate funcționa fără acces administrativ la rețea. Notă: nu trebuie să utilizați acest instrument în rețelele altor persoane, evitând eventualele provocări legale.

Cum se instalează Evillimiter

Trebuie să instalați evillimiter înainte de al utiliza. Din fericire, instalarea este simplă dacă aveți deja dependențele instalate. Necesită Python 3, care ar trebui să fie disponibil în mod implicit pe majoritatea instalațiilor Linux. Pentru a instala evillimiter, porniți terminalul și tastați comenzile de mai jos:

Cum să vă controlați rețeaua Wi-Fi folosind Evillimiter

Odată ce instalarea se termină, puteți începe monitorizarea dispozitivelor conectate la Wi-Fi-ul personal. Pentru a face acest lucru, porniți mai întâi aplicația executând următoarea comandă:

Rețineți că veți avea nevoie de privilegii sudo / root pentru a rula și utiliza evillimiter. Acest lucru se datorează faptului că gestionează controlerul de rețea și are nevoie de acces la parametrii kernelului de nivel scăzut. Când rulați evillimiter pentru prima dată, acesta va afișa câteva informații despre rețeaua dvs. Wi-Fi. Aceasta include numele interfeței, IP gateway, MAC și masca de rețea.

Consola interactivă este locul în care introduceți comenzi pentru monitorizarea utilizării lățimii de bandă. Evillimiter oferă o mână de comenzi pentru ușurința controlului. Puteți vizualiza o listă de comenzi disponibile introducând ? sau help în consola interactivă.

Trebuie să scanați rețeaua locală înainte de a putea monitoriza dispozitivele conectate. Folosește scan comanda evillimiter pentru a face acest lucru.

Aceasta va căuta toate gazdele conectate la Wi-Fi și va raporta numărul de dispozitive active. Acum puteți vizualiza gazdele și le puteți limita utilizarea lățimii de bandă. Folosește hosts comanda pentru vizualizarea tuturor gazdelor active.

Aceasta va afișa o listă de dispozitive care sunt conectate la rețeaua dvs. Wi-Fi. Evillimiter va atribui un ID fiecărui dispozitiv și va afișa informațiile sale IP și MAC. Câmpul de stare arată dacă lățimea de bandă a fost deja limitată pentru un dispozitiv.

Gazde de scanare Evillimiter

Acum puteți limita lățimea de bandă pentru un dispozitiv utilizând comanda limit.

Această comandă limitează lățimea de bandă a celui de-al doilea dispozitiv (ID = 2) la 100 kilobiți. Puteți limita mai multe dispozitive simultan folosind o listă separată prin virgulă.

Această comandă va limita lățimea de bandă a celui de-al doilea și al treilea dispozitiv la 50 kbit.

controlați rețeaua wifi pentru diferite gazde folosind evillimiter

Limita lățimii de bandă este setată atât pentru viteza de încărcare, cât și pentru descărcare. Dar, de asemenea, puteți limita separat viteza de încărcare / descărcare. Următoarea comandă limitează viteza de descărcare a celui de-al doilea dispozitiv la 100 kbit pe secundă.

De asemenea, puteți bloca conexiunea la Internet pentru un dispozitiv gazdă utilizând comanda de blocare. În acest fel, puteți controla utilizatorii de Wi-Fi direct de la terminal.

Această comandă va împiedica al doilea dispozitiv să utilizeze resursele de rețea. Folosește --upload și --download steaguri pentru blocarea traficului cu sens unic.

Spuneți că doriți să transmiteți în flux sesiuni de jocuri. Puteți bloca toate celelalte dispozitive Wi-Fi folosind comanda de mai jos.

Evillimiter Blochează toate gazdele

Până în prezent, am arătat cum se scanează, se limitează și se blochează dispozitivele folosind evillimiter în Linux. Cu toate acestea, nu uitați să eliberați aceste dispozitive după ce ați terminat. Folosiți comanda gratuită urmată de ID-ul gazdei pentru a face acest lucru.

controlați wifi folosind Evillimiter în Linux

Pentru a ieși din consola interactivă, tastați quit sau exit în fereastra de comandă.

Va ieși din sesiunea curentă și va readuce promptul terminalului.

În continuare sunt prezentate încă două caracteristici ale evillimiterului. Deoarece consola interactivă este colorată, este posibil să nu funcționeze corect în unele medii. Puteți instala pachetele necesare pentru codarea culorilor sau puteți utiliza fișierul --colorless opțiune în astfel de cazuri.

Dacă rulați acest lucru în terminal, acesta va începe o sesiune interactivă incoloră pentru evillimiter. Oamenii pot folosi acest mod ori de câte ori se confruntă cu probleme cu culorile ASCII.

Evillimiter incolor

În cele din urmă, -f opțiunea ajută la rezolvarea problemelor legate de configurarea iptables Linux sau parametrii de rețea.

Sfaturi despre utilizarea Evillimiter

Utilizează Evillimiter Spoofing ARP și modelarea traficului pentru a tăia utilizatorii de la conexiunile LAN. Astfel, nu este o idee bună să rulați această aplicație în fundal prea mult timp. Acest lucru poate restrânge resursele rețelei și poate duce la panici frecvente ale nucleului.

Vă recomandăm să utilizați astfel de instrumente numai atunci când este esențial. În plus, instrumentul nu funcționează deloc pentru conexiunile IPv6. De asemenea, dacă vă confruntați cu probleme legate de interfețele de rețea, încercați să opriți configurația.

Încheierea

După cum puteți vedea, vă puteți controla cu ușurință rețeaua Wi-Fi în Linux folosind evillimiter. Este ușor de instalat și funcționează bine chiar și fără acces de administrator. Dacă doriți să aflați mai multe despre securitatea Wi-Fi, încercați să citiți ghidul complet de securitate Wi-Fi la domiciliu.

Legate de:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...