Cum să vă deconectați de la Facebook – Ghid practic pentru o dezintoxicare digitală

Cum să vă deconectați de la Facebook
⏱️ 10 min read

În ultima vreme, Facebook a devenit o prezență tot mai constantă în viețile noastre. Se întâmplă ca uneori să petrecem prea mult timp navigând pe rețeaua socială și să ne simțim copleșiți de informații inutile sau poate chiar neplăcute. Însă deși simplul fapt de a deschide Facebook poate fi un reflex pentru mulți dintre noi, este important să ne amintim că avem controlul asupra nivelului nostru de implicare în această platformă.

Există câteva trucuri simple care ne pot ajuta să ne deconectăm de la Facebook și să ne recăpătăm libertatea noastră personală. În primul rând, putem încerca să reducem timpul pe care îl petrecem pe Facebook, limitând sesiunile de navigare la anumite momente ale zilei sau stabilind un program strict pentru a verifica notificările.

În al doilea rând, putem să curățăm lista noastră de prieteni eliminând persoanele cu care nu suntem în contact sau pe care nu le cunoaștem foarte bine. Acest lucru ne va ajuta să evităm un volum excesiv de informații și de postări care ne pot distrage atenția sau ne pot irita.

În final, putem folosi aplicații sau programe care să ne ajute să reducem timpul de navigare pe Facebook sau care să ne ofere alerte pentru perioadele de timp când petrecem prea mult timp online.

În concluzie, deși Facebook poate fi o unealtă utilă și distractivă, este important să nu ne lăsăm controlați de această platformă și să ne amintim că suntem noi cei care decidem cât timp să petrecem pe ea.

Există momente în care doriți să vă deconectați de la Facebook fără a fi nevoie să vă deconectați complet de la platformă. Exact aici este utilă opțiunea de a vă deconecta din cont. Indiferent dacă luați o scurtă pauză de la Facebook sau vă conectați cu un alt cont, iată pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a vă deconecta de la contul dvs. Facebook de pe web, Android sau iPhone.

Deconectați-vă de la contul Facebook: un ghid detaliat (2022)

Deconectați-vă de la Facebook pe dispozitivul actual (site-ul web)

1. Deschideți contul de Facebook pe web și faceți clic pe săgeata în jos în colțul din dreapta sus al paginii.

2. În meniul derulant care apare, faceți clic pe „Deconectați-vă” pentru a vă deconecta de la contul dvs. de Facebook. Dacă preferați să vă deconectați de la toate dispozitivele, consultați secțiunea următoare.

deconectați-vă de la facebook

Deconectați-vă de la Facebook pe toate dispozitivele (site-ul web)

1. Faceți clic pe săgeata în jos din colțul din dreapta sus al paginii de pornire Facebook și alege „Setări și confidențialitate”.

Cum să vă deconectați de la Facebook

2. Din lista de opțiuni care apar acum, alege „Setări” pentru a deschide pagina de setări Facebook.

Cum să vă deconectați de la Facebook

3. Comutați la fila „Securitate și autentificare” din bara laterală din stânga și faceți clic pe opțiunea „Vedeți mai multe” din secțiunea „Unde sunteți online”..

pagina de securitate și de conectare

4. Veți vedea acum o listă cu toate dispozitivele la care sunteți conectat în prezent cu contul dvs. de Facebook. Click pe “Ieșiți din toate sesiunile pentru a vă deconecta simultan de la toate dispozitivele. Între timp, dacă vedeți dispozitive suspecte pe această listă, nu uitați să schimbați sau să resetați parola Facebook.

deconectați-vă de la toate sesiunile

5. Din mesajul de confirmare care apare, faceți clic pe „Deconectare” și sunteți gata. Facebook vă va deconecta acum de la toate dispozitivele active.

confirma deconectarea fb

Deconectați-vă de la Facebook pe dispozitivul actual (Android)

Pentru a vă deconecta de la Facebook pe telefonul dvs. Android, apăsați pe meniul de hamburger din colțul din dreapta sus și derulați în jos până în partea de jos a paginii. Veți vedea apoi un buton „Deconectare”, iar apăsarea acestui buton vă va deconecta instantaneu din cont.

deconectați-vă de la facebook android

Deconectați-vă de la Facebook pe toate dispozitivele (Android)

1. Deschideți aplicația Facebook și atingeți meniul hamburger din colțul din dreapta sus. Acum, apăsați „Setări și confidențialitate” și alegeți „Setări” din meniul extins.

Cum să vă deconectați de la Facebook

2. Din pagina Setări, atingeți „Parolă și securitate” și apăsați pe „Vedeți tot” pentru a vedea toate dispozitivele dvs. active conectate pe platforma social media.

vizualizați toate dispozitivele înregistrate

3. Apoi, atingeți Butonul „Deconectați toate sesiunile” și apăsați butonul “Ieșire” din nou pentru a te deconecta de la Facebook pe toate dispozitivele tale.

confirmați deconectarea tuturor sesiunilor

Deconectați-vă de la Facebook pe dispozitivul actual (iPhone)

Procesul de deconectare dintr-un cont Facebook pe iPhone este identic cu aplicația Android, dar singura diferență este poziția opțiunii de meniu. Pe iPhone, trebuie apăsați butonul „Meniu” din bara de navigare de jos și alegeți „Deconectare” în partea de jos a paginii pentru a vă deconecta de la contul dvs. de Facebook.

deconectați-vă de la contul dvs. de facebook de pe iPhone

Deconectați-vă de la Facebook pe toate dispozitivele (iPhone)

1. Comutați la fila Meniu din bara de navigare de jos și presa Setări și confidențialitate -> Setări pentru a accesa setările contului dvs.

Cum să vă deconectați de la Facebook

2. Alegeți „Parolă și securitate” și atingeți „Vedeți tot” lângă titlul „Unde sunteți conectat” de pe pagina următoare pentru a vedea lista tuturor dispozitivelor active.

vizualizați toate dispozitivele înregistrate pe iPhone

3. Derulați până în partea de jos a listei și atingeți „Deconectați toate sesiunile”. Din mesajul de confirmare care apare acum, apăsați pe „Deconectați-vă”, iar Facebook vă va deconecta acum de pe toate dispozitivele.

deconectați-vă de la toate sesiunile fb ios

Întrebări frecvente

Î: Primești un e-mail dacă cineva se conectează la Facebook-ul tău?

Facebook vă trimite notificări de conectare atunci când vă conectați de pe un dispozitiv sau locație nerecunoscută. Pentru a îmbunătăți securitatea contului dvs., nu uitați să configurați autentificarea cu doi factori pe Facebook.

Î: Facebook vă deconectați automat?

Facebook vă deconectează ocazional din contul dvs. din cauza defecțiunilor serverului. De asemenea, puteți observa că contul dvs. de Facebook este închis atunci când ștergeți cookie-urile browserului.

Î: Îți poți da seama dacă altcineva este pe Facebook-ul tău?

Poți vizita Setări și confidențialitate -> Setări -> Parolă și securitate -> Unde sunteți conectat din contul dvs. de Facebook pentru a verifica unde este conectat contul dvs. Dacă găsiți un dispozitiv suspect în această listă, nu uitați să vă schimbați parola Facebook și să activați autentificarea cu doi factori.

Î: De ce Facebook continuă să mă deconecteze?

Facebook vă poate deconecta dacă ștergeți cookie-urile browserului sau când expiră sesiunea. Problemele de cache ale browserului vă pot determina adesea să fiți deconectat de la contul dvs. Facebook.

Deconectați-vă de la contul dvs. de Facebook în pași simpli

Deci, asta ne duce la sfârșitul ghidului nostru care detaliază cum vă puteți deconecta de la contul dvs. de Facebook. Dacă intenționați să luați o pauză de la Facebook, s-ar putea să vă gândiți să vă dezactivați contul de Facebook. De asemenea, aveți opțiunea de a vă șterge definitiv contul de Facebook dacă nu mai doriți să utilizați platforma. Avem și o listă de alternative Facebook pe site-ul nostru web, în ​​cazul în care doriți să treceți de la Facebook la un alt site de socializare.

În concluzie, opțiunea de a vă deconecta din contul Facebook este foarte utilă atunci când doriți să vă deconectați temporar sau să vă conectați cu un alt cont. În ghidul detaliat de mai sus, sunt prezentate pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a vă deconecta de la contul dvs. de pe web, Android și iPhone. Este important să acordați atenție securității contului dvs. pe Facebook, pentru a evita posibile probleme. Utilizarea autentificării cu doi factori și verificarea listei de dispozitive active poate ajuta la asigurarea securității contului dvs.
Îți mulțumesc că ai petrecut timp cu mine și ai citit această postare. Sper că ți-a plăcut să afli ultimele noutăți din tehnologie și că informațiile pe care le-am oferit ți-au fost utile. Dacă vrei să fii la curent cu cele mai recente dezvoltări din lumea digitală, nu uita să revii săptămânal pe acest blog.
În timp ce ne despărțim acum, îți urez mult succes în proiectele tale tehnologice și să te bucuri de inovațiile care ne înconjoară zi de zi. Până data viitoare, să rămânem online și conectați.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x