Cum să vă criptați documentele cu LibreOffice

Cum să vă criptați documentele cu LibreOffice
⏱️ 3 min read

Nu este prea greu să vezi de ce ai vrea să păstrezi unele dintre documentele tale sigure și secrete. Majoritatea oamenilor notează informații importante pentru a le păstra. Companiile înregistrează informații sensibile în evidența lor. Toate aceste scenarii ar trebui să fie mai bine protejate decât să sperăm că cineva nu intră în computerul dvs. și nu le vede.

LibreOffice oferă asistență pentru criptarea documentelor din cutie. Puteți cripta fișierele importante folosind o criptare puternică AES fără efort în procesul de salvare a acestora.

Criptați documentul

LibreOffice simplifică criptarea. Nu există multă muncă suplimentară pentru salvarea unui document cu criptare. Începeți fie prin crearea unui nou document gol pentru a fi salvat imediat, fie pentru a scrie un document și a-l salva după. De asemenea, aveți opțiunea de a deschide un fișier existent și de a-l salva din nou cu criptare.

Salvează ca

Când aveți un document pe care doriți să îl criptați, faceți clic pe „Fișier” în meniul de sus al LibreOffice. În meniul derulant, selectați „Salvați ca”.

LibreOffice Save As

Se va deschide o nouă fereastră pentru a alege o locație pentru fișierul dvs. și pentru a-l denumi. Faceți ambele lucruri așa cum ați face în mod normal.

LibreOffice Salvați cu parolă

Mutați focalizarea în partea de jos a ferestrei. Veți vedea trei casete de selectare. În ciuda modului în care ar putea arăta, de fapt îl doriți pe cel etichetat „Salvați cu parolă”. Bifați caseta respectivă. Când sunteți gata, apăsați „Salvați”.

Alege-ti parola

LibreOffice Alegeți parola

Se va deschide o nouă fereastră cu câteva câmpuri de introducere pentru a introduce o parolă pentru fișier. Dacă ești bun cu lucrurile așa cum sunt, poți să te oprești aici și să dai clic pe „Ok”. Există o opțiune pentru un pic mai multă securitate.

Setare parolă de editare LibreOffice

Faceți clic pe „Opțiuni” sub câmpurile parolei. Aceasta va extinde fereastra pentru a afișa opțiunea de a adăuga o parolă suplimentară pentru editare. Deci, cu prima parolă setată mai sus, cineva poate citi fișierul, dar nu îl poate edita. A doua parolă ar fi necesară pentru asta. Bifați caseta și furnizați o parolă pentru ao activa.

Înainte de a apăsa „OK”, trebuie să vă amintiți parola (parolele). Nu există nicio modalitate de a le recupera și nu există nicio modalitate de a vă recupera documentele dacă uitați. După ce apăsați „OK”, documentul dvs. va fi criptat.

Deschideți documentul

Când va sosi momentul să vă deschideți din nou documentul criptat, continuați și deschideți LibreOffice. Faceți clic pe pictogramă pentru a deschide un document așa cum ați face în mod normal.

Localizați documentul în fereastra browserului și selectați-l. Deschideți documentul.

Deschideți fișierul criptat LibreOffice

LibreOffice vă va solicita să introduceți parola documentului înainte de a vă permite să mergeți mai departe. Introduceți parola pe care ați setat-o ​​când criptați documentul.

După ce ați introdus cu succes parola, LibreOffice va începe să o deschidă. Datorită criptării, va dura câteva secunde mai mult decât în ​​mod normal, dar LibreOffice îl va deschide.

De acolo, puteți utiliza documentul așa cum ați face în mod normal, salvând cu butonul obișnuit „Salvați”. De fiecare dată când vă deschideți documentul, vi se va solicita parola.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x