„Numai paranoicii supraviețuiesc”. – Andy Grove

Credit artist: „Conectat cu trecutul” de Federico Uribe. 2012. Cabluri electrice pe pânză.

Andy Grove a fost un refugiat maghiar care a scăpat de comunism, a studiat ingineria și în cele din urmă a condus revoluția computerelor personale în calitate de CEO al Intel. El a murit la începutul acestui an în Silicon Valley, după o lungă luptă cu boala Parkinson.

Când unul dintre cei mai puternici oameni din lume ne încurajează să fim paranoici, poate ar trebui să ascultăm.

Iar Grove nu este singura persoană puternică care solicită prudență. Chiar și directorul FBI – același oficial care a plătit recent hackerilor un milion de dolari pentru a debloca iPhone-ul unui shooter – este încurajând pe toată lumea să-și acopere camerele web.

Dar tu respecti legea. Ce trebuie să vă faceți griji? După cum ne amintește deviza programului de supraveghere al Regatului Unit: „Dacă nu ai nimic de ascuns, nu ai de ce să te temi”.

Ei bine, cetățenii care respectă legea au motive să se teamă. Au motive să-și securizeze dispozitivele, fișierele și comunicările cu cei dragi.

„Dacă cineva mi-ar da șase rânduri scrise de mâna celui mai cinstit om, aș găsi ceva în ele care să-l spânzure”. – Cardinalul Richelieu în 1641

În acest articol, vă voi arăta cum vă puteți proteja folosind criptarea de ultimă oră. Într-o singură ședință, puteți face pași mari spre asigurarea confidențialității.

Securitate de bun simț pentru toată lumea

Pentru a fi clar, tot ce recomand aici este 100% gratuit și 100% legal. Dacă vă deranjați să vă blocați ușile noaptea, ar trebui să vă deranjați folosind criptarea.

„Fii pregătit” – Motto-ul Scout

Să ne pregătim.

În primul rând, câteva definiții. Când folosesc termenul „atacator”, mă refer la oricine încearcă să acceseze datele dvs. căruia nu i-ați acordat permisiunea expresă – fie că este vorba de un hacker, o corporație sau chiar un guvern.

Și când folosesc termenii „privat” sau „sigur”, vreau să spun în mod rezonabil. Realitatea este că – atâta timp cât sunt implicați oamenii – niciun sistem nu va fi vreodată 100% privat sau 100% sigur.

Atâta timp cât telefonul, computerele și conturile dvs. sunt suficient de protejate, conținutul lor va rămâne un „bloc criptat” și nimeni nu poate face prea mult – indiferent de cât de puternici sunt.

Sfatul nr. 1: utilizați autentificarea cu doi factori în căsuța de e-mail

Mesaje primite este cheia scheletului vieții tale. Dacă un atacator îl compromite, nu numai că vă poate citi e-mailurile, ci îl poate folosi pentru a vă reseta parolele pentru aproape orice. Aceasta include conturi de social media și chiar conturi bancare.

Cel mai simplu lucru pe care îl puteți face pentru a vă îmbunătăți dramatic securitatea personală este să activați autentificarea cu doi factori în căsuța de e-mail.

Practic, autentificarea cu doi factori este un al doilea strat de securitate la conectare. De obicei, implică primirea unui mesaj text cu un cod special ori de câte ori vă conectați la contul dvs.

Autentificarea cu doi factori reduce substanțial probabilitatea ca mesajele dvs. primite să fie piratate.

Dacă utilizați Gmail, ar trebui activați autentificarea cu doi factori aici.

Acum.

Serios.

Voi fi în continuare aici când te vei întoarce.

Sfat # 2: Criptați hard diskul

Cum sa va criptati intreaga viata in mai putin de

Ambii Windows și MacOS au criptare integrată pe disc. Trebuie doar să îl porniți.

Sfat # 3: Activați protecția prin parolă a telefonului

Identificarea amprentei digitale este mai bună decât nimic, dar adesea nu este suficientă.

Al cincilea amendament (împotriva autoincriminării) vă permite să vă păstrați parola secretă. Dar o instanță vă poate obliga să vă deblocați telefonul cu amprenta.

De asemenea, nu vă puteți schimba exact amprenta după ce un atacator a reușit.

Un atacator va primi de obicei 10 încercări înainte ca telefonul să le blocheze complet. Deci, dacă parola dvs. din 4 cifre este una dintre aceste comune, schimbați-o.

1234 99991111 33330000 55551212 66667777 11221004 13132000 88884444 43212222 20016969 1010

Sfat Pro: dacă insistați să activați identificarea amprentei digitale de dragul comodității și sunteți arestați vreodată, opriți imediat telefonul. Când autoritățile vor reporni telefonul, nu vor putea să-l deblocheze fără parola dvs.

Sfatul # 4: Utilizați parole diferite pentru fiecare serviciu.

Parole sunt inerent nesiguri.

Mark Zuckerberg a folosit parola „dadada” pe contul său LinkedIn. La începutul acestui an, când hackerii au lansat 117 milioane de combinații de e-mail-parolă, a fost printre ei. Hackerii au putut apoi să-și folosească adresa de e-mail și parola pentru a avea acces la conturile sale Twitter și Pinterest.

Deci, nu utilizați aceeași parolă în mai multe locuri.

Desigur, amintirea unei tone de parole este o problemă, așa că folosiți un manager de parole.

Sfatul # 5: Trimiteți mesaje text private cu Signal

Signal este un serviciu de mesagerie popular care a obținut un scor perfect de la Fundația Electronic Frontier. Puteți face toate lucrurile pe care le-ați face în mod normal prin mesaje text, cum ar fi să primiți mesaje de grup și să trimiteți fotografii și videoclipuri. Cu excepția faptului că totul este criptat.

Signal este gratuit, open source și disponibil în magazinele de aplicații iOS și Android. Am putut să-l configurez și să încep să trimit mesaje în siguranță cu prietenii și familia în mai puțin de 5 minute.

Pasul 1: Instalați semnalul

1611105125 391 Cum sa va criptati intreaga viata in mai putin de

Pasul 2: invitați prietenii să-l instaleze

Cum sa va criptati intreaga viata in mai putin de

Pasul 3: trimiteți mesaje

1611105125 173 Cum sa va criptati intreaga viata in mai putin de

Felicitări – puteți vorbi acum cu prietenii și familia despre orice doriți și va fi practic imposibil ca cineva să vă spioneze conversația.

De asemenea, puteți utiliza Signal pentru a efectua apeluri telefonice sigure.

Sfatul nr. 6: modul incognito al browserului dvs. nu este suficient de privat

Chiar dacă utilizați „Modul incognito” al lui Chrome sau „Navigarea privată” a Firefox, următoarele părți vor fi în continuare capabile să exploreze activitatea de rețea:

 • Furnizorii de servicii de internet
 • Administratorii de sistem responsabili de rețea la școala dvs., la locul de muncă sau oriunde ajung online
 • Google sau oricine a creat browserul dvs.

Internet Explorer, Safari, Opera și alte browsere nu mai sunt private.

Dacă doriți o navigare în mod rezonabil privată (niciun sistem nu poate fi vreodată 100% sigur), ar trebui să utilizați Tor.

Sfatul # 7: Navigați în privat cu Tor

Tor înseamnă „The Onion Router”, care este o referință la utilizarea sa a mai multor straturi asemănătoare cepei pentru a masca activitatea de rețea. Este gratuit, open source și destul de ușor de utilizat.

Pasul 1: Descărcați Orbot

1611105125 737 Cum sa va criptati intreaga viata in mai putin de

Pasul 2: Descărcați browserul Orfox

1611105125 177 Cum sa va criptati intreaga viata in mai putin de

Pasul 3: Deschideți Orbot

1611105125 326 Cum sa va criptati intreaga viata in mai putin de

Pasul 4: Deschideți Orfox

1611105125 873 Cum sa va criptati intreaga viata in mai putin de

Pasul 5: verificați dacă a funcționat

Accesați check.torproject.org pentru a verifica totul a funcționat. Felicitări – acum puteți utiliza internetul cu liniște sufletească că ar fi extrem de dificil pentru oricine să vă urmărească.

Sfatul # 8: Căutați în privat

Dacă Tor nu este suficient de convenabil pentru dvs., puteți cel puțin să căutați în privat folosind DuckDuckGo, motorul de căutare care nu vă urmărește.

1611105126 754 Cum sa va criptati intreaga viata in mai putin de

DuckDuckGo nu are toate miile de ani de inginer turnate în motorul său de căutare pe care Google le are, dar are o comandă rapidă pentru a obține căutări criptate pe Google atunci când aveți nevoie de ele. Trebuie doar să prefixați căutarea cu! Google

1611105126 894 Cum sa va criptati intreaga viata in mai putin de

Vă încurajez să citiți cartea expertului în securitate informatică Bruce Schneier „Date și Goliat: Luptele ascunse pentru a vă colecta datele și a vă controla lumea. ” Am învățat o tonă din ea și o ascult a doua oară.

Date și Goliat: Luptele ascunse pentru a vă captura datele și a vă controla lumea
Editați descriereaamzn.to

Scriu doar despre programare și tehnologie. daca tu urmărește-mă pe Twitter Nu-ți voi pierde timpul. ?